Călătorie Condimentată în Bucătăria Tex-Mex la Taqueria

//Călătorie Condimentată în Bucătăria Tex-Mex la Taqueria

Călătorie Condimentată în Bucătăria Tex-Mex la Taqueria

UPDATE: Din păcate, Taqueria din Promenada s-a închis, însă le găsiți bunătățile pe Uber Eats, Glovo, Foodpanda și alte aplicații asemănătoare, sau pe la food festivals cu Taqueria Van.

Cu toate opțiunile de fast-food din mall-uri, este loc întotdeauna pentru diversitate. La acest lucru s-a gândit și Ștefan Stancu, cel care a deschis Taqueria în Promenada la Food Court, un local unde poftele Tex-Mex îți sunt satisfăcute.

Ce ne-a plăcut încă din primul moment când am văzut localul a fost că acesta se diferențiaza estetic de celelalte din jur prin mobilierul din lemn masiv, despre care am aflat ulterior că este făcut în Sibiu, de un domn care reciclează lemn. Așadar, dacă vei observa găuri mai mici sau mai mari în mobilier, să știi că lemnul are în spate mai multe povești, de cele mai multe ori chiar de sute de ani, fie că e vorba de o casă țărănească, un hambar sau o poartă maramureșeană, care acum are alte întrebuințări.

La prima noastră vizită, ne-am pus la coadă, în spatele unei cohorte de străini, englezi și americani, pentru care deschiderea Taqueria a însemnat o rază de soare în stomacurile lor și am comandat câte un pic din tot: burrito, taco, plato, quesadilla și supă.

Tqueria Yum Stops Review

Supa de coadă de vițel cu apio, țelină, varză, linte, morcovi, cartofi și ceapă dă clasă multor supe din restaurante. Se simte faptul că s-au fiert mult timp laolaltă toate ingredientele de mai sus, plus oase și carne de vită, iar gustul este o încoronare a acestui lucru. Este o supă cum n-am mai mâncat de multă vreme pentru care merită drumul până la Promenada ca să o încerci.

Plato arată foarte bine, am văzut că mulți clienți și-l comandau, așa că l-am cerut și noi. Pe un pat de orez se așază fâșii de carne de vită, peste care se pune smântână, cașcaval și sos picant. Deși sățios și aspectuos, acest fel a fost cam fad, iar Ștefan ne-a zis că este de la carnea de vită ce se vinde în România, care nu prea are grăsime și că el recomandă carnea de porc, dacă vrei o experiență în urma căreia să te lingi pe degete.

Taqueria Supa Oxtail Gustoasa

Taqueria Plato Mancare Mexicana

Așadar burrito-ul l-am cerut cu carne de porc și ochii ne-au sclipit a bine-delicios de cum am pus gura pe el. Pus într-o lipie fragedă, alături de fasole neagră, cașcaval, smântână, guacamole și sos picant, burrito-ul ne-a făcut să invocam toate cele ale plăcerii și să cădem de acord că merită nota 10.

Lipia folosită pentru tacos a fost la fel cu cea pentru burrito, ne-ar fi plăcut să fie de textura nachos-ului și cu ocazia asta am aflat că de fapt există multe feluri de lipii pentru micuțul taco și că cea mai apreciată în România este cea fragedă în comparație cu cea crocantă, datorită bucătăriei turcești cu care suntem obișnuiți. Cât despre taco în sine, combinația de vită, cașcaval, ceapă roșie, ridichi, smântână, sos picant și coriandru ni s-a părut un pic dezechilibrată de gustul intens al plantei-condiment din urmă, dar pentru cei care preferă un gust mai fresh, este cu siguranță opțiunea perfectă.

Quesadilla se prezintă în mod rulat și nu triunghi cum am fost obișnuite de localurile pe unde am mai mâncat. Am luat varianta cu pui, cașcaval, smântână și sos picant și ne-a plăcut că e grațios de mâncat, fața de burrito, unde ești pus față-n față cu ditamai preparatul. Față de restul preparatelor care includeau cel puțin fasole roșie și orez, pe lângă sosuri și carne, quesadilla este cea mai light variantă dintre preparatele încercate, sățioasă, dar nu în mod exagerat.

Taqueria Preparare Burrito

Taqueria Supa Oxtail Taco

Taqueria Quesadilla Pui

Apropo de sosuri, la Taqueria nu o să găsești sosuri dulci, deci ori picant pe diferite niveluri de iuțeală, ori deloc. Poți alege între Salsa Verde, un sos iute, ușor amar făcut din ardei jalapeños, tomatillos, un fel de roșie, dar verde, ceapă, usturoi și ulei de porumb, Chipotle Smokey Salsa făcut cu ardei chipotle în sos adobo și Habanero, sos foarte iute, pentru cunoscători. Pentru a te bucura de ele, ia-ți o porție de nachos și o bere Corona, Sol sau de ce nu un shot de Tequila sau o Margarita.

Taqueria Nachos cu Sosuri Picante

Taqueria Bere cu Tequila

Pentru varianta fără alcool, aici găsești ceva bun, răcoritor și hrănitor, un smoothie pe bază de avocado si fructul zilei. Noi am cerut cu banane și miere și a fost perfect. Unde mai pui că Taqueria stă nas în nas cu Worldclass, smoothie-ul intră numai bine când ieși de la sală.

La desert am fost surprinse de un cheesecake foarte cremos datorită combinației de avocado, brânză și frișcă, și totuși ușor și înviorător mulțumită lime-ului intens din compoziție. A fost printre cele mai fresh cheesecake-uri pe care le-am încercat până acum.

Taqueria Smoothie Avocado

Taqueria Cheesecake Lime

Credit foto: Teodora Țeican

Din punct de vedere al prețurile, acestea sunt un pic peste media fast-food-urilor din zonă, dar asta se resfrânge și în calitatea ingredientelor alese. Așa că dacă ești fan avocado și sosuri iuți în burrito, taco sau plato și a bucătăriei mexicane în general, mergi la Taqueria și descoperă de ce expații sunt atât de entuziasmați de acest loc!

Logo Taqueria Program:

Mon-Fri
10:00–22:00
Sat- Sun 10:00 – 22:00
Contact:

  • hi@taqueria.ro
2019-11-18T23:39:33+03:00 May 14th, 2017|Lunch Time|0 Comments

About the Author:

Mihaela Gheață
Unele preparate merită scrisori de dragoste, spune gurmanda Mihaela, pentru care freelancing-ul în Social Media a devenit un job cât se poate de apetisant. În timpul liber scrie recenzii delicioase pe Yum Stops.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.