Yasou – 80% Inspirație Grecească și 20% Vibe Urban

//Yasou – 80% Inspirație Grecească și 20% Vibe Urban

Yasou – 80% Inspirație Grecească și 20% Vibe Urban

UPDATE: Septembrie 2019 – Din păcate, acest local s-a închis.

Nu știu cum se face, dar de fiecare dată când vine frigul, gândul meu pleacă undeva departe, spre țările calde. Din păcate, corpul meu este nevoit să rămână acasă, în mohorâtul sau gerosul București, așa că trebuie să găsesc mereu o metodă de a mă înveseli până la primăvară.

Și la fel cum dragostea trece prin stomac, m-am prins la un moment dat că și călătoriile pot trece tot pe acolo, în special cele culinare. Iar când am auzit că s-a deschis de curând un nou restaurant cu specific grecesc, am simțit deja cum mă învăluie briza Mării Egee și m-a luat un dor cumplit de Grecia, așa că m-am pus repede să fac o rezervare.

Fiind localizat pe Calea Floreasca, la parterul unei noi clădiri de birouri, restaurantul Yasou poate părea la prima vedere destul de rece, însă imediat cum intri îți dai seama că ai făcut alegerea corectă să mergi să iei masa acolo. Eu și echipa Yum Stops am fost întâmpinate de un spațiu cald și primitor în nuanțe de verde, și ne-am așezat la masa de sub măslin. Da, ați citit corect! Deși nu este un măslin natural, îți dă un vibe foarte plăcut.

Restaurant-Yasou-Bucuresti

Yasou-mancare-greceasca

Yasou-restaurant-grecesc-Bucuresti

Mâncarea grecească este una din favoritele mele, mi se pare deopotrivă îndestulătoare dar și revigorantă, și în mod clar delicioasă. Cel mai mult îmi plac aperitivele lor, pentru că nu poți da greș cu brânzeturile grecești. Iar cele de la Yasou merită nota 10 cu inimioare. Din meniul de ‘Meze’ am ales Feta în susan și miere cu trufe, care este exact ce se aude – o brânză feta prăjită în crustă de susan. Dacă trufele nu sunt chiar preferatele voastre, nu vă faceți griji, pentru că în mierea respectivă se simte doar o aromă fadă de trufe, ceea ce completează perfect gustul preparatului.

Tot la capitolul brânzeturi, am mai ales Saganaki – brânză grecească prăjită din Arkadia, făcută din lapte de oaie și capră. Îmbucătură cu îmbucătură, ne era greu să nu oftăm de plăcere și ne întrebam dacă poate exista ceva mai bun de-atât. Ei bine, există! Pentru prima oară de când mergem la recenzii împreună, toate fetele Yum Stops am decis că Calamarii prăjiți de la Yasou sunt cei mai buni calamari prăjiți mâncați vreodată. Aceștia vin împreună cu un spread Skordalia, adică un fel de piure din usturoi și cartofi, absolut delicios.

Aperitive-Meze-Yasou

Saganaki-restaurant-grecesc

Yasou-calamari-prajiti

Puteam zice stop de pe aici, la câte bunătăți am degustat, dar am zis ca nici o recenzie nu e completă fără preparatele de la felul principal. Așa că ne-am avântat mai departe în Grecia culinară și am ales Scoicile în sos Ouzo. Acestea au stârnit niște controverse la masă, nu vă mint, pentru că mie nu îmi place deloc băutura Ouzo. După ce am trecut peste mirosul pregnant de Ouzo și m-am obișnuit cu el, mi-am dat seama că scoicile sunt chiar foarte bune, în special sosul lor.

Alt preparat ales de noi din categoria ‘Din mare’ au fost Frigăruile de creveți și caracatiță, care ne-au dat cu inimioare pe la ochi și în stomac. Acestea vin împreună cu o porție de cartofi wedges, salată și pită grecească, dar puteau veni și fără garnitură, la cât de savuroase au fost. A trebuit să comandăm și Kebab-ul umplut cu brânză feta, pentru că ne făcea cu ochiul încă de când am descoperit pagina de Facebook Yasou România. Servit alături de cartofi prăjiți, roșii, ceapă, tzatziki și pită, ne-a făcut să ne dorim ca toate kebab-urile să fie la fel de gustoase ca acesta.

Scoici-Ouso-Yasou

Frigarui-creveti-caracatita

Kebab-branza-feta

Uimitor atât pentru noi, cât probabil și pentru voi, cititorii noștri, nu ne-am oprit aici și am zis că trebuie să descoperim și deserturile grecești. Am strigat în cor că vrem Loukoumades, pentru că ne place să încercăm toate tipurile de gogoși din lumea-ntreagă. Venind cu topping de miere și nuci, mini gogoșile grecești ni s-au părut pe cât de dulci, pe atât de bune. În aceiași notă au fost și celelalte două deserturi comandate, Plăcinta grecească cu portocale și Plăcinta homemade cu ciocolată, toate venind pe platouri de ardezie atent decorate cu felii de smochine și frunze de mentă.

Gogosi-Loukoumades-Yasou

Placinta-portocale

Placinta-Ciocolata

Credit foto: Teodora Țeican

De asemenea, știați că „yasou” este de fapt o formulă de salut? Se poate traduce ca „Noroc!” sau „În sănătatea ta!”. Așa că dacă vă decideți să le faceți o vizită, nu uitați să ciocniți un pahar de vin grecesc pe tonuri de Yasou!

 

 logo Yasou Program:

  • Mon-Thu: 10:30-23:00
  • Sat: 10:30-00:00
  • Sun: 10:30-22:00

Contact:

  • 0739 862 528

Meniu Yasou București

2019-11-18T23:10:57+03:00 January 18th, 2019|Dinner Date|0 Comments

About the Author:

Aleka Sarah Vlădăreanu
Totul a pornit de la brunch. Unde mâncăm un brunch bun în oraș? Când nu a găsit răspunsul, Aleka a zis că trebuie să și-l facă. Și așa a pus bazele Yum Stops, alături de Iulia. Pe lângă brunch, îi mai plac prosecco-ul, cafeaua de specialitate și croissantele proaspăt scoase din cuptor.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.