Prajitura usoara și rapidă, gata în 40 de minute

//Prajitura usoara și rapidă, gata în 40 de minute

Prajitura usoara și rapidă, gata în 40 de minute

Îmi plac la nebunie prăjiturile complicate, care durează chiar și trei zile de făcut, datorită tuturor straturilor care trebuie gătite, congelate sau procesate în vreun fel sau altul. Îmi place și procesul de a crea un astfel de desert, dar și rezultat final, cu al său gust complex și memorabil. Dar la fel de mult îmi place să am și opțiuni rapide, iar această prajitura usoara, care are la bază rețeta de prăjitură cu căpșuni a Brîndușei Bîrsan, e perfectă pentru momentele în care vrei ceva dulce pe moment.

Amestecarea ingredientelor și preîncălzirea cuptorului durează doar 5 minute, iar prăjitura în sine se coace rapid, în 35 de minute, ceea ce înseamnă că poți avea un desert delicios la orice masă, chiar și atunci când ai o mulțime de invitați sau când ai invitați surpriză pe care vrei să îi servești cu ceva bun. Cu siguranță se vor îndrăgosti de această prajitura usoara. Așteaptă-te chiar să ceară încă o porție! Așa s-a întâmplat în cazul meu. 

Brîndușa pregătește prajitura usoara în același vas în care o și gătește, ceea ce e o opțiune grozavă dacă nu vrei să speli mai multe boluri, dar mie îmi place ideea de a turna compoziția în boluri termorezistente individuale de ceramică. Mi se pare mai ușor și mai frumos de servit la masă așa. Poți face chiar mai multe porții astfel, pe care să le încălzești a doua zi, tot în cuptor sau la microunde.

Prajitura usoara cu fructe de padure

Ingrediente

Pentru 3-4 porții individuale de prajitura usoara (înmulțește cantitățile dacă vrei mai multe porții)

 • 100 g unt
 • 100 g făină
 • 100 ml lapte
 • 80 g zahăr brun
 • Un ou mediu
 • 5 g praf de copt (jumătate de pliculeț)
 • Un vârf de sare
 • O linguriță extract de vanilie
 • 100 g afine (sau alt fruct) – nici nu trebuie să măsori, sincer. Fă-o din ochi.
Prajitura rapida

Rețetă prajitura usoara

 1. Preîncălzește cuptorul la 180 C.
 2. Pune vasele individuale într-o tavă (eu am folosit niște vase mici de ceramică, stil ramekin).
 3. Topește untul (în cuptorul cu microunde sau la bain marie).
 4. Toarnă zahărul peste unt și amestecă-l bine cu un tel sau cu mixerul.
 5. Adaugă laptele, amestecă, iar apoi adaugă și oul la compoziție.
 6. Toarnă lingurița de extract de vanilie și amestecă bine de tot.
 7. Într-un alt vas, amestecă făină cu praful de copt și sarea, apoi presară treptat făina peste compoziția umedă, continuând să amesteci pentru a evita cocoloașele.
 8. Toarnă compoziția în vasele individuale și presară afinele pe deasupra. Poți folosi și alte fructe cum ar fi: căpșuni, mere, piersici, prune, banane, cireșe etc. Îți recomand doar să le mărunțești puțin înainte pentru a le porționa mai bine în prăjitură și pentru a le face mai ușor de gătit. 
 9. Introdu tava la cuptor pentru aproximativ 35 de minute.
 10. Scoate prajitura usoara din cuptor și servește-o caldă, cu o lingură de înghețată de vanilie pe deasupra. Poftă bună!
Prajitura usoara cu afine

Vrei să încerci și altă prajitura usoara? Încearcă cel mai bun banana bread sau această prăjitură cu piersici, gata într-o oră.

2021-05-29T16:51:42+03:00 May 29th, 2021|Homemade Yum|0 Comments

About the Author:

Iulia Văcăroiu
„Azi ce-ai mâncat?” e întrebarea pe care o primește zilnic Iulia de la mama ei. Și cel mai bun răspuns e de fiecare dată o recenzie Yum Stops. E co-founder a yumstops.com, alături de Aleka, și-i place în egală măsură mâncarea fără pretenții, cât și cea cu pretenții din plin.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.