UPDATE: EATS Elisabeta s-a mutat pe Bulevardul Unirii.
Oricine mă cunoaște știe că am gusturi cel puțin eclectice în ceea ce privește mâncarea. Îmi place la nebunie, spre exemplu, mâncarea de limbă cu măsline, chiar dacă măslinele nu-mi ating niciodată papilele gustative, și mor după ananas, deși îmi arde limba vreo trei zile după ce mănânc doar câteva bucățele.
Aceleași gusturi eclectice le am și în ceea ce privește restaurantele din București. Adică îmi plac la fel de mult bistro-urile cu pretenții pe cât îmi plac localurile de cartier. Asta pentru că fiecare are momentul lui. La pretenții te duci la întâlnire, ca să-ți faci un moft sau pentru că tocmai ți-a intrat salariul, dar când ți-e foame și nu vrei să-ți golești complet portofelul, te duci cu drag și la restaurantul de cartier.
Doar că nu toate cartierele au asemenea restaurante, nu-i așa? Prin centrul Bucureștiului cel puțin au cam dispărut opțiunile cu prețuri decente și i-au lăsat pe mulți doar cu o covrigărie pe colț. Ei bine, treaba asta s-a cam schimbat de câteva luni, de când a apărut EATS Elisabeta pe lângă Cișmigiu.
Cum arată localul?
Dacă te duci spre EATS Elisabeta într-o zi însorită, s-ar putea să ratezi localul. Asta pentru că nu-ți sare în față ușor și stă fix între alte localuri și magazine care profită din plin de elemente butaforice care să te agațe din stradă. Așa că ia-o ușor pe Bulevardul Regina Elisabeta, dinspre Cercul Militar Național spre Hotel Cișmigiu, și fii atent la dreapta ta pentru intrarea EATS Elisabeta.
Când găsești restaurantul și intri, vei descoperi un design curat și simplu, cu mult lemn și negru mat, plus câteva picturi nebun de colorate care rup monotonia spațiului. Meniul e o mică mare nebunie, în sensul că există multe preparate internaționale, dar scrisul și pozele sunt mici, așa că nu prea știi la ce să te aștepți înainte de a primi mâncarea în față. Dar pentru asta ai ajuns aici, nu? Ca să-ți faci o idee despre ce te așteaptă acolo.
Ce se mănâncă bun la EATS Elisabeta?
Ne-am făcut încălzirea cu niște pachețele de primăvară măricele și extrem de consistente. Aduceau a tocăniță mai mult decât a pachețele chinezești datorită legumelor tăiate mai puțin mărunt, dar eu personal n-aveam cum să mă plâng. Îmi plac tocănița și pachețelele de primăvară în egală măsură. Ți-am zis, gusturi eclectice.
Tot la aperitive am comandat o minunăție de halloumi grill cu pesto și roșii coapte, care a fost aleasă vedeta prânzului și care, sincer, ar trebui să iasă de la aperitive și să intre la feluri principale. Adaugă mai multe legume la combinație și e un prânz mai mult decât consistent.
Ca un ultim aperitiv am ales crochete combo, două nebunii de crochete cu bacon, cartofi și ceapă verde, tocate mărunt și rulate prin făină, fulgi de porumb, semințe și susan. Nu sunt ele cele mai arătoase, dar au fost destul de gustoase. În loc de bacon însă, am sugera o cărniță afumată pentru mai multă aromă sau poate niște feta. Altfel, dintre ingredientele actuale, cartoful se simte cel mai mult.
Ca feluri principale noi ne-am luat întâi o quesadilla cu pui, cheddar, ciuperci, roșii, boia dulce, tortilla moale și sweet chilli alăturat. Gustul aducea tot a tocănița din pachețelele de primăvară, iar cheddarul s-a lăsat așteptat destul de mult. În alte cuvinte nu e quesadilla mexicană la care te-ai aștepta în mod normal, dar e prietenoasă cu buzunarul și e îndesată bine bine cu ingrediente.
Am mai comandat, de asemenea, un mușchiuleț de porc în crustă de ierburi, care a fost extrem de gustos, dar destul de uscățel. La garnituri nu i-am găsit nimic care să se potrivească și am ales până la urmă o salată de varză albă, dar ar fi mers mult mai bine niște legume la grătar sau sote.
Am încheiat prânzul cu un mușchi de vită cu sos gorgonzola. Recunoaștem că nu ne așteptam ca vita să fie gătită corect, dar am fost plăcut surprinse. La capitolul garnituri însă am întâmpinat aceeași problemă. Dintre cartofi, orez și salate, am mers tot pe ceva mai fresh: o salată verde cu lămâie, deși am fi preferat niște morcovi sau păstârnac rumeniți bine la cuptor.
Credit foto: Teodora Țeican
Ca prețuri, look, și meniu, EATS Elisabeta este clar un restaurant de cartier și nu de fițe, chiar dacă se află într-un cartier select. Se vede clar că ownerii și bucătarii încearcă și experimentează constant – de aici mixul internațional/asiatic și preparatele mai high, cum ar fi mușchiul de vită -, și pe alocuri reușesc. La aperitive sau feluri principale nu vrem să dăm sfaturi, sunt pe drumul cel bun, dar dacă ar adăuga niște garnituri mai interesante și mai apetisante: un ratatouille, un piure de morcovi sau cartofi dulci, sigur ar avea de câștigat și ar îmbunătăți experiența culinară per total. Tu le-ai făcut o vizită? Spune-ne și nouă în comentarii cum ți s-a părut la Eats Elisabeta!
![]() |
Program:
Contact:
|
Leave A Comment