Înghețată Artizanală și Vegană la Puro&Bio

//Înghețată Artizanală și Vegană la Puro&Bio

Înghețată Artizanală și Vegană la Puro&Bio

UPDATE: Octombrie 2019 – Din păcate, acest local s-a închis.

Îmi place să ies prin București în căutare de mâncare delicioasă preparată cu ingrediente sezoniere, din surse verificate, iar când dau și de deserturi care respectă criteriile astea, țopăi de fericire. Puro&Bio e unul dintre locurile care mă entuziasmează pentru înghețata artizanală pe care o servește.

Povestea Puro&Bio în România începe cu Alexandra și pasiunea sa pentru înghețată încă din copilărie. Visul ei de a-și deschide o gelaterie în București s-a materializat în vara aceasta, când împreună cu soțul ei, Mihu, și asociatul său, Octavian, au deschis Puro&Bio, o franciză italiană. Ei ne-au povestit cum au mers la Rimini SIGEP Expo în căutare de o gelaterie pe care să o aducă și la noi. A fost dragoste la prima vedere la standul Puro&Bio datorită mixului dintre înghețata preparată cu grijă din ingrediente naturale și look-ul industrial al locului.

Gelato Puro Bio Romania

Puro Bio Bucuresti Yum Stops

Puro Bio Romania Review

Puro Bio Gelato Sorbeto

Puro Bio Gelaterie Bucuresti

Nouă ne-au plăcut tare mult lădițele de lemn lipite de tavan, pereții placați cu lambriu și peretele de sticlă care separa laboratorul de spațiul în care îți poți savura înghețata. Ni s-a părut o idee bună și utilă agățarea meniului cu plăcuțe deasupra vitrinei de înghețată ca să poți vedea cu ușurință toate sortimentele gelateriei, chiar și cele care nu erau în vitrină.

În Italia, Puro&Bio este un lanț de 40 de gelaterii artizanale care pregătesc înghețată din ingrediente certificate bio și materie primă naturală fără conservanți sau coloranți artificiali, iar anul trecut Puro&Bio a câștigat primul loc la târgul din Rimini – cel mai mare târg de profil.

Cele 30 de sortimente care se rotesc în vitrina de lângă Novotel se împart în trei game: pe bază de lapte, sorbeturi și înghețate vegane. Printre preferatele noastre se află cea cu ricotta și smochine – dulce, dar revigorantă și cu dulceață de smochine din plin. Absolut delicioasă!

Puro Bio Inghetata Vegana

Puro Bio Romania Gelato

Inghetata Italiana Puro Bio

Înghețatele pe bază de lapte conțin zahăr nerafinat certificat bio, iar raportul este de 4kg de zahăr la 40l de lichid. O porție sau un gust (așa cum le place Alexandrei și lui Octavian să spună) are aproximativ 100g, ceea ce înseamnă 10g sau o lingură de zahăr per porție. Eu cred că ar mai putea reduce din cantitatea de zahăr folosită, dacă franciza le permite să altereze rețetele.

Am mai încercat Bacio și Nocciola, iar ambele ni s-au părut gustoase și intense, fără a fi prea dulci. Cea de Caramel, care avea un gust de dulce de leche puternic, ne-a amintit de deserturile copilăriei. O alegere foarte bună pentru cei care nu se pot decide între ciocolată sau vanilie. Este însă o aromă foarte dulce, așa că aviz amatorilor! Se balansează perfect, în schimb, cu gelato-ul de iaurt dulce-acrișor și foarte refreshing.

Sorbeturile sunt făcute din fructe românești, sezoniere, iar intensitatea și dulceața produsului final depind de ele. Preferatul meu a fost sorbetul de zmeură, care a avut gust de zmeură proaspătă, iar cel mai puțin preferat a fost sorbetul de pepene galben, care ne-a entuziasmat cu parfumul puternic, însă ne-a întristat din cauza gustului fad.

Înghețata vegană este făcută cu fructoză și lapte de orez. Am gustat sortimentele cu cafea și de cocos. Cafeaua ne-a plăcut pentru gustul echilibrat, iar cocosul ne-a surprins cu fulgi întregi în compoziție, însă nu ne-a plăcut la fel de mult consistența ușor făinoasă care nu se topea și gustul fad.

Inghetata Ciocolata Puro Bio

Sorbeto Vegan Puro Bio

Puro Bio Romania Gelaterie

Gelato Italiano Puro Bio

Credit foto: Teodora Țeican

Pe lângă tot ce fac pe perioada verii, Alexandra ne-a povestit și de planurile lor pentru iarnă. Au transformat spațiul de la etaj într-un loc de joacă pentru copii și îl vor extinde cu zonă de servire și evenimente, unde vor organiza spectacole și concerte acustice.

Recent, au introdus în meniu salate cu legume luate din culturi românești ecologice, panini și fresh-uri, și își focusează business-ul în jurul ideii To-Go: intri, îți iei înghețata sau sandwich-ul și ai plecat spre birou. Un alt concept nou și delicios pe care îl introduc în meniul lor este cel de iaurterie, adică iaurt înghețat peste care se adaugă fulgi de ovăz, fructe și topping, iar acesta poate fi un mic dejun consistent.

Una peste alta, Puro&Bio se anunță ca una dintre cele mai bune gelaterii din București cu un look inedit care are să ne ofere și pe perioada iernii produse de calitate și seri plăcute.

Pe voi vă tentează înghețata vegană?

Logo Puro Bio Romania Program:

Mon-Fri:
09:00 – 22:00
Sat:
09:00 – 23:00
Sun:
11:00 – 21:00

 

Contact:

 • 0745 012 849
 • office@puroebio.ro
2019-11-18T22:46:18+03:00 August 18th, 2016|Healthy Choices|2 Comments

About the Author:

Aura Soagher
Nutriționist curios și migălos, Aura întreabă mereu ce conține mâncarea pe care vrea să o comande și cum e gătită. Vrea să cunoască toate detaliile ca să se asigure că mănâncă ceva sănătos și preparat cu drag.

2 Comments

 1. Avatar
  Cine 28/07/2018 at 1:49 am - Reply

  M-ar tenta inghetata vegana daca ar avea in loc de fructoza zahar nerafinat sau miere (si mai bine) sau pulbere din fruze de stevie sau suc de struguri, etc, ceva cu adevarat natural nu aiureli asazis naturale… Multumesc pt articol. M-ar interesa cofetarii si gelaterii care au produse cu indulcitori cu adevarat naturali (nu cu “-oze” care sunt rupte din complexul natural de zaharuri si neasimilabile de catre organism dar toxice !!!)

 2. Avatar
  Mik 18/11/2019 at 12:23 am - Reply

  De buna ce a fost, s-a inchis. De cate ori am fost am patit asa: niciodata nu a mers POS, smoothie fermentat, miros urat, la etaj mult praf , aspectul neingrijit ( nu stiu la cine tine genul de decor de parca e luat de la deseuri…ca pe mine deja ma plictiseste. Pe lumea asta nu sunt doar hipsteri sau pusti care stsu pe bordura si mananca inghetata), clatita rece si parea veche, personalul te ia din prima la per tu ( hai ca nu ne-am jucat cu galetusa chiar toti intre noi. 7 ani de acasa?). Habar nu aveau detalii, cand ieseau in spate la fumat rezemau tomberoanele…apoi cu aceeasi costumatie vindeau inghetata. Per total : impresii de centru cu abordare e cartier de 2 lei. Si inghetata am mancat mai buna in multe locuri. Numele? Pentru naivi.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.