Kilkenny Irish Pub – de Mers de Saint Patrick’s și Nu Numai!

//Kilkenny Irish Pub – de Mers de Saint Patrick’s și Nu Numai!

Kilkenny Irish Pub – de Mers de Saint Patrick’s și Nu Numai!

Când vrei să ai parte de un Centru Vechi aerisit, seara de luni e numai bună. În mod normal nu te duci la un pub ca să mănânci, ci să stai la bere, dar dacă tot ești acolo și te prinde foamea, meniul acestui Irish Pub te pune față în față cu preparate internaționale, aflate pe val, irlandeze și românești.

Mai vizitasem pub-ul cu ocazia zilei de Saint Patrick, când nu aveai loc să miști un ac, așa că în seara de luni am putut vedea că localul este gândit în jurul unui bar înțesat de sticle de băutură și că fiecare latură relevă 2 camere și 2 holuri decorate cu tablouri clasice de pub și un mural ca o invitație la palat, ce ajută la luminarea spațiului, de altfel amenajat cu multe culori închise. Kilkenny Irish Pub este fratele mai mic al lui Saint Patrick.

Kilkenny Irish Pub Bucharest

Kilkenny Irish Pub Restaurant and Bar

Kilkenny Irish Pub Echipa Yum Stops

Din meniu îți poți lua în principal prepatate ce merg bine cu berea, adică cele irlandeze (plăcintele și fish&chips), burgeri și sandvișuri, fripturi și platouri de împărțit cu comesenii, pizza, dar și mâncăruri mai sănătoase, ca salate sau burgerul vegetarian.

Am luat un pahar de Kilkenny și unul dintre cele 11 feluri de cocktailuri cu bere, Beer Estival (Carlsberg și Cranberry), am răsfoit meniul, asemănător cu cel al Saint Patrick Pub ( împart același proprietar) și prima alegere a fost platoul denumit amuzant the Work-out Combo, un mix ce ridică prăjeala la rang de mâncare de plăcere cu mozarella fingers (niște fingers în formă de bulete), onion rings, cu un pic cam multă crustă și cam moi pentru gustul nostru, jalapenos cheese crackers (în forma de bulete, picante bine de tot) și cartofi prăjiți wedges.

Tot la prima parte am luat beef soup, al cărui nume în engleză ne-a derutat un pic, crezând că e altceva decât clasica ciorbă de văcuță. Aceasta s-a dovedit a fi cât se poate de corectă, dar și mai corect ar fi fost dacă ar fi venit direct cu smântână, ardei iute și pâine. (se pare că trebuie să spui expres acest lucru ca să primești accesoriile ce fac ciorba mai bună decât e.)

Kilkenny Irish Pub Workout Combo

Kilkenny Irish Pub Beef Soup Ciorba Vita

Pulled pork a intrat de ceva vreme în meniurile multor restaurante, iar cei de la Kilkenny Irish Pub au fost atât de ingenioși cât să-l bage într-un burger, alături de varză roșie, iar rezultatul este unul savuros, de ajungi să vrei să repeți experiența.

Coastele de porc caramelizate, fragede și combinate cu varza roșie, sosul barbeque și cartofii prăjiți, sunt alt preparat care ar putea da dependență și pentru care vom reveni cu siguranță în acest Irish Pub. Preparatul a cerut încă un pahar de alcool, iar de data asta am ales Dark & Stormy, un cocktail cu rom și bere Guinness, care te cherchelește pe furiș.

Kilkenny Irish Pub Pulled Pork Burger

Kilkenny Irish Pub Coaste Porc

În loc de fish & chips am luat shrimps and chips, pe care trebuie să-l mănânci repede să te bucuri de gust, dacă nu vrei să se sleiască și să-și piardă din calități. Merge la fix cât e cald însă, așa că nu stați ca noi să îl pozați prea mult.

Când pui în meniu un burger care se numește Burger Legendary Angus, ridici ștacheta undeva la nivelul de povestit la nepoți. Povestea se dezumflă un pic însă atunci când observi că legendarul, este normalul burger și că fabuloasă este doar dimensiunea chiflei, care face ca celelalte ingrediente să pară un pic sfioase, iar carnea este atât de făcută că-i dispare suculența ce ar face un burger cu adevărat legendar. Recomandăm încă un sos la el sau un chutney, care să-l faca să curgă mai ușor.

Kilkenny Irish Pub Shrimp and Chips

Kilkenny Irish Pub Legendary Burger

Dacă vrei desert, îți recomandăm un cocktail cu bere, altfel propunerile din meniu sunt intens zaharoase. În oferta lor dulce găsești popularul Carrot Cake, ce are o consistență ușoară la pachet cu un gust dulce ca o fondantă, iar Mousse-ul de fistic este o călătorie pufoasă, dar zaharisită, pe care mai bine nu o începi dacă ai mâncat copios înainte.

Kilkenny Irish Pub Carrot Cake

Kilkenny Irish Pub Mousse Fistic

Credit foto: Teodora Țeican

Pentru o seară relaxată în tumultosul Centru Vechi este de preferat să mergi în primele 3 zile ale săptămânii, moment în care locul se pretează chiar și pentru întâlniri amoroase, mai ales că localul are tot felul de cotloane care ar putea fi locul perfect pentru șoapte la ureche. De joi încolo, la Kilkenny Irish Pub mergi cu gașca să bei bere după bere, să asculți conversațiile zgomotoase ale expaților și să împarți platouri de comfort food.  

Ce ne-a plăcut la Kilkenny

  • Ingenioasa și practica idee de amenajare a spațiului în jurul barului.
  • Geamurile mari care-ți dau o priveliște de amploare asupra străzii Franceze.
  • Coastele, pulled pork burger și shrimp & chips

Unde mai e de lucrat la Kilkenny

  • Nivelul de zahăr din deserturi este atât de ridicat, că doar gândindu-ne la ele, ni se sterpezesc dinții, iar Legendary Burger necesită câteva îmbunătățiri pentru a-și merita titulatura.

Kilkenny Irish Pub Logo Program:

  • Mon-Fri: 11:00-02:00
  • Sat-Sun: 11:00-02:00

Contact:

  • 0751 041 110

 

2018-06-12T10:05:02+03:00 May 12th, 2018|Hangouts|0 Comments

About the Author:

Mihaela Gheață
Unele preparate merită scrisori de dragoste, spune gurmanda Mihaela, pentru care freelancing-ul în Social Media a devenit un job cât se poate de apetisant. În timpul liber scrie recenzii delicioase pe Yum Stops.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.