#TravelDiaries: Cum să Mănânci ca-n Filme la Casa Tiff

//#TravelDiaries: Cum să Mănânci ca-n Filme la Casa Tiff

#TravelDiaries: Cum să Mănânci ca-n Filme la Casa Tiff

Tulai, Doamne, cum am mâncat la Casa TIFF! Tot în perioada festivalului Untold, am vizitat și acest loc al plăcerilor culinare și a fost o alegere cum nu se poate mai nimerită. Treaba faină cu localurile din Cluj este că te fac să treci peste aparențe. Majoritatea se ascund după fațade nu tocmai atrăgătoare, dar interioarele se dovedesc a fi fascinante. La fel este și cazul Casei TIFF, care după niște pereți albi-gălbui, cu alură neutră, dezvăluie o grădină urbană luminoasă și o casă în formă de L cu detalii cinematografice la tot pasul, de la postere, la cărți și obiecte de decor. Conceptul de cinematografie se prelungeste și în cazul meniului, după cum îți vom detalia mai jos.

Muzica este dată nici prea tare, nici prea încet, cât să te auzi bine cu cei de la masa ta și totuși să acopere ușor zumzetul celor din jur. Fundalul sonor este asigurat prin câteva radiouri online, fără reclame sau știri, cu melodii ce se mulează perfect cu cadrul în care te afli. Meniul de băutură este un adevărat spectacol de cocktailuri, care completează atmosfera în note bahice cu multe interludii virgine pentru cei care nu vor să bea alcool.

casa-tiff-cluj-napoca-untold

casa-tiff-terasa-cluj-napoca

casa-tiff-yum-stops-review

Aperivele sunt Trailers, salatele și pastele sunt încadrate la Short Films, burgerii îi găsești la categoria Epic Series, felurile principale sunt capturate în titlul de Hall of Fame, iar cocktailurile premiate la diverse concursuri sunt, bineînțeles Show Time. Ce e șod este că toate preparatele și anumite băuturi au denumiri inspirate de actori sau filme, dar schimbate un pic, cât să te amuze la nesfârșit.

Când vezi în frunte burgerul denumit Arnold Schwarzenburger nu poți decât să-ți sufleci mânecile pentru chifla sub care descoperi felii de roșii și castraveți murați, cașcaval Cheddar și o chiftea de vită cu gust atipic, asta pentru că a fost marinată în prealabil în sos barbeque. Clar nu e gustul de burger cu care te-ai obișnuit, așa că ține-te bine! Pe lângă burger ai cartofi wedges și inele de ceapă caramelizate în vin.

Dacă te-ai săturat de burger, dar vrei un sandviș, musai trebuie să încerci Philly Cheese Steak, o combinație de baghetă cu felii subțiri de steak de vită, ce se rupe ușor și unde ardeiul gras se află în întovărășire cu ceapa și împreună dau un rezultat de te lingi pe degete. Cartofii prăjiți sunt însoțiți de un sos de chili dulceag, ce aduce exotism preparatului.

arnold-schwarzenburger-casa-tiff

philly-cheese-steak-casa-tiff

Vita a fost vedeta vizitei noastre la Casa TIFF, așa că am încercat-o și în varianta Count Dracula’s Bloody Steak, o ditamai friptură de mușchi de vită peste care vine o reducție de vin și zeamă de lămâie, așezată frumos pe un pat de rucola. Lângă, ai un turnuleț de legume gratinate, ce vine în bucăți cam grosolane, dar cuțitul de friptură face minuni cu această garnitură.

Pauza de vită am luat-o cu somon, și ce somon! Clar intră în top 3 cele mai bune preparate cu somon încercate vreodată și-l găsești sub denumirea de Pink Floyd The wall…nut. Ideea este când iei o furculiță și o duci spre gură să aibă somon, nuci prăjite, care oricum sunt deja îmbălsămate cu fresh de lămâie, unt, usturoi și miere, o țâră de dressing (din lămâie, smântână, unt și capere) și un pic de orez sălbatic. Este orgasmic, zici ca s-au aliniat planetele culinare, este perfect!

Da, Charlie și-a vărsat fabrica de ciocolată la Casa TIFF și așa a apărut Willy Wonka Lava Cake, un desert pe care-l mănânci și simți cum îți explodează gura… de bine. Combină o linguriță de lava cake cu niște înghețată de mentă și ai să vezi artificii de bomboane After Eight. De alte deserturi nu am mai avut loc din păcate, așa că ele ne-au rămas în wishlist pentrul următoarea vizită în Cluj!

count-dracula-bloody-steak-casa-tiff

pink-floyd-salmon-casa-tiff

willy-wonka-lava-cake-casa-tiff

Credit foto: Teodora Țeican

Să nu uităm de servire, tipa ce s-a ocupat de masa noastră a fost toată numai un zâmbet și a jonglat cu răbdare în fața cerințelor noastre multiple, a avut iuțeală în aducerea preparatelor și voie bună pe toată durata vizitei noastre. Am aruncat un ochi în jur la colegii ei, toți păreau să fie din același film prietenos și profesionist.

Dacă ești în Cluj, este musai să faci o oprire la Casa TIFF pentru un luch time de zile mari!

Voi ce film culinar ați mai vedea în meniul Casei Tiff?

casa-tiff-logo Program:

Mon-Thurs:
08:00 – 01:00
Fri:
08:00 – 02:00
Sat:
10:00 – 02:00
Sun:
10:00 – 01:00

Contact:

  • 0745 252 452
  • contact@casatiff.ro
2018-06-12T10:05:12+03:00 October 14th, 2016|Lunch Time|0 Comments

About the Author:

Mihaela Gheață
Unele preparate merită scrisori de dragoste, spune gurmanda Mihaela, pentru care freelancing-ul în Social Media a devenit un job cât se poate de apetisant. În timpul liber scrie recenzii delicioase pe Yum Stops.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.