La Han la Traian – Popasul Vesel de Umplut Stomacul

//La Han la Traian – Popasul Vesel de Umplut Stomacul

La Han la Traian – Popasul Vesel de Umplut Stomacul

UPDATE: Februarie 2018 – Din păcate, acest local s-a închis.

La Han la Traian este un restaurant românesc unde s-au adunat în horă mai toate bucătăriile patriei și un loc unde capeți bună dispoziție de cum intri în curte, asta și datorită combinației vesele de culori aprinse, mobilier sculptat și a muzicii de pahar care te face să fredonezi melodii de odinioară. Apropo de acest aspect, de miercuri până duminică, de cum se lasă seara, o mână de muzicanți aduc atmosfera unui han de altă dată.

Într-un mod ciudat La Han la Traian adună laolaltă atât clientela clasică de restaurant românesc, adică grupuri de familii extinse de la nepoți la străbunici, oamenii colorați ai locului (aceia pe care-i ginești după cât de tare vorbesc), cât și hipsteri care dau preparatele fusion pe mâncăruri simple și se lasă seduși de elemente din conceptul formației Subcarpați.

La Han la Traian Restaurant Romanesc

La Han la Traian Interior Restaurant

La Han la Traian Echipa Yum Stops

Am început cu avânt cu platoul de mizilicuri de la stână, doldora de brânzeturi și mezeluri, acompaniate de legume și sfânta ceapă roșie cu care jumările merg unse. Ia și o porție de salată de icre de crap și cere pâine prăjită sau rămâi cu pâinea casei, de altfel foarte gustoasă. Dacă mai e loc cere zacuscă și mănânc-o eventual fără pâine, noi am combinat-o cu brânză de burduf și cașcaval afumat și am fost mulțumite.

O ciorbă zdravănă cu care am continuat călătoria culinară este cea de coadă de vițel, destul de rar întâlnită prin meniurile restaurantelor românești. Deși este provocator de mâncat carnea de pe os, mânjirea merită osteneala, mai ales că de fapt carnea face ciorba, zeama în sine nefiind prea bine definită.

Ciorba de perișoare abundă în legume și chifteluțe și dacă pui și un pic mai multă smântână decât cu cantitatea cu care vine, îți pică direct cu tronc, mai ales că e acrișoară și funcționează bine pe post de ciorbă de potroace.

La Han la Traian Platou Rece Restaurant Romanesc

La Han la Traian Salata de Icre

La Han la Traian Zacusca

La Han la Traian Ciorba de perisoara

La Han la Traian Ciorba de coada de vitel

Una dintre recomandările casei este tochitura. În caz că ai trecut și prin ciorbă sau platou înainte, vezi că e o porție mare și mai bine găsești să o împarți. Ai suficient sos și carne din belșug cât să vrei să mergi pe jos până acasă.

Gulașul se pare că e făcut după o rețetă originală, pe care o identifici imediat mai ales prin prezența unui parfum aparte. Este o rețetă pe care o poți aprecia pentru încercarea bucătarului, dar care nu-ți rămâne în minte neapărat ca pe experiență ce musai trebuie repetată.

Dacă îți iei coaste cu varză călită și mămăliguță, înfige-te în ele cât sunt calde, odată sleit, preparatul își pierde din farmec și devine greoi, mai ales dacă prinzi niște costițe cu multă grăsime cum am nimerit noi. Dacă echilibrezi carnea cu varză acrișoară călită peste care s-a stropit cu pătrunjel fără zgârcenie, parcă uiți de prezența grăsimii și te bucuri de frăgezimea cărnii de pe coaste. Altfel, dacă îți e foame, înfinge-te bine în ele și bucură-te de fiecare îmbucătură. Te vei sătura mai repede decât te aștepți!

La Han la Traian Tochitura Restaurant Romanesc

La Han la Traian Gulas Restaurant Romanesc

La Han la Traian Cartofi Taranesti

La Han la Traian Costite Afumante cu Varza Calita si Mamaliga

La desert ne-am bucurat să dăm de lapte de pasăre, destul de rar întâlnit în restaurantele din București. Farfuria de supă umplută de un sos de vanilie în care plutesc norișori de albuș este perfectă ca încheiere pentru o masă copioasă, desertul fiind unul ușor care se strecoară lesne în mare de mâncare cu care ți-ai burdușit stomacul.

Papanașii de aici se ridică așteptărilor, fiind acoperiți de un mix sănătos de smântână și dulceață de vișine. Crema de zahăr ars este adusă cu suficient sos cât să-ți ajungă pentru fiecare linguriță de desert, cu toate că nu rămâi cu vreo amintire culinară aparte. La fel și în ceea ce privește plăcinta de mere, gustoasă, dar cam tare și cu prea puțin măr.

La Han la Traian Lapte de Pasare

La Han la Traian Papanasi Smantana Dulceata

La Han la Traian Crema de Zahar Ars

La Han la Traian Placinta de Mere

Credit foto: Teodora Țeican

La Han la Traian este un loc cinstit de mers cu prietenii la prânz, dar de luat și familia într-o zi de weekend la un prânz românesc extins către cină. Pe noi ne-au bucurat preparatele zdravene și localul colorat și vesel prin multitudinea decorațiunilor tradiționale.

Ce ne-a plăcut la han la Traian

  • Meniu cu poze revelante, ce-ți înlesnește alegerea
  • Muzica aleasă care te face să te simți ca la o petrecere câmpenească
  • Decorul terasei și al interiorului
  • Aperitivele și o parte din desert (laptele de pasăre și papanașii)

Unde mai e de lucrat la Han la Traian

  • După noi, rețeta de gulaș ar putea fi îmbunătățită. La fel și cea a plăcintei de mere. Sunt două preparate clasice în România, chiar dacă prima este de origine maghiară, ce merită pregătite la perfecțiune.

La Han la Traian Logo Program:

  • Mon-Fri: 11:00-23:00
  • Sat-Sun: 11:00-23:00

Contact:

  • contact@lahanlatraian.ro

Meniu La Han la Traian

2019-11-18T23:30:59+03:00 November 15th, 2017|Lunch Time|0 Comments

About the Author:

Mihaela Gheață
Unele preparate merită scrisori de dragoste, spune gurmanda Mihaela, pentru care freelancing-ul în Social Media a devenit un job cât se poate de apetisant. În timpul liber scrie recenzii delicioase pe Yum Stops.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.