Anika Fried Chicken, Parc de Distracții Pentru Papilele Gustative

//Anika Fried Chicken, Parc de Distracții Pentru Papilele Gustative

Anika Fried Chicken, Parc de Distracții Pentru Papilele Gustative

S-au redeschis restaurantele și noi am decis să mergem la… terasă, căci încă suntem în alertă și ne ferim cum putem de virusul ce a întortocheat planurile tuturor și mai ales celor din HoReCa. 

Restaurantul de fine dining Anika, în frunte cu chef Alexandru Dumitru, a știut că e momentul să își demonstreze versatilitatea, adaptându-se la nevoile momentului și oferindu-i unui public mai mare o variantă delicioasă și rapidă. Așa a dezvoltat conceptul de Anika Fried Chicken, cu pui prăjit și alte rețete de tip street food. Altfel, proiectul gastronomic Anika funcționează în continuare și poți savura feluri de mâncare cu ingrediente locale, de sezon, toate inspirate din bucătăria românească.  

Așa apărut Anika Fried Chicken, pornind de la dorința de a oferi publicului comfort food de calitate cu personalitate, utilizând produse locale dintr-o fermă din Slobozia. Zic personalitate pentru că mulți au strâmbat din nas când la garnitura puiului crocant au apărut waffles în loc de clasicii cartofi prăjiți, dar combinația este de vis. 

După cum și-a obișnuit clienții până acum, Anika mizează pe un meniu mic dar suficient. În el ai pui prăjit, aripioare, garnituri și două deserturi. La o primă vedere ai zice că e puțin, dar de îndată ce intri într-un preparat, realizezi că e mai mult decât suficient. Asta și pentru că e un crocant din acela ce-ți merge direct la suflet, precum muzica unui taraf. 

aripioare crocante anika

Anika Fried Chicken și cel mai memorabil pui prăjit

Primele ce au venit la masa noastră au fost aripioarele crocante, învelite în sos picant, pe care le-am înfipt constant în sosul ranch și le-am împrietenit cu faimoșii castraveți murați fin tăiați. Aripioarele vin și cu o salată coleslaw grozavă, care adaugă la multitudinea de texturi și arome.

Spicy caramel chicken and waffle îți aduce în farfurie atât aripioare, cât și pulpa superioară a puiul, toate acoperite într-un sos de caramel delicios, dulce și totodată un pic picant, așezate pe un pat de waffles. Garniturile, adică aceiași castraveți murați tăiați ca prosciutto, ceapa murată decupată și ea fin, și minunea de caramel transformă felul de mâncare într-unul de neuitat. Gofra vine să se joace cu texturile, iar salata coleslaw are acea prospețime binevenită în orice prăjeală, care te face să iei câte o scurtă pauză, pentru a începe cu forțe proaspete atacul puiului. 

spicy caramel chicken and waffle anika

Cheesy waffle sliders e varianta mai savuroasă a preparatului de mai sus și vine sub formă de sandviș, în care sosul de caramel e înlocuit de o cantitate consistentă de cheddar topit. Noi îl recomandăm în special ca takeaway pentru că e genul de sandviș în care vrei să muști cu bestialitate, iar în public mai greu faci asta. 

cheesy waffle sliders

Creamy mac’n’cheese este o garnitură care ar putea fi foarte bine fel de sine stătător. Gustul este destul de blând, cât să te facă să mai vrei niște brânză cu personalitate în mix, dar ceapa verde, presărată pe deasupra schimbă aroma suficient cât să-i ofere preparatului o personalitate mai puternică. La final ne-am zis că e de fapt exact ce trebuie ca garnitură. 

creamy mac and cheese Anika Fried Chicken

Texas Special One este un burger ce primește nota 10 pentru stabilitate în brioșa de casă în care vine, calitate greu de găsit de multe ori în burgeri. Cât despre ingrediente, puiul în crustă de lapte bătut face familie bună cu salata, castraveții dulci-acrișori și dressing-ul ranch. E un preparat ce trebuie neapărat încercat de toți iubitorii de burgeri de pui. 

Texas Special One Anika

Eggplant and brioche este burgerul Anika Fried Chicken pentru vegetarieni. Vânăta are o grosime consistentă și înainte să fie prăjită se pare că are parte de o marinare în miso. Recunoaștem că noi nu am simțit-o cu precădere, dar data viitoare ne vom pune papilele gustative la atenție. Per total este un burger soft și o opțiune bună pentru prăjeală fără carne, atât pentru vegetarieni, cât și pentru iubitorii de vinete. 

eggplant and brioche anika fried chicken

La desert aveau doar Sticky Toffee Pudding, iar în primă fază am cerut doar o porție pentru patru persoane. Mâncasem destul de mult și ne cunoaștem, de obicei desertul nu mai intră așa bine în cazul nostru. L-am devorat sub un minut însă, așa că am comandat rapid o a doua porție de paradis în farfurie. Ai acest chec umed cu stafide și o consistență ca de saltea cu spumă, dar comestibilă și mai departe de-a dreptul delicioasă. Peste checul umed vine și niște frișcă fără zahăr, care echilibrează perfect dulcele pandișpanului. 

sticky toffee pudding anika

Credit foto: Teodora Țeican

Așadar, că tot suntem în pandemie, când și când ghidează-te după sloganul „corpul meu nu e un templu, e un parc de distracții” și comandă niște prăjeală distinsă de la Anika Fried Chicken.

Adresă:
Str. Pictor Nicolae Tonitza 10, București

Program:
Mon-Tue: ÎNCHIS
Wed-Sun: 12:00 – 20:00

Contact:
0726 400 148

2021-02-25T11:19:44+03:00 February 25th, 2021|Lunch Time|0 Comments

About the Author:

Mihaela Gheață
Unele preparate merită scrisori de dragoste, spune gurmanda Mihaela, pentru care freelancing-ul în Social Media a devenit un job cât se poate de apetisant. În timpul liber scrie recenzii delicioase pe Yum Stops.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.