Black By Doncafé Brasserie, un Final Culinar prin Băneasa Shopping City

//Black By Doncafé Brasserie, un Final Culinar prin Băneasa Shopping City

Black By Doncafé Brasserie, un Final Culinar prin Băneasa Shopping City

O dată pe lună pe toți ne încearcă o poftă de mers la IKEA pentru inspirație, plimbare care se încheie întotdeauna cu o sacoșă de nimicuri absolut necesare și câteodată… un hot dog. Iar dacă tot suntem acolo, nu putem să nu intrăm măcar un pic și în Băneasa Shopping City pentru câteva ture pe la magazinele pentru care avem slăbiciuni și să facem viraje printre munții de haine și valurile de vizitatori.

Ei bine, la un moment dat ne întâlnește foamea și primul impuls este să căutăm ceva din multele oferte de mâncare de la parter. Atunci este momentul când trebuie să ne întrebăm dacă nu cumva, de data, asta ar trebuie să nu ne mai grăbim și să ne bucurăm de prânz sau cină cu adevărat. Pentru asta urcă la etajul 2 al mall-ului, treci de zona de bowling și biliard și descoperă Black By Doncafé Brasserie, un restaurant aerisit și spațios, cu o zonă mare de proiecții, ce te ademenește cu un meniu eclectic și unde am descoperit printre cele mai gutoase aperitive din ultima vreme.

black by doncafe brasserie yum stops team

black by doncafe brasserie Cappuccino

black by doncafe brasserie drinks

O călătorie culinară la Black By Doncafé Brasserie

Meniul este la fel de divers precum lumea care vine la mall. Ai bucătărie americană (plus un meniu doar de burgeri), italiană și asiatică, cât să nu-ți fie prea greu să găsești ceva pe plac.

Noi ne-am început masa cu o porție zdravănă de crispy cauliflower (conopidă crocantă), acest aperitiv ce primește 10 pe linie din partea echipei noastre pentru textura perfect crocantă, nivelul optim de iuțeală și savoarea sosului în combinație cu gustul blând al conopidei.

Tot la aperitiv am luat și frigăruile de brânză halloumi, ce vin pe un pat de roșii tăiate cubulețe. Brânza era atent prăjită astfel încât să prindă acea crustă bună de care poți prinde repede dependență.

black by doncafe brasserie frigarui halloumi skewers

black by doncafe brasserie cripsy cauliflower conopica crocanta

La felul principal am cerut preparatul popular al Thailandei, un Pad Thai cu pui și noodles din orez.  Atenție, porția este una generoasă și vei avea nevoie de ajutor, mai ales dacă nu ești obișnuit ca un preparat să fie atât de dulce. Apropo, ai observat că orice preparat care conține alune zdrobite este mult mai gustos? Este și cazul Pad Thai-ului, dish care te surprinde plăcut și prin nivelul de picant dozat moderat.

Dacă vrei să te ridici de la masă full și totuși light cere salata Malaya, o combinație de pui marinat, varză roșie, morcovi, salată, ceapă verde, coriandru și un moț de vermicelli (paste din orez).  

black by doncafe brasserie pad thai bucuresti

black by doncafe brasserie salata Malaya salad

Tot pentru o masă ușoară comandă bibanul cu ierburi ce vine aproape complet dezosat și face casă bună cu sosul aferent pe bază de oțet balsamic și condimente. Pentru un plus de savoare stropește peștele cu lămâie, iar ca garnitură cere mai degrabă legume pe grătar decât orez.

Au și Turkish Kebab, ce vine într-o lipie puțin mai groasă decât o lipie normală. La interior ai aproape tot ce-ți trebuie pentru o masă consistentă: carne de vită, pastă de tahini, ceapă verde și pătrunjel, iar la garnitură primești cartofi prăjiți. Ne-a plăcut gustul oriental al preparatului, dar am fi adăugat și un sos de iaurt, ca ingredientele să se lipească mai  bine, iar kebab-ul să fie suculent.

black by doncafe brasserie biban ierburi

black by doncafe brasserie turkish kebab

Concluzii dulci

Desertul care ne-a surprins a fost A Sin of Buenos Aires, adică un  parfait din dulce de leche cu un pic de sare neagră deasupra, pe un pat de alune și migdale coapte. Parfaitul s-a topit un pic, cât să-i dea textura perfectă, iar combinația de dulce, umami și sărat ne-a dus în al nouălea cer al gustului. Nu am găsit rostul bucățelelor cu aromă de matcha, dar cel puțin vizual, acest ingredient reușea să facă o impresie bună.

Un desert mai puțin dulce, dar la fel de chipeș este Giant Raf, o bilă mare de înghețată de cocos ce ascunde un biscuit cu o pălărie de ciocolată peste care se toarnă un sos cald tot de ciocolată. Neapărat de încercat pentru iubitorii de cocos!  

black by doncafe brasserie sin of buenos aires desert parfait

black by doncafe brasserie giant raf inghetata cocos

Credit foto: Teodora Țeican

Legat de servire, chelnerii au fost cât de poate de binevoitori și destul de pe fază. În ciuda faptului că restaurantul era full, au reușit să facă slalom printre comenzi și să fie gazde bune.

Black By Doncafé Brasserie este ideal pentru familii și grupuri de prieteni, așa că dacă ești în căutarea unui loc ceva mai liniștit în mall, unde să iei masa, urcă la etajul 2, alege neaparat conopida crocantă la aperitiv și continuă masa cu ce-ți face cu ochiul din meniul internațional. N-o să te dezamăgească!

 black by doncafe brasserie logo Program:

  • Mon-Thu: 10:00-00:00
  • Sat-Sun: 10:00-02:00

Contact:

  • 0733 444 777

2019-02-04T10:21:36+03:00 February 4th, 2019|Hangouts|0 Comments

About the Author:

Mihaela Gheață
Unele preparate merită scrisori de dragoste, spune gurmanda Mihaela, pentru care freelancing-ul în Social Media a devenit un job cât se poate de apetisant. În timpul liber scrie recenzii delicioase pe Yum Stops.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.