Tartă din Foietaj cu Sparanghel și Brânză Emmental

//Tartă din Foietaj cu Sparanghel și Brânză Emmental

Tartă din Foietaj cu Sparanghel și Brânză Emmental

Nu știu câți dintre voi știți, dar mie îmi place foarte mult sparanghelul. Și mi-e și drag să-l gătesc pentru că se face foarte ușor și mi se pare super gustos. Unde mai pui că e și plin de vitamine și nutrienți: vitamina C, E, B6, beta-caroten, zinc, magneziu, seleniu și multe altele. Iar pentru iubitorii acestei legume, luna aprilie este luna în care se recoltează sparaghelul românesc, așa că mi-am propus să-l introduc în cât mai multe preparate.

Unul din ele este această savuroasă tartă din aluat de foietaj cu brânză Emmental, care potențează așa de bine gustul sparanghelului, încât trebuia să o împărtășesc cu voi. 😀 Regăsim dulceața sparanghelului, textura plină și aromată a brânzei, muștarul aromat și dulcele acrișor al oțetului balsamic, toate fiind susținute de o bază crocantă de foietaj. Este o tartă deosebită, care poate ține locul atât unui aperitiv delicios, cât și unui fel de mâncare principal, depinzând câte bucăți serviți. 😛

Reteta-Tarta-Foietaj-Sparanghel-Branza-Emmental

Tarta-Foietaj-Sparanghel-Emmental-Morarita

Ingrediente

  • aluat pentru foietaj Morărița
  • 10-12 fire de sparanghel
  • 250g de brânză Emmental rasă (puteți înlocui cu Gruyère)
  • 2-3 linguri de muștar Dijon cu miere (poate fi și Dijon simplu)
  • ulei de măsline
  • sare și piper după gust
  • glazură de oțet balsamic

Reteta-Tarta-Sparanghel-Emmental-Yum_Stops

Metodă de preparare

1. Scoateți din timp foietajul Morărița de la congelator și lăsați-l să se dezghețe în voie la temperatura camerei. Preîncălziți cuptorul la 200°.

2. Folosind un cuțit ascuțit, marcați ușor aluatul de foietaj la câțiva centimetri de marginea lui, de jur împrejur, ca un pătrat mai mic în cadrul aluatului. Atenție să nu tăiați până la capăt aluatul! Apoi, folosind o furculiță, înțepați aluatul peste tot în centru, evitând marginile create. Coaceți foietajul până când este ușor auriu, timp de aproximativ 12-15 minute.

3. Scoateți aluatul din cuptor, lăsați-l să stea timp de câteva minute, apoi întindeți pe el muștarul Dijon simplu sau cu miere și presărați brânza Emmental.

4. Tăiați capetele firelor de sparanghel pentru a se încadra în interiorul tartei. Aranjați-le într-un singur strat peste brânza Emmental, alternând capetele și vârfurile. Stropiți cu ulei de măsline și condimentați cu sare și piper.

5. Coaceți tarta până când firele de sparanghel sunt fragede, aproximativ 20-25 de minute. Scoateți-o apoi din cuptor și lăsați-o să se răcească câteva minute. Adăugați topping de glazură de oțet balsamic, feliați și savurați!

Tarta-Foietaj-Sparanghel-Branza-Emmental

2020-04-13T14:10:21+03:00 April 13th, 2020|Homemade Yum|0 Comments

About the Author:

Aleka Sarah Vlădăreanu
Totul a pornit de la brunch. Unde mâncăm un brunch bun în oraș? Când nu a găsit răspunsul, Aleka a zis că trebuie să și-l facă. Și așa a pus bazele Yum Stops, alături de Iulia. Pe lângă brunch, îi mai plac prosecco-ul, cafeaua de specialitate și croissantele proaspăt scoase din cuptor.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.