Zen Sushi Nordului Nu Este Doar Despre Sushi

//Zen Sushi Nordului Nu Este Doar Despre Sushi

Zen Sushi Nordului Nu Este Doar Despre Sushi

Pe cei de la Zen Sushi i-am descoperit prima dată în hotelul Sarroglia de pe Vasile Lascăr, dar între timp au mai răsărit vreo 4 restaurante, iar ultimul deschis este cel din nordul orașului, în zona Cartierului Francez.

Localul nu se află chiar la strada principală (adica pe Nicolae Caramfil), ci pe o străduță, într-o vilă cu o curte măricică și un spațiu interior ce se întinde pe două niveluri, parter și etaj. Restaurantul e minimalist și stilat, doar că muzica e de la radio și pare că nu se echilibrează cu restul conceptului.

În spatele barului de la parter există tot timpul doi sushi masters care bibilesc rolele de sushi și pe care-i poți vedea în plin proces creativ și cu care, de ce nu, poți sta de vorba despre tainele preparatului japonez.

Tableta ține loc de meniu și ce e fain la acest mod de a-l prezenta este ușurința cu care poți găsi preparatele. Ne-a plăcut și că la fiecare produs pe care-l alegi, în aplicația de meniu îți apar și recomandări, care se combină excelent cu ce alegi tu.

Zen Sushi Nordului Meniu Tableta

Zen Sushi Nordului Restaurant Bucuresti

În drum spre Zen Sushi Nordului deja ne gândeam la cum ne vom înfrupta dintr-un mare platou de sushi, dar de îndată ce ne-am pus pe explorat meniul, sushi a ajuns undeva la coadă printre alegerile noastre. Apropo, oricând mergi într-un restaurant, încearcă și ceva nou. Un gust nou, o textură atipică, o combinație proaspătă de ingrediente chiar îți poate face ziua mai bună sau măcar mai interesantă.

Am început cu supa Thai, o supă cu lapte de cocos, creveți și ciuperci, în care am simțit bine definit gustul lemongrass-ului și a ghimbirului. Am încercat și supa Ramen cu porc, o supă clară în care se vedeau toate ingredientele, adică porcul tăiat fâșii, oul fiert, pastele japoneze, porumbul și broccoliul. Deși este un pic complicat de mâncat supa, datorită cantității mari de ingrediente, gustul te face să te bucuri de fiecare bolborosit și clipocit pe care-l scoți ori de câte ori duci lingura de ceramică la gură.

Zen Sushi Nordului Ramen cu Porc

Zen Sushi Nordului Thai Soup

Pe partea de aperitive am luat Ceviche, un starter cu pește marinat în sos de citrice ce vine într-un pahar de șampanie și care poate înlocui cu succes orice băutură energizantă fiind acru, răcoritor și picant în același timp. Ne-au tăiat toate căldurile în timp ce ne delectam cu acest aperitiv, dar senzația de urcuș pe un munte de plăcere gustativă a fost priceless. Și da, conține coriandru proaspăt, ce se simte în toată călătoria mâncatului.

Spicy Miso Saint Jacques este aperitivul ce ne-am dorit să nu aibă sfârșit. Ai două astfel de scoici, una cu creveți Black Tiger și una cu ciuperci shiitake, amândouă acoperite cu miso (sos pe bază de boabe de soia) preparat după rețeta casei.  Este un aperitiv scump pentru care merită să inventezi o ocazie să-l comanzi.

Pentru un mix de dulce, sărat și picant, cere Duck Harumaki, un fel pachețele de primăvară  rulate în foi de orez în loc de cele crocante pe bază de ou, cu legume tăiate subțire, piept de rață, alune și gem de merișoare.

Zen Sushi Nordului Ceviche

Zen Sushi Nordului Saint Jacques

Zen Sushi Nordului Duck Harumaki

La un pahar de vin alb sec distanță a venit și felul principal, Surf and Turf cu lup de mare, foie gras, ciuperci shiitake pe pat de sparanghel perfect gătit, toate plimbate prin două tipuri de sosuri. Balansul din dulcele peștelui cu gustul ușor amar al sparanghelului îți țintește nevoia de cină-experiment. Preparatul este mic și deși sățios, dacă-l iei doar pe el, posibil să-ți fie foame în continuare.

Nu puteam pleca de aici fără să ne băgăm bețele într-un platou de sushi, așa că am ales Maki For Two, dintre care primele savurate au fost Philadelphia Rolls și cele tempura cu ton picant, întotdeauana delicioase.

Am luat și Spicy Tuna Temaki, o rolă de mână, în formă de con, pe care nu o poți mânca dintr-o bucată, dar care ne-a surprins că avea ton până la capăt.

Zen Sushi Nordului Surf and Turf

Zen Sushi Nordului Maki for Two

Zen Sushi Nordului Spicy Tuna Temaki

La desert ni s-a recomandat tortul de bezea cu înghețată de ceai verde, un desert pe care l-am găsit ca un voal dulceag ce se plimba prin stomac. Încearcă și desertul atipic Spicy Cioco cu înghețată cu aromă de wasabi. Nu are ciocolată ca în poza din meniu, dar gustul te lasă plăcut surprins. Și ca să termini cu sushi, cere Banana Maki cu ciocolată. Gustul nu sare departe de pancakes cu aceleași ingrediente, dar dacă vrei să servești un desert cu bețele, acesta este.

Zen Sushi Nordului Tort Bezea Ceai Verde

Zen Sushi Nordului Spicy Cioco Wasabi Ice Cream

Zen Sushi Nordului Banana Maki

Credit foto: Teodora Țeican

Așadar, mergi la Zen Sushi Nordului și cere mai mult decât sushi,  apoi creează o cină experiment-gustativ prin alegerea unor preparate pe care în mod normal nu le-ai comanda.

Ce ne-a plăcut la Zen Sushi Nordului

  • Aperitivele, supa Thai și Surf&Turf.
  • Promptitudinea și atitudinea ospătăriței.

Unde mai trebuie lucrat la Zen Sushi Nordului

  • Dacă meniul este pe tabletă ne-ar plăcea să fie mai multe detalii despre preparate și să fie trecut și gramajul.
  • Locul inspiră minimalism până la capitolul muzică, unde filmul se rupe cu Magic FM.
Logo Zen Sushi Program:

Mon – Sat:
12:00–23:00
Sun:
13:00–22:30

Contact:

  • +40 726 445 599

Meniu Zen Sushi

2018-06-12T10:05:03+03:00 March 3rd, 2018|Dinner Date|0 Comments

About the Author:

Mihaela Gheață
Unele preparate merită scrisori de dragoste, spune gurmanda Mihaela, pentru care freelancing-ul în Social Media a devenit un job cât se poate de apetisant. În timpul liber scrie recenzii delicioase pe Yum Stops.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.