Poftă de Pește în București? Mergi la Raionul Floreasca!

//Poftă de Pește în București? Mergi la Raionul Floreasca!

Poftă de Pește în București? Mergi la Raionul Floreasca!

N-am fost eu cea mai mare fană a peștelui când eram mică. În afară de ocazionalul macrou la grătar pe care-l pregăteau ai mei sau hamsiile din piață când mergeam la cumpărături, peștii erau pentru mine o zodie mai mult decât orice altceva și, fără nicio altă legătură, chiar zodia mea. Am avut însă plăcerea de a descoperi peștele în toată splendoarea lui odată cu primele ieșiri singură la mare. De atunci e o frumoasă poveste de dragoste care se lasă așteptată an de an, cu fiecare vară și fiecare drum spre plajă. 

Ce vreau să spun prin asta e că peștele bun, împreună cu toți prietenii lui maritimi (creveți, midii, caracatiță etc.) se mănâncă la mare. Nu că n-aș vrea să-l mănânc tot anul la Capitală, doar că e al dracului de greu de găsit în mijlocul câmpiei. Sau, mai bine zis, era al dracului de greu de găsit pentru că de câteva luni situația s-a schimbat odată cu noul restaurant Raionul Floreasca, care are, de departe, cel mai bun pește pe care l-am mâncat în București. 

Raionul Floreasca București Recenzie Yum Stops

Raionul Floreasca Restaurant București

Raionul Floreasca Recenzie Yum Stops

Șapte concepte memorabile la Raionul Floreasca

Restaurantul are un concept puțin mai complex, pe care nu-l simți din prima, dar pe care ospătarii ți-l vor prezenta cu drag odată întrebați. În funcție de poftă, dorințe și buget, poți alege să mănânci un fish & chips la secțiunea de street food (Fish & Tricks), ceva crud și aromat, mediteranean, japonez sau sud-american la barul de pește Crudo, stridii cât cuprinde și vinuri spumante artizanale la The Oyster Bar sau îți poți alege peștele proaspăt din vitrină, pe care să-l iei acasă de la Raionul de Pește. Mai sunt câteva zone, șapte în total, dar mai bine ți le prezint pe toate în detaliu în continuare.

Raionul Floreasca de Pește

Raionul Floreasca The Oyster Bar

Raionul Floreasca Crudo Ceviche

La Fish & Tricks ai mai multe opțiuni de street seafood, printre care câteva rețete de fish & chips, două de ceviche, wok noodles, teppanyaki și fritto misto. Oricare preparat te-ar tenta, acesta trebuie comandat la barul dedicat și poate fi mâncat afară, la terasă sau în drum spre destinația ta finală. Mesele din restaurant sunt strict pentru servirea a la carte. Noi ne-am delectat aici cu un Fish & Chips delicios, Camden-style, super crocant și super memorabil, cu un sos tartar făcut în casă. Colegele care au fost prin Londra ne-au asigurat că e the real deal ca gust și calitate. 

Raionul Floreasca Fish & Tricks

Raionul Floreasca Fish & Chips Camden

Desigur, nu se putea să trecem pe la singurul Oyster Bar din București (din câte știu eu) și să nu comandăm câteva stridii. Noi am încercat stridiile reci cu salsa de măr verde, leuștean și mac, dar și cele cu salsa de castraveți, mentă și ponzu, ambele fresh și răcoritoare ca-n reclamele cu gumă de mestecat. Preferatele noastre au fost însă stridiile calde cu căpșuni și tabasco, care ne-au făcut să vedem stridiile într-o complet altă lumină. Serios, chiar dacă nu ești fan al stridiilor, încearcă-le pe cele de la Raionul Floreasca. S-ar putea să-ți schimbe impresia. 

Raionul Floreasca Stridii Reci cu Salsa

Raionul Floreasca Stridii Calde cu căpșuni și Tabasco

De la No. 7 The Seafood Kitchen ne-am comandat câteva preparate a la carte. Tigaia cu fructe de mare și brânză feta gratinată e o minunăție cu arome mediteraneene pe care am „îmbunătăți-o” doar cu niște pâine prăjită ca să fim siguri că prindem tot sosul acela minunat.  

Cartoccio, un pește sălbatic întreg, copt cu legume și midii în stil mediteranean, e o imensitate care te va speria la prima vedere prin mărimea sa, dar care te va surprinde cu o textură ușoară și pufoasă. E o plăcere de mâncat, carnea se topește în gură, iar aroma e atât de fină încât ar fi potrivit chiar și pentru cei care nu sunt mari fani ai peștelui. 

Sole barbecue la jar cu legume la cuptor e alegerea perfectă dacă vrei un pește cu o carne puțin mai dură și bine condimentată, care vine direct sub formă de file, gata dezosată și tocmai bună de mâncat. 

Tigaie fructe de mare feta gratinată

Cartoccio Pește Sălbatic No. 7 The Seafood Kitchen Raionul Floreasca

Sole Barbecue Raionul Floreasca

Regăsește-te la Lost & Found

Dacă la secțiunea Lost & Found te duci de obicei în căutarea unei umbrele pierdute, la Raionul Floreasca te duci pentru cocktailuri memorabile. Barul de mixologie numit așa oferă o selecție de rețete clasice de cocktailuri, recuperate din perioada Golden Age of Cocktails (1880-1930), dar și un magazin de vinuri atent selecționate de la mici producători. 

Noi ne-am încheiat seara cu un Homemade botanical brew, un suc dulce și acidulat făcut în casă, care amintește de o coca cola cu multă scorțișoară și cuișoare, pe care îl bei din două înghițituri la cât de bun e, un Espresso Martini care te amețește și te trezește în același timp, un Brockmans Tonic arătos, acrișor și zesty, și un Amaretto Sour complex cu lichior de migdale, albuș de ou, fresh de lămâie, sirop de zahăr și zmeură, care e și cocktail, și desert. 

Lost & Found Raionul Floreasca Bar Mixologie

Homemade Botanical Brew Raionul Floreasca

Brockmans TonicRaionul Floreasca

Credit foto: Teodora Țeican

Ce e cu adevărat fain la Raionul Floreasca, pe lângă diversitatea de pește proaspăt gătit așa cum trebuie, e complexitatea localului, care te invită să trăiești multiple experiențe în același loc. Poți să te oprești în trecere să-ți iei pește și legume pentru acasă sau ceva to go rapid și gustos de care să te bucuri în drum spre un party. Poți să vii aici la un date, la un business lunch sau chiar cu gașca de prieteni și să descoperiți de ce-s înnebuniți New Yorkezii de Oyster Bars sau ce înseamnă un cocktail bun. Tu alegi de ce te duci la Raionul Floreasca. Important e să te duci pentru că merită! 

 Logo Raionul Floreasca Adresă:

  • Calea Floreasca 113, București

Contact:

  • 0757 535 004

Meniu Raionul Floreasca

2019-08-21T13:32:36+03:00 August 21st, 2019|Hangouts|0 Comments

About the Author:

Iulia Văcăroiu
„Azi ce-ai mâncat?” e întrebarea pe care o primește zilnic Iulia de la mama ei. Și cel mai bun răspuns e de fiecare dată o recenzie Yum Stops. E co-founder a yumstops.com, alături de Aleka, și-i place în egală măsură mâncarea fără pretenții, cât și cea cu pretenții din plin.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.