The Harp – Loc de Întâlnire cu Toți Prietenii

//The Harp – Loc de Întâlnire cu Toți Prietenii

The Harp – Loc de Întâlnire cu Toți Prietenii

Nu știu cum se întâmplă, dar cumva, de fiecare dată când ajungeam la The Harp, stăteam la o masă la parter, neștiind de fapt ce spațiu amplu se regăsește la etaj. Din acest motiv tot timpul am trăit cu impresia că e un loc intim, unde să ieși la o bere cu un prieten sau maxim 2, dar recent am descoperit că e de fapt locul perfect pentru un Hangouts în toată regula cu prietenii. Și se pare că echipa Yum Stops nu e singura care a crezut asta pentru că în momentul în care am ajuns la The Harp Pub, o mireasă se fotografia cu alaiul ei în localul decorat în stil irlandez.

The Harp Pub Bucharest

The Harp Pub Irish Bucuresti

Dacă vă sună cunoscut numele din poveștile Yum Stops, nu greșiți. Acum un an jumate i-am făcut o vizită surorii mai mici a pub-ului, The Harp Bakery pentru un brunch gustos și surprinzător de divers pentru mica brasserie. Brand-ul The Harp ne-a surprins din nou și de această dată cu diversitatea meniului. Am regăsit băuturi care ne plac, dar pe care nu le găsești peste tot, cum ar fi cidrul Toffee Apple de la Brothers, care este de departe cel mai bun cidru al mărcii, cât și Lillet Rose Tonic, un șpriț care se regăsește din ce în ce mai mult în capitală, făcut cu Lillet, un vin francez destul de acid cu puternice influențe de citrice, creat special pentru a fi băut ca șpriț.

Totuși, nu poți să mergi la un pub fără să încerci și berea, iar ochii ne-au picat imediat pe colecția Timeless, din care am încercat un Carlsberg Elephant, mai corpolent și un pic mai dulce față de original, dar altfel nu foarte impresionant, și un Grimbergen Ambree, la a cărui dulce de caramel destul de puternic ne-am strâmbat inițial (când îți iei o bere, parcă nu te aștepți să aibă gust de prăjitură), dar care ne-a cucerit la a doua gustare.

The Harp Pub Brothers Cidru Toffee Apple

The Harp Pub Grimbergen Ambree Bere

The Harp Pub Review Yum Stops

Acum să trecem la lucruri mai importante și anume mâncarea! Ne-am început seara cu patru preparate noi din meniul The Harp. În primul rând am comandat o porție de Aripioare cu sos BBQ și cartofi gratinați. Combinația este absolut delicioasă, dar porția mult prea mică. Am zis că nu, că e iluzie optică din cauza farfuriei prea mari, dar după ce guști o primă aripioară și ți se dau ochii pe spate de plăcere și toți prietenii tăi înșfacă o altă aripioară ca să vadă de ce te exorcizezi în fața lor, cam rămâi fără aripioare. Sfat pentru The Harp: incorporați mai multe BBQ wings în porție, special pentru prieteni. Ăsta-i preparat care se împarte.

Următorul fel comandat a fost Piept de pui cu ardei gras, caju și sos soia, pe care l-am combinat cu un risotto. Gustos și destul de sățios preparatul. Nu prea am putut să îi dăm de hac până la final, așa că dacă nu îți e extrem de foame, ți-l recomandăm chiar și fără garnitură.

The Harp Pub Aripioare BBQ

The Harp Pub Pui Caju Soia Risotto

Când am comandat T-bone de porc servit cu cartofi gratinați, am fost întrebate dacă suntem sigure pentru că e extrem de condimentat. Și chiar așa a fost, mângâiată cu sare, piper și tot felul de alte condimente, carnea de porc bine făcută era o ploaie de arome la fiecare furculiță. Pentru a echilibra gusturile, recomandăm o salată verde însoțitoare cu puțin suc de lămâie. Sau vreo două draught-uri de bere dacă vă simțiți în stare! 😉

Ultimul preparat comandat a fost un File de oaie marinat cu legume la grătar cu care am avut dubii inițial. Oaia este o carne destul de grasă și dificil de mâncat, dar file-ul servit la The Harp este mușchi pur, gătit foarte bine și frăgezit în prealabil prin marinare. În combinație cu ardeii și ceapa la grătar, care îi oferă un echilibru printr-un dulce natural, e un preparat savuros și extrem de sățios.

