Primul Kapsalon din România la PikaKlara

//Primul Kapsalon din România la PikaKlara

Primul Kapsalon din România la PikaKlara

Pe la începutul anului auzeam pentru prima oară de PikaKlara, un fast food deschis recent care se axează foarte mult pe pulled pork, „carnea anului” în materie de street food în România. Omul din spatele localului, Stefan, un neamț pe care îl știu de vreo patru sau cinci ani de pe vremea primului meu job, a început toată povestea cu o rețetă de porc tras, gătit vreo 12 ore la foc mic la cuptor, în suc de portocale și-o groază de alte nebunii.

La deschiderea localului nu am ajuns, dar am reușit să-i facem o vizită lui Stefan acum câteva săptămâni ca să testăm bunătățile din meniu și să ne formăm o impresie. PikaKlara a pornit de la ideea lui Stefan de a construi un local care să servească fast food, dar cu ingrediente proaspete, gustoase și chiar sănătoase. A numit conceptul fast casual. E fast pentru că-ți primești mâncarea rapid și e casual pentru că poți să stai liniștit știind că primești mâncare pe bune.

PikaKlara Decor

PikaKlara Interior Restaurant

PikaKlara Mesaj Decor

E la doi pași de parcul Carol din București și-are un view fain aspura vegetației din jur, doar că trebuie să te lupți un pic printre terasele supraglomerate de lângă ca să ajungi acolo. Localul în sine nu te-ncântă vizual neapărat: e simplu, e curat, mult alb și-un pic de lemn cu câteva detalii pe ici pe colo. I-ar sta bine cu mai multă personalitate și-un decor mai excentric (dacă tot are un meniu care aduce niște noutăți în România), dar Stefan recunoaște că mai urmează niște lucruri, printre care și mobilier pentru terasă.

Comanda se face la bar, iar meniul îl găsești deasupra, pe două ecrane care-ți arată și poze cu mâncărurile: un detaliu fain pentru cei care nu recunosc numele preparatelor. Și că tot am ajuns la ele, hai să vi le și prezentăm.

Pulled pork ca pulled pork, dar ca orice hotspot urban care se respectă, opțiunile vegetariane nu au fost deloc uitate. Așa ne-am început noi ziua, cu un Halloumi wrap mega gustos cu ingrediente super proaspete și legume din plin, continuat cu un Panzerotti vegetarian, adică un mini-calzone pe băț cu brânzeturi și legume. Nu te lăsa păcălit de aspectul ușor uscat al mini-pizzei. E de fapt super gustoasă la interior și surprinzător de sățioasă. Pentru cei care preferă pizza cu carne, poți alege Panzerotti cu salam. Pima opțiune, cea vegetariantă e rotundă, iar a cea de-a două, cu salam, e mai lunguiață ca să nu le încurci.

PikaKlara Halloumi Wrap

PikaKlara Panzerotti Calzone on a Stick

PikaKlara Panzerotti Salam

Am încercat și salata asiatică pe care poți să ți-o combini cum vrei de la salad bar-ul cu legume proaspete, diferența față de orice altă salată constând într-un dressing aromat și delicios cu alune prăjite, sos de pește, susan și lime.

De Helmet Burger auzisem multe, ba chiar văzusem și tricouri cu el la PikaKlara și inițial am crezut că trebuie să fie ceva rețetă specială din nu știu ce țară. Stefan călătorește mult, de aici și meniul internațional. Dar numele burgerului se pare că a provenit de această dată de la chiflă și modul în care este construit burgerul.

PikaKlara Asian Salad

PikaKlara Helmet Burger Pulled Pork

PikaKlara Helmet Burger Pulled Pork Sectiune

Știi momentele alea când mănânci un burger și-ți curg toate ingredientele din el? E enervant, dar cumva ne-am obișnuit cu toții că așa ne pedepsește viața și-o luăm ca atare. Ei bine, PikaKlara vrea să schimbe asta cu un burger ca o cască, săpat la interior în așa fel încât să încapă mult porc franjurat la interior, împreună cu salată și sos, pe care să îl poți mânca fără să-ți cadă ingredientele din toate părțile. Ideea de Helmet Burger e de nota 10, dar la gust mai e de lucru. Pentru a evita dezintegrarea chiflei, carnea este stoarsă de suc, iar asta-i cam răpește din farmec și savoare.

Pentru a te bucura, în schimb, de gustul adevărat al rețetei de pulled pork de la PikaKlara îți recomandăm Kapsalon-ul, o șaorma olandeză în straturi, cu cartofi prăjiți, porc tras suculent, mozzarella topită și salată verde cu sos. Un preparat extrem de gustos și nemaipomenit de sățios, dar care tot te va convinge cumva să mai ceri încă o porție. Ne bucurăm că l-am lăsat la final pentru că a fost de departe cel mai bun preparat gustat la PikaKlara și cel care-și merită numele în titlu.

PikaKlara Kapsalon Pulled Pork

PikaKlara Fresh Portocale

Credit foto: Teodora Țeican

Deși Kapsalon-ul e cel mai bun motiv să vizitezi PikaKlara, s-ar putea să te atragă și evenimentele de tip „All You Can Eat” din fiecare zi de joi sau cele pentru „Expats & Friends” de duminică. Să știi că poți să și comanzi mâncare de la ei și că în curând îi vei găsi și c-un food truck la Food Hood în centrul Bucureștiului, unde vor avea preparatele vegetariane în focus. Iar noi sperăm că în curând și Kapsalon-ul!

Ce ne-a plăcut la PikaKlara

  • Faptul că ești întâmpinat cu un shot de fresh de portocale care să-ți facă poftă de mâncare (pozat puțin mai sus)
  • Rețeta absolut demențială de Kapsalon

Unde mai e de lucrat la PikaKlara

  • Localul ar putea fi mai colorat, în special pentru că se bucură de un meniu internațional
  • Mai mult sos în Helmet Burger, care e un pic mai uscat decât te-ai aștepta de la un burger cu pulled pork

Logo PikaKlara Program:

  • Mon-Fri: 10:00-22:00
  • Sat-Sun: 10:00-22:00

Contact:

  • info@pikaklara.com

Meniu PikaKlara

2018-10-16T16:25:08+03:00 May 30th, 2018|Lunch Time|0 Comments

About the Author:

Iulia Văcăroiu
„Azi ce-ai mâncat?” e întrebarea pe care o primește zilnic Iulia de la mama ei. Și cel mai bun răspuns e de fiecare dată o recenzie Yum Stops. E co-founder a yumstops.com, alături de Aleka, și-i place în egală măsură mâncarea fără pretenții, cât și cea cu pretenții din plin.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.