Clătitele Maison des Crêpes de care ne-am reîndrăgostit

//Clătitele Maison des Crêpes de care ne-am reîndrăgostit

Clătitele Maison des Crêpes de care ne-am reîndrăgostit

Se ia un preparat pe cât de simplu pe atât de îndrăgit și mereu în vogă și se face multă vâlvă în jurul lui, atât de multă că ajunge să fie vedeta unui bistro pe două niveluri cu terasă din zona Aviatorilor, frate cu cel despre care am povestit într-o recenzie anterioară, dar care s-a mutat între timp în zona Romană.

La Maison des Crêpes poți mânca clătite de dimineața până seara, atât sărate cât și dulci și mai au și gaufre. Dacă vii în weekend, fă-ți o rezervare în prealabil căci este full. Noi am fost într-o sâmbătă pe la prânz și terasa, parterul și etajul erau ticsite de pofticioși, care se schimbau des, fără a-i permite vreunei mese să se golească pentru mult timp.

Am început cu clătita Emma care se ascunde sub o grădina de rucola printre felii de vită la grătar, fulgi de parmezan și alune caramelizate, care au adăugat acel ceva în plus preparatului.

Am continuat cu Elizée, o clătită tăiată fâșii, ce aduce la formă cu tagliatelele și la gust cu mâncarea chinezeasca, daca e să îi dăm poporului chinez originea gustului dulce-acrișor, deși confitul de rață ce-l conține e cât se poate de franțuzesc. În mijlocul clătitei troneaza o nici prea mică nici prea mare pulpă de rață, alături de un mix de legume înăbușite cu baby carrots, varză de Bruxelles, sparanghel și păstăi pe care-l găsești și la raionul de congelate. Confitul de rață este un preparat ce necesită ore bune de pregătire, de unde și gustul irezistibil atunci când ajunge în farfurie. Alăturarea cu mixul de legume nu ni s-a părut cel mai norocos, dar l-am luat ca atare.

Maison de Crepes Emma

Maison de Crepes Elizee

Când am primit Jacqueline nu ne așteptam să primim o clătită tip gondolă și deși estetic nu am avut cine știe ce reverie, gustul ne-a adus pe tărâmurile binelui. Mixul de creveți cu sos de iaurt și alăturarea cu brocoli face din aceasta clătita un preparat cât se poate de delicios. Am apreciat, de asemenea, faptul că clătita în sine avea un gust recognoscibil și nu se pierdea printre celelalte ingrediente.

Dacă vrei o clătită caldă din făină integrală cere Adrianne. Vezi că are o umplutura devenită clasică, dar care reușește să fie buna, chiar și după ce a fost folosită și răsfolosită. Și poate ține foarte bine loc de un mic dejun copios pentru că ai somon fumé, laolaltă cu cremă de brânză, ou poșat, inele de ceapă și mix de salată.

Maison de Crepes Jacqueline

Maison de Crepes Adrianne

Știi limonada aceea care seamănă cu o prințesă de la Fentimans? Cea de trandafiri? O găsești și aici în meniu și v-o recomandăm cu poftă efervescentă. Mai ales că limonada lor de casă încă necesită multiple îmbunătățiri, de la modul de prezentare până la gust. Sau dacă chelnerii nu ar uita să-ți aducă zahăr sau miere, poate gustul s-ar rezolva. Am încercat și G&Fizz Prosecco, care ni s-a părut că are o proporție ciudată de gin, sucul de soc fiind cam absent în mix, iar efervescența de la prosecco slabă, deci pe noi nu ne-a făcut să ținem minte pozitiv acest cocktail.

Trecând la partea de clătite dulci am cerut Kylie, tortul de pancakes cu cacao și spumă de afine care se pare că suscită cele mai multe păreri love/hate. După ce i-am facut nenumărate poze, pentru că într-adevar arată demențial, întâlnirea cu papilele gustative a fost vag dulce și discret alcoolizată datorită cognacului. O încadrăm pe Kylie la categoria desert prețios la înfățișare și de un dulce voalat, potrivit în special dacă vrei un preparat care să țină loc și ca fel principal.

Un alt mini tort de pancakes pufoase este Emily ce conține măr caramelizat și înghețată, o combinație aparent gustoasă până… când dai la fiecare înghițitură de coaja mărului care-ți cam strica zenul gustului. Nu că ar fi ceva în neregulă cu mărul gătit cu tot cu coajă, dar la unele tipuri de măr rămâne scorțoasă chiar și la gătit și influențează puternic gustul și textura oricărui preparat.

Maison de Crepes Limonada Cocktail

Maison de Crepes Kylie

Maison de Crepes Emily

Amelie face parte dintr-un tort de clătite, dar porția este de o felie ce conține pe fiecare clătită un amestec bine nimerit de ciocolată belgiană și cremă de portocale, iar pe ambele le simți distinctive și bine definite în același timp și nu foarte dulci.

O surpriza apetisantă ce ne-a făcut să poftim îndelung câteva zile după vizita la Maison des Crêpes, a fost Milla, o gaufră de o textură undeva la întâlnirea pufoșeniei absolute cu crocantul finuț. Milla a fost lipită de niște nutella și o cremă de vanilie, la care s-au adăugat alunele caramelizate și un topping de ciocolată neagră.

Maison de Crepes Amelie

Maison de Crepes Milla

Credit foto: Sorin Florea

Maison de Crêpes de pe Emanoil Porumbaru 81 este un loc de mers cu familia sau prietenii, atunci când pofta de clătite se extinde mai mult decât pentru cele clasice. Bonus, ai parcul la câțiva metri distanță, perfect pentru o plimbare post-masă copioasă.

Ce ne-a placut la Maison des Crêpes

  • Localizarea apropiată de parcul Herăstrău.
  • Zona de la parter, din dreptul geamului, de unde ai o priveliște simpatică spre terasa.
  • Clătitele sărate Jacqueline și Adrianne, cea dulce Amelie și gaufra Milla.

Unde mai e de lucrat la Maison des Crêpes

  • Un pic mai multă atenție din partea staff-ului: să aducă zahăr sau miere la limonadă și cafea.
  • Curățarea merelor de coajă înainte de a le pune în clătita Emily.
  • Găsirea unei garnituri demne de super confitul de rață din Elizée.

Maison des Crepes Logo Program:

  • Mon-Fri: 10:00-22:00
  • Sat-Sun: 10:00-22:00

Contact:

  • 0770 443 092

Meniu Maison de Crêpes

2018-06-12T10:05:02+03:00 March 31st, 2018|Lunch Time|1 Comment

About the Author:

Mihaela Gheață
Unele preparate merită scrisori de dragoste, spune gurmanda Mihaela, pentru care freelancing-ul în Social Media a devenit un job cât se poate de apetisant. În timpul liber scrie recenzii delicioase pe Yum Stops.

One Comment

  1. […] UPDATE: Bistro-ul s-a mutat. Găsești mai multe informații în noua recenzie! […]

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.