The Harp Pub T-bone Porc Cartofi Gratinati

The Harp Pub File Oaie Legume Gratar

La final ne-am mai delectat cu două băuturi și câteva din deserturile de la The Harp. Am băut un Gin Garden cu lichior de soc, suc de mere și castravete, care ne-ar fi plăcut într-o formă mai puțin dulce poate cu mai mult gin. În schimb, de Cloudy Apple, un cocktail cu whiskey, piure de afine și suc de mere, ne-am fi bucurat mai mult dacă avea mai puțin whiskey.  Două băuturi cu un gust foarte puternic, recognoscibil, dar nu foarte echilibrate, am zice noi.

The Harp Pub Gin Garden

The Harp Pub Cloudy Apple

Acum să vorbim despre deserturile enorme care m-au făcut să-mi înghit vorbele când m-am plâns că porția de BBQ wings e prea mică! Spre final aproape m-am bucurat că nu m-am săturat din primul fel pentru că mi-a fost greu să dau gata souffle-ul de ciocolată cu înghețată de vanilie și cremă straciatella, vulcan de ciocolată care, chiar și după o mie și una de poze și aer rece, a rămas lichid pe interior. Un desert decadent, perfect pentru iubitorii de ciocolată amăruie. Tot lor le recomandăm și tortul casei cu ciocolată și vișine, o felie condensată de mousse de ciocolată neagră cu un strat de mousse de vișine îndesat cu vișine întregi. Imposibil de dat gata în unul după o masă copioasă. Nici în patru nu l-am putut termina oricât de prost ne-am fi simțit că lăsăm asemenea bunătate în farfurie.

Nici de cheesecake-ul cu sos de fructe de pădure nu ne plângem, bun la gust, consistent și cu un blat plin de scorțișoară perfect pentru toamnă, acoperit într-un sos călduț de fructe de pădure.  Cât despre ultimul desert, plăcinta cu mere și înghețată, am fost plăcut surprinse să îl primim într-un bol sub forma unui apple crumble delicios.

The Harp Pub Souffle Ciocolata Straciatella

The Harp Pub Tort Ciocolata Visine

The Harp Pub Cheesecake Fructe Padure

The Harp Pub Placinta Mere

Credit foto: Teodora Țeican

The Harp e locul ăla perfect unde te poți întâlni cu toți prietenii. De ce? E super central, chiar lângă Hotel Horoscop în Piața Unirii, deci nu se poate plânge nimeni că e prea departe sau prea retras. Are un meniu de băuturi și de mâncare extrem de divers, ideal atât pentru cei care tocmai au primit salariul sau mai au de așteptat câteva zile până să îl primească. E mare, are balcoane pentru fumători, iar comanda vine repede. Ce-ți mai trebuie? Hai noroc!

Ce ne-a plăcut la The Harp:

  • Diversitatea meniului și staff-ul prietenos, pus pe recomandări
  • Localizarea și mărimea pub-ului

Unde mai trebuie lucrat la The Harp:

  • Gramajele nu par a fi de încredere. Te bucuri când primești mai mult, dar mai tare te întristezi când primești mai puțin.

 The Harp Logo Program:

  • Mon-Sat: 9:00-2:00
  • Sun: 11:00-1:00

Contact:

  • office@theharp.ro

Meniu The Harp

2018-06-12T10:05:04+00:00 October 24th, 2017|Hangouts|0 Comments

About the Author:

Iulia Văcăroiu
Meșter în ale IT-ului pe Yum Stops, Iuliei îi place să caute pe Google soluții în Java Script și PHP. Nu le înțelege neapărat, dar suficient cât să fie Site Manager.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.