J’ai Bistrot stă bine înfipt de câțiva ani buni pe Calea Griviței, București, în apropiere de Universitatea de Artă și reușește an de an să se reinventeze prin evenimentele și concertele pe care le propune. Localul a pornit în Târgu Mureș, unde sperăm să ajungem la un moment dat, ca să îți putem reda imaginea completă. Până atunci însă, iată la ce te poți aștepta de la bistroul bucureștean:
Grădina și interiorul
Grădina de poveste din spatele casei este cât se poate de încăpătoare și te invită să o descoperi după ce treci printr-un gang, te salută cu rastelurile de biciclete și-ți oferă loc la bar, la mese sau în hamace. De ceva timp, grădinii i-a crescut un mural făcut de Sweet Damage Crew în urma unui eveniment marca Havana Club, care este atât de fain integrat în aspectul grădinii că pare a fi acolo dintotdeauna.
Când vine frigul, J’ai Bistrot te poftește înăuntru în spațiul lunguieț în care, believe it or not, se țin niște nopți monstruoase de dans. Chiar și la subsol au loc evenimente muzicale, iar în restul timpului spațiul este folosit ca loc de stat la discuții botezate cu alcool și nu numai.
J’ai Bistrot e împânzit de oameni din publicitate, artiști, freelanceri, antreprenori și corporatiști curioși și chiar și în aceasta adunare pestriță, spațiul poate fi și cuibușorul întâlnirilor de spus șoapte la ureche.
Mâncare și băutură, dar mai ales mâncare
De regulă, când ajung la J’ai Bistrot îmi iau doar de băut și când vreau să spun stop cocktailurilor și shoturilor, îmi iau sirop cu apă minerală sau limonadă. Pe partea de mâncare știam că au un meniu al zilei pe care-l schimbă în fiecare săptămână și o varietate de borcănașe cu pateu, cremă de brânză, salată de ou, de vinete și zacuscă care se pot comanda chiar și după închiderea bucătăriei, dar cam atât testasem, așa că în vizita Yum Stops am dat iama în potol.
Chelnerii au fost cât se poate de fâșneți, prietenoși de răbdători, iar mâncarea a venit atât de repede că nici nu am avut timp să-mi termin țigara pe care mi-o aprinsesem de îndată ce am dat comanda.
Noi, la Yum Stops, avem o slăbiciune pentru platouașe, asa că am început cu un platou de aperitive (For Two) la care ne-au țopăit papilele gustative la combinația de mezeluri și brânzeturi cu dulceață de smochine. Ne-a plăcut să dăm de guanciale, un mezel italian din porc, care aduce cu pancetta. Toate astea le-am combinat cu crackersi, grisine și nuci. Pe partea de legume stă prost platoul însă, mai ales că rucola părea mai degrabă ornament refolosit, fiind cam veștejită, iar roșiile cherry erau în număr de două.
Am continuat cu Cealaltă Madame, un croque madame reinventat făcut dintr-o felie crocantă de pâine cu cartof, ou moale, bacon, cheddar și avocado ce stăteau tolănite pe un pat de rucola. Gustos, dar un pic greu de mâncat, din cauza frunzelor de rucola care tot cădeau la fiecare tentativă de manevrat spre gură.
Apropo de sandviș, am luat și Hot Dog-ul XXL cu cârnat de vită și varză cu chimen, pe lângă ketchup și muștar, pe care l-am băgat rapid la top preparate de mahmureală.
La salate ne-a plăcut cum sună Salata Peruană cu quinoa neagră și care s-a dovedit la gust la fel de bună precum era descrisă. Mixul de quinoa neagră cu feta de oaie, avocado, ceapă roșie, roșii, ardei, zeamă de lămâie și ulei de măsline este perfectă pentru zilele calde atunci când vrei să mănânci ceva ușor, dar sățios. În plus este o idee de rețetă de furat și pentru acasă.
Între timp a venit și Mozarella di Bufala, pe care am împărțit-o și care a dispărut subit, semn că e o salată care nu dezamăgește niciodată.
La Creveții în sos de vin și orez negru au fost bune la gust crustaceele, dar orezul a adus nori pe cerul gurii, și la nivel de textură (fiind un tip de orez cât se poate de al dente), și la gust (îmbălsămat prea mult cu oțet balsamic).
Am luat și două tipuri de paste, Tagliatelle cu Somon care au intrat la capitolul paste corecte, dar care nu se diferențiază de cele mâncate prin alte locuri, și Spaghetti Carbonara, care au fost mai gustoase decât în alte părți, tocmai pentru că au guanciale, iar rezultatul este unul cu gust intens și savuros, fără prea mult sos.
Concluzii dulci
După prea plina masă, am luat doar un desert și anume Budinca din semințe de chia cu lapte de orez și dulceață artizanală, pe care am împărțit-o în 4 și care a intrat ușor între preferatele noastre.
Concluzia? Nouă ne-a plăcut la J’ai Bistrot și vom reveni cu siguranță. Urmărește-i pe pagina lor de Facebook pentru zecile de evenimente de tot felul pe care le organizează și rămâi și la masă, o să fii plăcut surprins.
Credit foto: Teodora Țeican
Ce ne-a plăcut la J’ai Bistrot
- Grădina primitoare, muzica faină dată încet, muralul făcut de Sweet Damage Crew.
- Promptitudinea chelnerilor și atitudinea prietenoasă.
- Cealaltă Madame, Salata Peruană, platoul For Two, Spaghetti Carbonara, Hot Dog XXL, budinca cu chia.
Unde mai este de îmbunătățit la J’ai Bistrot
- Un upgrade la unele preparate și folosirea cu mai multă dărnicie a legumelor, acolo unde sunt trecute în meniu.
![]() |
Program:
Contact:
|
Leave A Comment