Preparate Ce-ți Redau Energiea La Prânz

//Preparate Ce-ți Redau Energiea La Prânz

Preparate Ce-ți Redau Energiea La Prânz

Când spunem Energiea, primul lucru care ne vine în minte este acea porție dolofană de cartofi prăjiți, care-s buni chiar și reci și se împrietenesc de minune cu sosul cu usturoi, pentru care sacrifici socializarea, de altfel la ea acasă în acest cuib de hispteri din tot orașul.

Într-o sâmbătă pe la prânz am avut ocazia să testăm meniul lor și explorarea culinară s-a sfârșit cu zâmbete în stomac. Ca observație generală, cei de la Energiea iau preparate pe val și le adaugă sau le scot ingrediente, iar joaca asta se întâmplă în mod constant, meniul lor fiind unul maleabil, după gusturile musafirilor.

Spațiul eclectic de luat masa ce-l pun la bătaie este infuzat de un fundal sonor cât se poate de proaspăt ce te face să-ți ții Shazam-ul deschis și să mânănci o lingură de mâncare condimentată cu muzică mișto.

Salon-Separeu-Energiea-Bucuresti

Detaliu-Energiea

Yum-Stops-Team-Energiea-Lunch

Prânzul de weekend a început cu aperitivul humus cu pastă de susan.  În primă fază ni s-a părut un pic cam mic, mai ales când am văzut că humusul ocupa doar un sfert din farfuria plină de salată, mini frigăruie de carne de vită, plăcințică umplută cu spanac și telemea de casă, alături de lipie de casă cu chimen. Toate acestea împreună, însă, te satură în timp ce scoți interjecții de mirare, ce se transformă în unele de plăcere. Este fascinant cum aperitivele devin ușor-ușor adevărate feluri principale.

“În sfârșit o salată ce vine pe straturi” ne-am zis când am mâncat-o pe cea cu  prosciutto crudo si blue cheese. Când bagi furculița în salată ai toate șansele ca în afară de bază (rucola și baby spinach) să iei și din prosciutto, blue cheese, ou de prepeliță, de care se atârnă niște porumb și câteva boabe de muștar Dijon. Apoi, la o porție mai zdravănă, îți urcă și roșii și ridichi în furculiță.

Humus-Susan-Frigaruie-Placinta-Spanac-Energiea

Salata-Prosciutto-crudo-Blue-Cheese-Energiea

Ne tot gândeam dacă să luăm sau nu și o porție de cartofi prăjiti, până când am văzut coastele de porc marinate în meniu și că ele vin pe un pat de astfel de cartofi. De mult n-am mai mâncat așa coaste cu carne fragedă, iar porția e de lungimea unei foi A4, cât să nu te superi dacă toată lumea va dori să guste. Salata de însoțire cu ridichi și salata verde te mai trezește din reveria carnivoră și carbohidrată, să poți să o iei de la capăt.

Preparatul ce este pe buzele tuturor de ceva vreme la Energiea se numește Artisan Burger și are și de ce să se numească așa. Primești un castel frumos bronzat (chifla) cu turnulețe de inele de ceapă, făcute perfect, cu puțină compoziție și crocante de faci muzică cu gura. Apoi am fost întrebate, în sfârșit, cum dorim să fie carnea burgerului. Salata din interior e înlocuită cu rucola și germeni de ceapă și, în loc de felia de roșie ce de regulă dă să fugă din burger, ai niște ciuperci la grătar. Pe lângă, primești și o salată, cartofi wedges cu boia și două feluri de sosuri la alegere. Cam vis!

Când am primit Ravioli de casă am avut senzația că o farfurie zburătoare cu conținut ce urma a fi identificat a aterizat la masa noastră. Pe ea, în mijloc, două farfurii zburătoare mult mai mici: ravioli de casă, înconjurate de un sos cremos și presărate cu salată și germeni. Înăutru, un mix de ciuperci, ce-i dădea micului fel principal mare copiozitate.

Coaste-Porc-Marinate-Energiea-Yum-Stops

Artisan-Burger-Energiea-Yum-Stops

Ravioli-de-Casa-Energiea-Yum-Stops

După tot festinul a mai rămas loc și pentru desert. Cel mai chipeș Souffle de ciocolată mâncat până acum este clar cel de la Energiea. De ce? Faptul că te face să folosești diminutive când îl descrii și să-l drăgălești cu ochii datorită moțului dolofan, fructelor de pădure și pudrei de zahăr care-l alintă. Apoi lingurița se scufundă seducător în blat, unde descoperi o comoară: un miez cald de unt de arahide. Cât de tare e asta? De mult așteptam o cotitură în rețeta acestui desert ce a dat năvala în meniurile localurilor din București.

Ce încântare să vezi un desert clasic într-un pub ce se joacă constant cu meniul! Savarina cu frișcă de casă, sirop cu rom și cremă de vanilie aduce la gust undeva între colivă și mucenici (cel puțin pentru noi) și arată mult mai dichisită decât surata ei ce o știm cu toții. Le-am sugerat celor de la Energiea să ia în vizor amandina, ca următorul desert clasic, bun de pus într-o lumină nouă.

Cheesecake-ul cu jeleu de ghimbir homemade este un desert ce pare făcut din plastic, cu rolul să dea bine în vitrină. După ce treci de aspectul de construcție, descoperi o compoziție dulce care începe să-și dezvăluie aromele, în special jeleul de ghimbir, pe care-l vezi deja ca desert de sine stătător.

Souffle-Ciocolata-Energiea-Yum-Stops

Savarina-Frisca-Energiea-Yum-Stops

Cheesecake-Jeleu-Ghimbir-Energiea-Yum-Stops

Am udat prânzul cu cafele, fresh-uri și cocktail-uri. O bilă în plus pentru barista lor, ce poate să-ți deseneze în cafea și altceva decât o inimă. Cocktailul cu bere Grolsch, Black Copper, împrumută nuanțele unui apus auriu și anunță o noapte aromată. Simți clar gustul de Disaronno (lichior de migdale) și a fresh-ului de grapefruit, ce-i dă băuturii o senzație amăruie și totuși proaspătă.

Dacă vrei un fresh care să te trezească mai abitir ca o cafea tare, cere-l pe cel de rodii și mandarine. Acrișor, aromat, în culori vii de îi suspectezi că au adăugat colorant, dar nu. Musai, de încercat!

Black-Copper-Cocktail-Energiea-Yum-Stops

Fresh-Rodii-Mandarine-Energiea-Yum-Stops

Credit foto: Teodora Țeican

Pentru un lunch cu preparate în vogă, reinterpretate în stilul Energiea, pub-ul este de trecut pe lista locurilor de mers, experimentat și mixat mâncarea gustoasă cu băuturile surprinzătoare și muzica bună.

Pe voi ce vă atrage cel mai mult din meniul Energiea?

Logo Energiea Program:

Mon-Thurs:
12:00 – 01:00
Fri-Sat:
12:00 – 03:00
Sun:
12:00 – 01:00
Contact:

  • 0736 374 432
  • contact@energiea.ro

Meniu Energiea

 

2018-06-12T10:05:18+00:00 April 6th, 2016|Lunch Time|0 Comments

About the Author:

Mihaela Gheață
Unele preparate merită scrisori de dragoste, spune gurmanda Mihaela, pentru care freelancing-ul în Social Media a devenit un job cât se poate de apetisant. În timpul liber scrie recenzii delicioase pe Yum Stops.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.