#TravelDiaries: Un Spectacol de Cocktailuri la Casa TIFF

//#TravelDiaries: Un Spectacol de Cocktailuri la Casa TIFF

#TravelDiaries: Un Spectacol de Cocktailuri la Casa TIFF

Vi s-a întâmplat vreodată să mergeți într-un loc să luați masa și să vă treziți că transformați ieșirea respectivă într-un #Hangouts veritabil? Noi am pățit asta la Casa TIFF în Cluj, când ne-am trezit față în față cu un meniu de băuturi care se respectă.

Echipa de la Casa TIFF a învățat repede să se adapteze în funcție de sezon și de cerințele tot mai fanteziste ale celor ce le trec pragul. Vara au limonada săptămânii, care pe lângă lâmăie, conține și un fruct ce este atunci în deplină coacere. Noi am prins-o pe cea cu vișine, care conținea multe bucăți de fruct și era perfectă pentru o zi toridă. Tot la categoria Tiffonade găsești și Matcha Green Tea, o băutură cu un arsenal de vitamine, minerale și antioxidanți.

Pentru cei mici (sau pentru cei mari care preferă un virgin cocktail) există Disney Cocktails. Gardener’s Delight e preferatul nostru datorită gustului dulce-fresh, perfect pentru o zi călduroasă. E un melanj răcoritor de castravete, busuioc, suc de lămâie, aloe vera și apă tonică.

casa-tiff-tiffonade

casa-tiff-matcha-green-tea

casa-tiff-cocktailuri

Câteodată se întâmplă să începi să bei fără să vrei. Pornești cu o limonadă ce-ți place și apoi parcă vrei să torni și un strop de alcool, să mai diversifici atmosfera. Așa ne-am trezit cu Perfect Peach, o băutură din categoria Coolers (ce le poti savura vara) cu baza de gin și lichior de piersici cu bucăți de aloe vera și o spumă suavă de mentă, obținută prin zdrobirea frunzelor. Odată cu acest cooler am primit din partea casei și un aperitiv cu măsline, cremă de brânză, migdale prăjite în ulei citric și o pâinică crocantă. De reținut este că în unele perioade primești acest aperitiv între orele 18-20 la orice Cooler.

Dacă ne-am făcut încălzirea cu un Cooler, am continuat antrenamentul cu Moscow Mule un cocktail clasic, venit într-o cană de cupru. Amestecul de vodcă cu bere cu ghimbir și lime-ul aferent, deși în primă fază îți face gura pungă, la final te îmblânzește și mai comanzi unul.

Am zis să încercăm și cocktailul Negroni și ne-am minunat la bucata mare de gheață din el. Între timp am aflat că e cum se poate mai firesc și mai corect pentru ca ginul, Campari-ul și vermouth-ul roșu să-și dezvăluie aromele cât mai mult timp și tu să ai o băutură rece, timp îndelungat.

casa-tiff-perfect-peach

casa-tiff-moscow-mule

casa-tiff-old-fashioned

Există o categorie de cocktailuri în meniu pe care o găsești sub numele de Show Time. În spatele denumirii stă povestea că toate cocktailurile de aici au fost premiate de-a lungul anilor la diverse concursuri de mixologie și sunt inventate de barmani cunoscuți.

De exemplu de la Lucian Dobra am testat cocktailul Deer Smash. Se pare că la un moment dat un client s-a săturat de combinația Jagger-Cola și a cerut ceva cu aceeași tărie, dar într-o altă combinație. Așa că a adăugat peste lichiorul de plante, lichior de piersici, a turnat un pic de suc de lime și sirop de zahăr, peste care a venit cu gheață pisată și a rezultat o băutură în care Jägermeister-ul se simte doar ca after taste.

A urmat Disco Craze a lui Paul Sfârlea, un coktail tare, venit pe o bucată ruptă de vinil, folosită ca suport de pahar, al cărui gust de gin, tequila și bitter de portocale este balansat de oțetul de struguri și siropul de zahăr. Știi petrecerile de casă unde longdrinks-urile sunt făcute cu 3 părți alcool, maxim 2 suc? Cam așa este și acesta, ca nivel de tărie.

casa-tiff-deer-smash

casa-tiff-disco-craze

casa-tiff-show-time

Cocktailul ce ne-a făcut să ne ridicăm de la masă și să-i dăm târcoale pe toate părțile a fost Avangarde Martini a lui Bogdan Catana. De ce? Pentru că primești un pahar de cocktail Martini clasic pe o paletă de lemn, lângă care ai un mic șevalet, o pânză, o pensulă și 3 reducții de lichior. Ce trebuie tu să faci? Bagi pensula într-o reducție, o speli în Martini și începi să-ți faci tabloul. Este de-a dreptul fascinant tot procesul.

Dacă-l prinzi pe Mario pe acolo, un tip cu niște ochelari de vedere fistichii, cu lentile ondulate, cere-i o recomandare și o să primești un adevărat scenariu cu povești de mixologie.

casa-tiff-avangarde-martini

casa-tiff-cocktail

casa-tiff-yum-stops

Credit foto: Teodora Țeican

Totul are un motiv, totul este așezat într-un anumit fel pentru că are o explicație în spate… asta este senzația cu care am plecat de la Casa TIFF, loc în care am învățat de-ale băuturilor cu poveste și mâncărurilor de film, de care de abia așteptăm să vă povestim mai multe.

Voi ce cocktail ați vrea să încercați la Casa TIFF?

casa-tiff-logo Program:

Mon-Thurs:
08:00 – 01:00
Fri:
08:00 – 02:00
Sat:
10:00 – 02:00
Sun:
10:00 – 01:00

 

Contact:

  • 0745 252 452
  • contact@casatiff.ro
2018-06-12T10:05:13+00:00 September 14th, 2016|Hangouts|1 Comment

About the Author:

Mihaela Gheață
Unele preparate merită scrisori de dragoste, spune gurmanda Mihaela, pentru care freelancing-ul în Social Media a devenit un job cât se poate de apetisant. În timpul liber scrie recenzii delicioase pe Yum Stops.

One Comment

  1. […] cu melodii ce se mulează perfect cu cadrul în care te afli. Meniul de băutură este un adevărat spectacol de cocktailuri, care completează atmosfera în note bahice cu multe interludii virgine pentru cei care nu vor să […]

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.