Cel mai bun Banana Bread (chec cu banane)

//Cel mai bun Banana Bread (chec cu banane)

Cel mai bun Banana Bread (chec cu banane)

Din decembrie, de când am primit în teste robotul Bosch MUM Serie 2, mă gândesc ce aș putea face cu el, care va fi următoarea mea rețetă. Am tot vrut să fie o rețetă nouă, pe care nu am mai făcut-o până acum, dar cumva dorul de bucătărit mă aduce înapoi la my first love – clasicul chec cu banane, zis și banana bread.

Deși gust aproape săptămânal câte un banana bread diferit, tot cel pe care îl fac eu este preferatul meu, pentru că este pe gustul meu: nici prea uscat, nici prea umed, nu exagerat de dulce, dar pufos și puțin crunchy.

Reteta-chec-banane-Yum-Stops

Așa că prima rețetă în care mi-a venit în ajutor robotul Bosch MUM Serie 2 a fost chiar clasicul meu banana bread. Acesta mi-a fost de folos atât la mixarea ingredientelor, cât și la pasarea bananelor cu blenderul și mărunțirea nucilor, deoarece robotul a venit echipat cu un set pentru patiserie (cârlig pentru frământat, tel pentru amestecat, tel pentru creme), dispozitiv cu 3 discuri pentru feliere, mărunțire și răzuire, blender și mașină de tocat carne.

Deși e ușor și compact, MUM Serie 2 este și puternic, fiind potrivit atât pentru începători cât și pentru cei mai experimentați în bucătărie.

Robot-Bosch-MUM-Serie-2-Yum-Stops

Ingrediente pentru chec cu banane:

 • 120g unt
 • 100g zahăr brun
 • 2 ouă
 • 250g făină
 • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
 • jumătate linguriță sare
 • 3 banane

Opțional:

 • 70-100g nuci
 • 1 jumătate de banană pentru ornat
 • 1 linguriță de zahăr pudră
Reteta-banana-bread-Yum-Stops

Rețetă banana bread:

 1. Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
 2. Am adăugat untul împreună cu zahărul în bolul mixerului și am pornit robotul câteva minute pe viteza 2, până s-au omogenizat cremos. Untul trebuie să fie la temperatura camerei.
 3. Am adăugat apoi ouăle în același bol și am lăsat robotul pornit până acestea s-au integrat în compoziție.
 4. Într-un bol separat amestecăm ingredientele uscate, adică făina, bicarbonatul și sarea.
 5. Am scos bolul robotului și am integrat cu ajutorul unei spatule de silicon ingredientele uscate în acesta. Important: Mereu integrăm ingredientele uscate în cele umede și nu invers, ca să nu se formeze cocoloașe.
 6. Când pasta este gata, adăugăm și vedetele rețetei noastre – bananele pasate la blenderul robotului. Daca preferați o textură mai crunchy, acesta e momentul să puneți și nucile tocate (tot la robotul Bosch MUM serie 2). Se mai amestecă puțin și e gata.
 7. Turnăm toată compoziția într-o tavă de chec în care am pus hartie de copt în prealabil. Opțional: puteți orna cu felii de banană și zahăr pudră (se va forma o crustă ușor crispy).
 8. Se bagă tava la cuptor timp de o oră.

Enjoy!

Cel-mai-bun-banana-bread
2021-04-04T17:01:59+03:00 January 22nd, 2021|Homemade Yum|2 Comments

About the Author:

Aleka Sarah Vlădăreanu
Totul a pornit de la brunch. Unde mâncăm un brunch bun în oraș? Când nu a găsit răspunsul, Aleka a zis că trebuie să și-l facă. Și așa a pus bazele Yum Stops, alături de Iulia. Pe lângă brunch, îi mai plac prosecco-ul, cafeaua de specialitate și croissantele proaspăt scoase din cuptor.

2 Comments

 1. […] rețete le-am descoperit din dorința de a nu arunca fructele mai leșinate din casă, iar dacă banana bread mi-a intrat în sânge mai greu, checul cu lămâie m-a cucerit […]

 2. […] să încerci și altă prajitura usoara? Încearcă cel mai bun banana bread sau această prăjitură cu piersici, gata într-o […]

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.