Poesia – Rețetele Autentice ale Italiei în București

//Poesia – Rețetele Autentice ale Italiei în București

Poesia – Rețetele Autentice ale Italiei în București

Eu am o expresie pe care o folosesc des atunci când ceva mă încântă – zic că „e o poezie”. Adică e armonios, e plăcut, e așa cum trebuie cât să-ți încânte simțurile. Când am ajuns la Restaurantul Poesia, nici nu mi-am imaginat că voi trage această paralelă, contrar numelui, însă mâncarea gătită excepțional, servirea impecabilă și atenția cu care a fost ales decorul localului chiar l-au transformat într-o poezie atât pentru papilele mele gustative, cât și pentru ochii mei. Echipa Yum Stops a fost de acord în mod unanim.

Restaurantul arată impecabil atât în interior, cât și pe terasă, însă în perioada aceasta am decis să vă povestim mai multe despre această oază cu scaune parcă făcute din nori din mijlocul Pieței Aviatorilor; despre interior vă povestim cu proxima ocazie.

Suntem sigure că vă puteți imagina din poze cât de comode sunt scaunele, dar, credeți-ne pe cuvânt, pozele nu le fac dreptate. Față de atmosfera nordică pe care o adoptă majoritatea restaurantelor din București în ultimul timp, un look curat, de altfel, dar care nu te ține în loc cu prea mult drag, la Poesia te așezi și nu mai vrei să pleci, în special când încep și preparatele să se așeze pe masă.

Chelnerii nu te lasă prea mult să admiri frumoasele farfurii care decorează fiecare loc. Odată cu meniul, îți aduc un bol cu grisine, foccacia și pâine proaspătă, toate făcute în casă după rețete autentice italiene, acompaniate de măsline și o delicioasă cremă tartinabilă cu trufe. După ce încerci aceste gustări și vezi cât de bune sunt, de abia atunci îți dai seama ce alte gusturi așteaptă să fie descoperite la Poesia. E greu să alegi un singur lucru din meniu, așa că noi am ales cam jumătate din preparatele comandate, iar restul ne-au fost recomandate.

Scaune Nor Terasa Poesia

Terasa Poesia Bucuresti

Patrizia Paglieri Poesia Bucuresti

Am fost puțin reticente să încercăm Salata de caracatiță pentru că în ultimul timp e primul lucru pe care îl comandăm de fiecare dată când îl vedem într-un meniu, dar după multiple recomandări am luat-o și la Poesia și bine am făcut. E un preparat care arată demențial, dar are un gust și mai bun. Dacă nu prea mâncați fructe de mare, atunci acesta este felul care vă va face să vă îndrăgostiți de caracatiță. E fragedă și gătită atât de bine, încât nici nu ți-ai fi dat seama ce e dacă nu ai fi știut deja. Ulterior am aflat că această rețetă a fost a bunicii Patriziei Paglieri, faimosul chef italian al restaurantului. Ce ne-ar fi plăcut și nouă ca bunicile noastre să ne lase astfel de rețete moștenire.

Următorul aperitiv de care nu ne mai săturam a fost Saint Jacques gratinate la cuptor. Nu vă lăsați păcăliți de numărul scoicilor din farfurie. Gustul bogat al preparatului, care pe lângă carnea fragedă a scoicilor include un sos-cremă din bechamel și parmezan, te va sătura imediat, deși papilele gustative își vor dori din ce în ce mai mult. Dacă, în schimb, te deranjează acest gust bogat, îl poți tăia cu un pic de suc de lămâie. Scoicile chiar vin pe un pat de felii de lămâie în acest scop.

La fel de savuroase au fost și Rulourile de bresaola umplute cu brânză de capră, muștar de Dijon și parmezan pe pat de salată asortată. Aceste ultime două feluri sunt aperitivele potrivite pentru a fi comandate la aceeași masă cu mai mulți oameni. Sunt excelente pentru a-ți trezi apetitul, dar individual ar fi extrem de sățioase.  

Salata Caracatita Poesia Bucuresti

Scoici Saint Jacques Poesia

Rulouri Bresaola Poesia Bucuresti

La felul principal am ales numai pește și fructe de mare în varii forme. În zilele călduroase par a fi cele mai ușoare opțiuni, iar după ce am descoperit cât de delicioase au fost salata de caracatiță și scoicile Saint Jacques, nu a mai existat niciun dubiu că seara avea să devină una maritimă. Cum Poesia este un restaurant italian veritabil în inima Bucureștiului, prima alegere au fost clar paste – Tagliatelle mare e monti cu ciuperci de pădure și creveți. Pe scurt: paste făcute în casă și creveți dolofani, gătiți împreună într-un preparat extrem de savuros.

Pentru că aperitivele ni s-au părut îndestulătoare, am ales ceva mai ușor în continuare – File de ton cu nuci, sos de pere și ratatouille. Tonul, gătit impecabil și foarte puțin condimentat a părut mai mult desert în combinație cu sosul de nuci aromat, piureul-cremă de pere și scorțișoară și dovlecelul, ardeiul și morcovii tăiați fin din ratatouille. Dacă vreți să descoperiți echilibrul perfect al gusturilor într-un singur preparat, atunci trebuie neapărat să mergeți la Poesia să comandați acest fel.

Tot din seria felurilor ușoare, am mai încercat Creveți cu broccoli și couscous, care, recunoaștem, din punct de vedere nutrițional, nu e chiar o „sălățică”. E totuși un fel pe care nu îl poți mânca prea repede, în special când stai să culegi creveții delicioși din carapacea lor și când te lupți cu furculițe străine care îți atacă farfuria. Nici nu îi poți blama pe ceilalți de la masă. E un preparat din care trebuie să iei cel puțin două înghițituri ca să fii mulțumit.

Tagliatelle Mare e Monti Poesia

File Ton Ratatouille Poesia

Creveti Couscous Poesia

Poze realizate cu Samsung Galaxy S7

Ce am uitat să menționăm e că toate felurile de mâncare sunt presărate de o briză plăcută cum numai în Aviatorilor mai prinzi, lumini romantice seara, râsete și voie bună de la toate mesele. Cu toate că nu ai cum să nu auzi sunetele străzii agitate din spatele gardului, la Poesia te pierzi un pic de grijile urbane și te bucuri de preparate italiene făcute după rețete autentice, așa cum numai în Italia mai găsești.

Voi ce fel de mâncare italiană ați vrea să încercați la Poesia?

Logo Poesia Program:

  • Mon-Sun: 10:00-23:00

Contact:

  • zsolt@poesia.ro

Meniu Poesia

2018-06-12T10:05:14+03:00 July 21st, 2016|Secret Gardens|1 Comment

About the Author:

Iulia Văcăroiu
„Azi ce-ai mâncat?” e întrebarea pe care o primește zilnic Iulia de la mama ei. Și cel mai bun răspuns e de fiecare dată o recenzie Yum Stops. E co-founder a yumstops.com, alături de Aleka, și-i place în egală măsură mâncarea fără pretenții, cât și cea cu pretenții din plin.

One Comment

  1. […] despre una dintre cele mai faine terase din București și ale sale scaune ca niște nori și rețete autentice ale Italiei, ne-am gândit să îți reîmprospătăm amintirile cu un nou review al acestui restaurant ca o […]

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.