Churro Muffins – Brioșe din Foietaj cu Zahăr și Scorțișoară

//Churro Muffins – Brioșe din Foietaj cu Zahăr și Scorțișoară

Churro Muffins – Brioșe din Foietaj cu Zahăr și Scorțișoară

Poate că nu pare, însă noi, fetele de la Yum Stops, chiar ne punem șorțul la gât și gătim destul de des acasă. Fiecare e pasionată de ceva anume și toate suntem mereu în căutarea unor rețete simple și gustoase. Eu una sunt înnebunită după copt, pentru că baking is a science și merge mână-n mână cu fizica și chimia, iar toate acestea pe mine mă fascinează.

Briose-scortisoara-reteta

Astfel, am câteodată niște sesiuni intense de copt, de zici că mă pregătesc pentru un maraton. Și cum Instagramul este plin de bunătăți, când pun ochii pe o rețetă nici că mai ies din casă până nu o fac de trei ori. :)) Așa s-a întâmplat și când am dat peste Churro Muffins și… DA, sunt la fel de bune precum sună!

Fie că le numim Churro Muffins sau cruffins (croissant + muffins), acestea sunt de fapt niște brioșe din foietaj cu zahăr și scorțișoară super ușor de făcut și absolut delicioase. Numele vine de la desertul spaniol churros, acele bețișoare din aluat presărate cu un amestec de zahăr și scorțișoară. Un churro muffin merge perfect dimineața la mic dejun sau în pauza de cafea, chiar și seara alături de un ceai. Iar dacă săriți peste partea cu zahărul și scorțișoara, aveți un cruffin numai bun de uns cu unt, perfect pentru o gustare sărată.

Churro-Muffins-reteta

Cele de care vă povestesc eu sunt făcute din aluat pentru foietaj, pe care îl puteți face de la zero sau, și mai simplu, îl puteți cumpăra deja pregătit și congelat din mai multe supermarketuri sau hipermarketuri. Având o bucătărie mică cu puțin spațiu de lucru, prefer de multe ori varianta din magazine. Dar gata cu vorbăria, că sunt sigură că v-am făcut deja poftă cu pozele. Hai să trecem la treabă! 😀

Ingrediente (pentru 8 porții)

 • 800g aluat pentru foietaj Morărița (2 foi de aluat)
 • 125g unt moale (la temperatura camerei)
 • 1 ou bătut
 • 100g zahăr alb fin
 • 1 lingură scorțișoară

Metodă de preparare

 1. Preîncălzim cuptorul la 180°C.
 2. Tăiem fiecare aluat de foietaj în două părți egale, apoi ne folosim de un sucitor pentru a întinde mai bine fiecare bucată de aluat.
 3. Ungem cu o pensulă fiecare jumătate de aluat cu unt moale, apoi o rulăm cât mai strâns pe lungime. Tăiem fiecare rulou creat în jumătate tot pe lungime.
 4. Luăm fiecare bucată și o rulăm cu partea netedă la interior până obținem o formă de melc.
 5. Punem melcii creați într-o tavă de brioșe mari și îi ungem cu un ou bătut cu ajutorul unei pensule.
 6. Băgăm tava la cuptor și o așezăm pe primul nivel pentru 15 minute, apoi o mutăm pe ultimul nivel pentru încă 20 minute.
 7. Combinăm zahărul cu scorțișoara într-un bol mic.
 8. Scoatem brioșele de la cuptor și le lăsăm să se răcească puțin, apoi luăm una câte una și le tăvălim prin amestecul de zahăr.
 9. Enjoy!

Briose-foietaj-Morarita

2019-11-18T22:41:35+03:00 November 15th, 2019|Homemade Yum|2 Comments

About the Author:

Aleka Sarah Vlădăreanu
Totul a pornit de la brunch. Unde mâncăm un brunch bun în oraș? Când nu a găsit răspunsul, Aleka a zis că trebuie să și-l facă. Și așa a pus bazele Yum Stops, alături de Iulia. Pe lângă brunch, îi mai plac prosecco-ul, cafeaua de specialitate și croissantele proaspăt scoase din cuptor.

2 Comments

 1. Avatar
  Valeria Chertes 15/11/2019 at 12:49 pm - Reply

  Mulțumim pentru rețeta ,am sa fac și eu.

 2. […] Yum.Stops pe Facebook. Iar dacă mai vrei idei de deserturi light de vară, încearcă și acești churro muffins! […]

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.