Momente gustoase la Pio Bistro

//Momente gustoase la Pio Bistro

Momente gustoase la Pio Bistro

Am revenit în Dorobanți să luăm cina la Pio Bistro, un local deschis anul trecut de un turc din Antalya, care a decis să-și marineze know-how-ul managementului de restaurante cu apetitul pentru gustos. Așa a luat naștere bistroul.

De cum am intrat în restaurant, am dat de bucătăria deschisă, am aruncat un ochi la mesele și scaunele înalte și ne-am decis să stăm la etaj, unde tronează o canapea de-a lungul localului, alături de mese și scaune de o înălțime firească.

Odată așezate am analizat designul cu lumina studiată, peretele din mușchi și ne-am lăsat fascinate de muzica faină în timp ce ne alegeam fiecare câte o pasăre dintre obiectele de decor din dreptul peretelui înverzit. Numele bitroului vine chiar de la ciripitul păsărilor.

Pio Bistro Dorobanti Bucuresti 

Pio Bistro Restaurant Dorobanti

Pio Bistro Pasari Decor

Pio Bistro Pasari Piu

Pio Bistro Etaj Restaurant

Meniul este pe cât de mic, pe atât de cuprinzător internațional și te duce prin brânzeturile și pastele Italiei, te îmbăiază prin bucătăria mediteraneană, te ia la o plimbare prin Mexic, te pune în fața fripturilor americane și-ți dă câteva adieri asiatice.

De la aperitivele reci am luat  Mezze trio with Naan bread compus din 3 creme sărate și pâinici.  O pastă gustoasă de ardei copt care-și trăgea sațietatea din combo-ul cu nucă, o pastă de brânză din Creta ajutată la gust și la culoare de fistic și măsline kalamata și condimentată cu piper negru, și un humus domol. Un preparat care te plimbă când pe terenuri aromate, când picante, când blânde, pe care urci cu pâinea naan, un pic cam puțină, mai ales pentru proporția de creme.

Am luat și platoul de brânzeturi cu chutney de smochine (Cheese Platter with fig chutney), care deși avea 6 feluri de brânză ni s-a părut cam micuț sau dispunerea în farfurie nu era dintre cele mai sățioase estetic.

La aperitivul cald am aplaudat cu poftă plăcinta pachanga, mai ales datorită mixului de 3 brânze din ea, alături de pastramă de vită dar și Chicken Teriyaki Lollipops care s-au dovedit a avea o textură crocantă undeva spre perfecțiune. Dacă ai nevoie de comfort food, acestea două îți vor alina orice anxietate-ți dă târcoale.

Pio Bistro Mezze Trio Naan

Pio Bistro Branzeturi Chutney Smochine

Pio Bistro Placinta Pachanga

Pio Bistro Chicken Teriyaki Lollipops

În loc de burgerii deja deveniți clasici pentru majoritatea bistrourilor din Capitală, cei de la Pio Bistro au pus patru sandvișuri în meniu, iar noi l-am luat pe Smoked Fish Sandwich, unde am dat de un file de păstrăv afumat pus între trei felii de pâine integrală și ceva legume, pe care l-am mâncat cu cartofi prăjiți. Extrem de gustos, dar cam dificil de mâncat.

Tuna Salad nu este clasica salată cu ton din conservă, salată verde și porumb, ci conține confit de ton. Confitul este un procedeu gastronomic prin care, după ce peștele este frecat cu un mix de condimente, stă la marinat câteva ore bune, după care este gătit lent în grăsime și lăsat la răcit. Acest confit de ton are un gust demențial și, cu toate că este parte dintr-o salată, este un preparat greu, însă balansat la gust de salata amăruie radicchio și sosul ranch.

Pio Bistro Smoked Fish Sandwich

Pio Bistro Tuna Salad

Puține locuri sunt în care am întâlnit coaste de vită (Beef Ribs Sous Vide). După ce ne-am amuzat că arată de parcă a parcat un tir într-o farfurie, am stat de vorbă cu proprietarul bistroului despre tehnica de gătit sous vide. Aceasta presupune sigilarea materiei prime și gătirea ei într-o baie de apă, la o temperatură precisă, timp de multe ore, în cazul coastelor de vită. Se pare că această tehnică  face ca preparatele să aibă constanță în gust, astfel că de fiecare dată este la fel ca ultima oară, iar în cazul nostru, divin.

Alături de un pilaf cu bulgur cât se poate de gustos am devorat și mușchiul de vită făcut cu aceeași tehnică de sous-vide. Ne-am delectat cu rozul fripturii la un pahar de vin și peste noi s-a așternut plăcerea.

Pio Bistro Beef Ribs sous vide

Pio Bistro Muschi de vita

Pio Bistro Muschi de Vita Medium Rare

Pe partea de desert, ne-a plăcut touch-ul turcesc de la profiterol prin adăugarea de fistic peste gogoșelele umplute cu cremă Catalană, peste care s-a turnat un sos dens de ciocolată. Aceeași cremă Catalană, originară din Spania a fost folosită și pentru Creme Brulee-ul cu textura mătăsoasă acoperit de un strat de zahăr caramelizat.

Pentru cei care vor deserturi fără făină, de încercat tortul de morcovi, o prăjitură pufoasă și tortul de ciocolată, care atenție, deși nu conține gluten este foarte dens și poate pica destul de greu, dar asta și dacă ai mâncat ca noi, tot din meniu.

Pio Bistro Profiterol

Pio Bistro Creme Brulee

Pio Bistro Tort de Morcovi

Pio Bistro Tort de ciocolata

Credit foto: Teodora Țeican

Ce ne-a plăcut la Pio Bistro

  • Amenajarea și muzica.
  • Preparatele preferate: Mezze Trio, Chicken Teriyaki Lollipops, Tuna Salad, Beef Ribs, Profiterol și Creme Brulee.  
  • Folosirea tehnicilor de gătit confit și sous-vide

Unde mai e de lucrat la Pio Bistro

  • Nicăieri momentan. Le urăm succes în menținerea mâncării la standardele pe care le are acum!

Pio Bistro Logo Program:

  • Mon-Fri: 08:30-23:00
  • Sat-Sun: 08:30-23:00

Contact:

  • +40 770 328 251

Meniu Pio Bistro

2018-06-12T10:05:02+03:00 April 14th, 2018|Dinner Date|1 Comment

About the Author:

Mihaela Gheață
Unele preparate merită scrisori de dragoste, spune gurmanda Mihaela, pentru care freelancing-ul în Social Media a devenit un job cât se poate de apetisant. În timpul liber scrie recenzii delicioase pe Yum Stops.

One Comment

  1. […] 2. Aleka Sarah Vlădăreanu (Sunshine-Sarah.com, dar și Communications Wizard la Yum Stops) recomandă Pio Bistro […]

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.