Arome și Opțiuni Sănătoase

//Arome și Opțiuni Sănătoase

Arome și Opțiuni Sănătoase

UPDATE: Iunie 2017 – Arome și-a mutat locația pe Luigi Cazzavillan 25.

După toate ploile ce tot răsar în București în ultimul timp, a venit momentul să ne bucurăm și de locurile noi cu mâncare faină și sănătoasă. Pe strada Ion Câmpineanu, vis-a-vis de Novotel, s-a deschis Arome, un locșor vesel și colorat într-una din combinațiile mele preferate – alb, galben și mult lemn.

Pernele înșirate pe treptele de afară, comanda și plata la bar, meniul afișat tot acolo fără risipă de hârtie – pe toate astea le întâlnesc din ce în ce mai des în localuri faine din București, iar pentru mine – control freak sub acoperire – e un bonus să comand când vreau eu, fără să aștept un chelner.

Masa mare parcă te așteaptă cu toți prietenii la prânz, iar cărțile de colorat pentru adulți și creioanele te-ar ține aici o zi întreagă. Pe fiecare masă te așteaptă niște vitamin water, cu mentă și bucăți de fructe, absolut delicioasă.

Dacă ai rău de înălțimi, scara către subsol e o mică provocare, ceva mai abruptă decât mi-ar plăcea mie, dar merită să o cobori pentru leagănele care așteaptă nerăbdătoare să le încerci. Copilul meu interior a fost tare fericit să le descopere.

Arome Bucuresti Bar

Arome Bucuresti Recenzie Yum Stops

Comanda Bar Arome Bucuresti

Arome Bucuresti Healthy Bistro

Review Yum Stops Arome Bucuresti

Am început cu supa zilei, care e un spectacol în materie de servire. Noi am gustat-o pe cea de sfeclă, iar sub ochii noștri un bulgăre de iaurt grecesc cu acoperiș din bucăți de sfeclă galbenă a fost îmbrățișat de supa densă, fierbinte.

Am continuat cu sandwich-uri făcute cu pâinici de la Pain Plaisir. Eu am devorat un Sandwich Zucchini, preferatul meu pentru combinația dintre dovlecel grill, brânză proaspătă de capră, pesto de mărar făcut iîn casă și frunze de baby-spinach. Pentru ceva hrănitor, perfect pentru prânz, vă recomandăm Sandwich-ul cu Avocado cu sos pesto roșu. Ingredientele cremoase mergeau perfect cu pâinea crocantă și au creat o combinație extrem de gustoasă.

Supa Sfecla Iaurt Arome Bucuresti

Sandwich Zucchini Arome Bucuresti

Sandwich Avocado Arome Bucuresti

Sandwich-ul Beet ori îți place ori nu. Acrișor și crocant, mie mi s-a părut interesant la gust și dacă nu aș fi avut aparatul dentar l-aș fi mâncat pe tot. Sunt fană orice cu busuioc. Cu pesto proaspăt și aromat întins pe feliile de foccacia între care s-au înghesuit bucățile de mozzarella și roșii cherry, Sandwich-ul Caprese ne-a luat prin surprindere, iar noi l-am dat dispărut imediat din farfurie.

Burger-ul vegetarian a fost printre preferatele noastre și unul dintre motivele pentru care am tot revenit în următoarele săptămâni de la prima vizită, de fiecare dată cu alți prieteni care s-au îndrăgostit, la rândul lor, de loc. E făcut din broccoli, mozzarella, usturoi copt, ou și verdețuri, iar restul de ingrediente dintre cele 2 chifle sunt, în ordinea așezării, tzatziki făcut în casă, frunze de baby-spinach, halloumi și pesto roșu. Ne-am bucurat de el atât noi, cât și prietenii noștri în vizitele ce au urmat.

Sandwich Beet Arome Recenzie

Sandwich Caprese Arome Recenzie

Burger Vegetarian Arome Healthy

Da, primesc calificativul #healthy aceste sandwich-uri pentru ingredientele proaspete, multe dintre ele făcute în casă și cantitatea zdravănă de legume și frunze verzi!

Cât despre deserturi, fetele fac niște muffins coapte la perfecțiune – crocante la exterior, pufoase în interior, se topesc în gură și nici nu au prea mult zahăr. Ne place că deserturile pe care le au disponibile se schimbă ușor de la o săptămână la alta și sunt gătite cu dragoste și ingrediente atent alese. Un exemplu bun ar mai fi și tartele cu căpșuni.

Brownies-urile sunt făcute, de obicei, cu banane, migdale și bucăți de ciocolată neagră în interior, iar toată tava are doar o lingură de zahăr, lăsând bananele să-și facă treaba pe partea dulce. Blondie, sora cea blondă a lui Brownie, vine cu un strat de cremă de brânză cu vanilie pe deasupra și o bucățică de căpșună.

Tarta cu capsuni Arome Bucuresti

Brownies Arome Healthy Choices

Prajitura Blondie Arome Bucuresti

Cold Pressed Juice Arome

Credit foto: Diana Matache

Cafeaua single origin 100% arabică e un super plus într-un loc care nu e specializat pe această parte, iar sucurile presate la rece cu slow juicer-ul Hurom te vor face să revii din nou și din nou. În top 3 pentru noi au fost:

  • Arome – suc verde din portocală, baby spinach, busuioc – doamne, ce arome! V-am zis cât îmi place busuiocul? Nu-l încercasem până acum într-un suc. M-a cucerit.
  • Milky Orange – din portocală, măr, migdale, cartof dulce și turmeric – eu i-aș zice anti-inflammatory orange pentru turmericul și proprietățile sale minunate.
  • Antioxidant Red – grapefruit, sfeclă, mentă, căpșune – el e bun, dar din nou, trebuie să-ți placă sfecla și nu toată lumea e prietenă cu ea.

Per ansamblu, Arome e un loc cu un vibe numai bun pentru conversații plăcute sau zile de lucru, vegetarian-friendly cu multe chestii faine și sănătoase în meniu și cu deserturi în care pun cantități minime de zahăr. Nutritionist approved!

Voi pentru ce alte ingrediente sănătoase ați fi optat?

Logo Arome Bucuresti Program:

Mon-Fri:
10:00 – 22:00
Sat:
10:00 – 20:00

 

Contact:

  • 0749 109 639
  • contact@aromesisunete.ro
2019-11-18T22:52:16+03:00 June 9th, 2016|Healthy Choices|0 Comments

About the Author:

Aura Soagher
Nutriționist curios și migălos, Aura întreabă mereu ce conține mâncarea pe care vrea să o comande și cum e gătită. Vrea să cunoască toate detaliile ca să se asigure că mănâncă ceva sănătos și preparat cu drag.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.