Alege un Prânz Sănătos la Ritual Bistro

//Alege un Prânz Sănătos la Ritual Bistro

Alege un Prânz Sănătos la Ritual Bistro

UPDATE: Aprilie 2018 – Din păcate, acest local s-a închis.

Foarte aproape de Piața Romană și Piața Amzei s-a deschis recent un bistro elegant cu o atmosferă intimă. În valul localurilor cu decor nordic, Ritual Bistro iese în evidență prin alegerile romantice și pastelate care tapetează fiecare colț al spațiului: mobilă bleu cu efect ușor învechit, canapele masive frumos tapițate în nuanțe de lila și un gri verzui catifelat, picturi pe pereți și ferestre mari acoperite parțial cu tot felul de obiecte ca din casa bunicii. Dacă ar fi avut fotolii în loc de scaune, suntem sigure că ar fi fost locul perfect unde să te descalți și să te pierzi într-o carte.

Dacă stilul nordic e făcut să îți lase spațiu să respiri, atunci designul ales pentru Ritual Bistro e făcut să te relaxezi și să uiți pentru câteva momente că te afli în inima orașului. Acest lucru se potrivește perfect cu viziunea culinară a bistroului. La Ritual găsești un meniu nou în fiecare zi cu ingrediente și cantități atent alese pentru un regim sănătos. Noi i-am vizitat într-o zi de weekend, dar dacă am fi lucrat în zona Amzei-Romană, clar ne-am fi dus acolo pentru un business lunch sănătos.

Meniu-Ritual-Bistro

Ritual-Bistro-Recenzie

Decor-Romantic-Ritual-Bistro

Interior-Ritual-Bistro

Yum-Stops-Ritual-Review

Din cele 11 feluri de mâncare listate în meniu în acea zi, noi am început cu o delicioasă salată cu somon fumé, iceberg, castraveți, capere și un dressing fin de iaurt cu lămâie. Nu am recunoscut inițial arpagicul de deasupra, dar i-am simțit gustul bogat cu fiecare înghițitură. Ritual Bistro demonstrează că o rețetă simplă pregătită cu ingrediente de calitate și în cantitatea potrivită poate fi alegerea perfectă a acestui sezon.

Pentru că am ajuns la bistro într-o zi destul de călduroasă, am lăsat supele la o parte, și tot la salate am rămas. Chiar dacă la prima vedere ele nu par a fi o opțiune când foamea bate la ușa stomacului, cea de-a doua pe care am ales-o, salata mixtă cu vițel marinat, ne-a făcut să reevaluăm acest tip de gândire. Cantitatea de carne bine îmbălsămată cu mirodenii, laolaltă cu mixul de legume care au lăsat un suc natural divin, a făcut din această salată o alternativă copioasă la un fel principal.

Dintr-un regim sănătos nu poate lipsi peștele, așa că Ritual au ales să pregătească șalău cu piure de morcov în ziua în care i-am vizitat. Simplu, dar bine condimentat, șalăul făcut în tigaie și-a păstrat sucurile proprii și a rămas fraged și aromat. Ne-a plăcut piureul de morcovi, de asemenea, pentru că nu a fost foarte apos și nici excesiv de dulce, cum am mai întâlnit pe la diverse restaurante în ultimul timp. Pe scurt, chiar avea gust de morcovi, dar și o textură mai ușor de mâncat.

Salata-Somon-Fume-Ritual

Salata-Vita-Legume-Ritual

Salau-Piure-Morcovi-Ritual

Din cauza lanțurilor de fast food, burgerii au primit un renume destul de prost de-a lungul timpului. În cantitatea potrivită însă, carbohidrații și grăsimile sunt un necesar în orice regim, așa că nu am fost surprinse că pe meniul Ritual se afla un burger de vită cu bacon, cheddar, ceapă roșie, castraveți murați, cartofi, sos sweet chilli și sos de usturoi. Ca să eviți să mănânci seara ceva greu, e recomandat să alegi la prânz un fel care o să-ți dea energie pentru câteva ore bune, iar burgerul de vită, în special unul pregătit ca la Ritual, e ideal pentru așa ceva.

Cotletele de miel cu salată verde le-am înlocuit cu broccoli și piure de sfeclă și am apreciat maxim că cei de la Ritual Bistro au fost deschiși la cererile noastre. Carnea de miel a fost fragedă și condimentată perfect, iar în combinație cu pesto-ul proaspăt avea o aromă demențială. Ne venea să cerem și a doua porție imediat ce am văzut farfuria.

Ultimul platou încercat a fost o Quesadilla de pui care ne-a surprins încă de la prima îmbucătură. Pentru a face o quesadilla mai sănătoasă, cei de la Ritual au ales să pună mai puțin cașcaval decât în rețetele obișnuite și să înlocuiască savoarea cu care ne-am obișnuit cu o multitudine de legume tăiate julien și pregătite în prealabil la tigaie. Împreună cu un pumn de arpagic și un sos sweet chilli făcut în casă, această quesadilla ne-a bucurat papilele gustative cu fiecare mușcătură.

Burger-Ritual-Bistro

Cotlete-Miel-Ritual-Bistro

Quesadilla-Ritual-Bistro

La final ne-am delectat întreaga echipă cu două felii dintr-o tartă de ciocolată neagră. Ne-am bucurat că nu am comandat mai multe deoarece consistența tartei ne-a săturat instant și ne-a satisfăcut dorința de ciocolată pentru cel puțin o săptămână.

Cât despre băuturi, în meniul Ritual Bistro am remarcat tot felul de bunătăți, printre care o socată cu apă minerală și lămâie din abundență cum nu am mai gustat din copilărie. Cafelele vin cu tot felul de arome și se prezintă în cești mari, iar smoothie-urile, în tot felul de combinații, sunt absolut delicioase.

Tarta-de-Ciocolata-Ritual

Socata-Ritual-Bistro

Smoothie-uri-Ritual-Bistro

Credit foto: Teodora Țeican

Suntem sigure că aceste poze vă vor convinge să încercați meniurile zilnice de la Ritual. Dacă vreți să gustați altceva, ceva ce nu vedeți pe tabla neagră din dreptul ușii, întrebați ospătarul vostru dacă ingredientele proaspete din acea zi îi permit bucătarului să pregătească o altă rețetă. Din experiența noastră, cei de la Ritual Bistro sunt foarte deschiși la propuneri.

Pentru tine ce înseamnă mâncare sănătoasă?

Logo Ritual Program:

Mon-Thurs:
08:30 – 22:30
Fri-Sat:
08:30 – 23:30
Sun:
08:30 – 22:30
Contact:

 • 0736 725 885
 • bistro.ritual@yahoo.com

 

2019-11-18T23:41:06+03:00 April 27th, 2016|Lunch Time|1 Comment

About the Author:

Aleka Sarah Vlădăreanu
Totul a pornit de la brunch. Unde mâncăm un brunch bun în oraș? Când nu a găsit răspunsul, Aleka a zis că trebuie să și-l facă. Și așa a pus bazele Yum Stops, alături de Iulia. Pe lângă brunch, îi mai plac prosecco-ul, cafeaua de specialitate și croissantele proaspăt scoase din cuptor.

One Comment

 1. Avatar
  Nicole Marcu 02/03/2017 at 11:02 pm - Reply

  Un local de evitat!

  Mancare proasta, frig iarna, toalete murdare si fara..sapun iar chelnerii sunt foarte nesimtiti.

  La fel si proprietarul localului, o cucoana cu aer de precupeata, de aproape 150 kg, care tipa la clienti daca indraznesc sa-i faca cea mai mica observatie.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.