Dans și Dining la Funky Lounge Herăstrău

//Dans și Dining la Funky Lounge Herăstrău

Dans și Dining la Funky Lounge Herăstrău

Am plecat în căutarea unei insule de răcoare și am ajuns în parcul Herăstrău, mai nou Parcul Regele Mihai I al României,  la una dintre cele mai longegive terase de pe malul lacului, care ziua adăpostește însetați și înfometați, iar seara devine loc de defilare și dans, energizat cu mixuri pe bază de gheață și alcool.

Știam de Funky Lounge Herăstrău de câțiva ani buni și iată că vara lui 2019 ne-a dat prilejul să și desfacem ambalajul acestei terase-restaurant-club, care din pozele de pe Facebook pare o Mecca a socialite-ului din București și nu numai.

Funky Lounge Herăstrău Terasă Malul Lacului

Funky Lounge Herăstrău Peisaj Lac

Let’s get Funky

Terasa Funky Lounge Herăstrău îți atrage atenția de cum intri prin instalațiile circulare luminoase ce par dintr-un film SF, îmbinate fericit cu mutitudinea elementelor din lemn și detaliilor vegetale, fie naturale, fie de plastic, ce mimează perfect realitatea vegetală. Restaurantul este în proporție de 90% acoperit, dar bine aerisit, restul locului oferind o deschidere destul de vastă spre lac și aer liber.

Căldura nu este prea mare prietenă cu buna dispoziția, drept urmare, când am venit, am dat de niște chelneri abătuți, cu încruntări din acelea ce-ți lasă riduri. Până la finalul vizitei, după o armată de vă rog și mulțumescuri, am reușit să obținem și niște fețe zâmbitoare. Altfel, senzația că staff-ul este într-o misiune spațiala importantă, unde încruntarea este baza, a fost prezentă mai tot timpul vizitei.

Ne-am potolit repedea setea și pofta de alcool prin clasicul borcan Funky la 500 de ml, un cocktail gustos pe bază de gin, soc, lime și bitterlemon, care a dezamăgit puțin prin aspect. Borcanul în care a venit era fix borcan de la Obor, a cărei inscripție se luase deja, de la atât petrecut. Conținutul însă e de nota 10.

Funky Lounge Herăstrău Bucharest Review

Funky Lounge Herăstrău Borcan Gin

Rețete clasice reinventate la Funky Lounge Herăstrău

Din meniul internațional cu pizza, burgeri, paste, peste și fripturi, am luat o porție de Calamar Pane cu cartofi prăjiți si sos… nu cocktail, ci teriyaki. Mixul nu ne-a impresionat prea tare la gust, însă Cigarette Borek, adică patru rulouri crocante cu umplutură de brânză picantă cu sos… de brânză picantă, a salvat aperitivul. Nu am înțeles prea bine de ce ai pune aceeași umplutură și în preparat, și în sos, dar fiind atât de delicioase, nici că ne-a păsat.

Funky Lounge Herăstrău Calamar Pane

Funky Lounge Herăstrău Cigarette Borek

Am trecut la lucruri mai copioase, dar fiind super cald si jumătate din echipă la dietă, am dat-o pe salate. Cea de rață, legume proaspete și legume gătite a primit notă de trecere și chiar câteva laude, iar Salata Quinoa cu Smochine Marinate ne-a minunat pe toate, mai ales datorită dulceții și culorii incredibile a smochinelor. Per total am simțit salata mai degrabă ca pe un desert, unul savuros de altfel.

Funky Lounge Herăstrău Salată de Rață

Funky Lounge Herăstrău Salată Quinoa cu Smochine Marinate

Am luat și Fish & Chips cu sos sweet chilly, preparat în care peștele a avut echilibru perfect între crocant și moale, doar că a venit la pachet cu niște cartofi ușor obosiți, iar prezența sosului sweet chilly nu ajuta dish-ul să fie memorabil. Un remoulade ar fi mers mult mai bine.

Ce ne-a plăcut cât o plimbare cu barca pe lacul Herăstrău a fost Mușchiulețul de vită cu mămăligă, care fost fix o tocăniță, dar una tare fragedă și bună de te gândeai la bunici și că ar fi frumos să le mai faci o vizită.

Funky Lounge Herăstrău Fish and Chips

Funky Lounge Herăstrău Mușchiuleț de vită cu mămăligă

Deserturi și dans

Când am văzut că au Lavender Teton în meniu, cu bezele, înghețată și fructe de pădure, am crezut că va fi un sfârșit delicios. Lucrurile însă au luat o întorsătură ușor diferită după ce ne-am înfipt lingurițele în desertul îmbrăcat ca un arlechin. Ne-a lipsit aroma lavandei care se anunța din nume și ne-a surprins în schimb gustul destul de uniform de dulce.

În schimb, tarta Tatin de mere cu înghețată splendid așezată pe farfurie a fost desertul care a spălat păcatele celui anterior. Merele caramelizate, proporția reușită de aluat și prospețimea dată de înghețată, au compus un desert care poate ține foarte bine loc de tort, dar care, atenție, trebuie împărțit, căci este mare. Noi nu am reușit să-l dăm gata în patru, deși, la cât de bun era, am regretat amarnic să-l lăsăm în farfurie.

Funky Lounge Herăstrău Lavander Teton

Funky Lounge Herăstrău Tatin Tartă mere

Credit foto: Teodora Țeican

Una peste alta, Funky Lounge Herăstrău rămâne genul de loc unde mergi cu prietenii să iei o cina de vară, la bord cu niște cocktailuri pe val sau clasicul pahar de Prosecco, sau unde te scoate firma pe înserat să-ți dea de băut, păpat și dansat dar și spațiul de afișat ultimele ținute cumpărate, în pași mai mult sau mai puțin de dans și unde poți face un studiu antropologic al comunității ce-și face veacul în nordul capitalei.

 Funky Lounge Herăstrău Logo Adresă:

  • Parcul Herăstrău, intrarea Pescăruș, București

Contact:

  • 0744 450 450
  • hello@funkylounge.ro

Meniu Funky Lounge Herăstrău

2019-09-04T19:31:20+03:00 September 5th, 2019|Hangouts|0 Comments

About the Author:

Mihaela Gheață
Unele preparate merită scrisori de dragoste, spune gurmanda Mihaela, pentru care freelancing-ul în Social Media a devenit un job cât se poate de apetisant. În timpul liber scrie recenzii delicioase pe Yum Stops.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.