Loca Restaurant, localul low-carb de care aveai nevoie

//Loca Restaurant, localul low-carb de care aveai nevoie

Loca Restaurant, localul low-carb de care aveai nevoie

Acum vreo doi ani vă povesteam despre cofetăria Loca Sweets și conceptul ei: acela de prăjituri fără zahăr, cu cât mai puțini carbohidrați, prietenoase cu persoanele care suferă de diabet, țin un regim low carb sau care pur și simplu vor să evite zahărul din alimentație. Prăjiturile sunt făcute din făinuri speciale, cu un procent scăzut de carbohidrați, cum ar fi cele din migdale sau cocos, și îndulcite cu îndulcitori artificiali cu indice glicemic zero. 

Ei bine, la începutul lunii mai 2022, Loca și-a mărit repertoriul deschizând și un restaurant low carb. Și nu, asta nu înseamnă că oferă doar fripturi și salate. Înseamnă că au și coaste glazurate (fără zahăr), burger (cu chiflă low carb), pizza (cu blat special), conopidă pane (cu panko low carb) și multe alte chestii bune. Îl găsești pe Clucerului 19, la etaj, și, n-ai nicio grijă, la parter găsești și cofetăria Loca, de unde poți să îți iei, pe lângă prăjituri, și ingrediente fără zahăr pentru acasă (bănuți de ciocolată, făinuri low carb, paste tartinabile și multe altele). Iar acum să trecem la lucrurile importante!

Loca Restaurant
Cofetaria Loca
Loca Restaurant Review

Ce se mănâncă bun la Loca Restaurant?

În primul și-n primul rând trebuie să menționez pizza low carb, făcută pe un blat keto, cu o bogăție de ingrediente bune. Noi ne-am bucurat de pizza Quattro Formaggi (care a fost preferata mea) și de pizza Loca. Ingredientele le intuiești tu din poze. Ce e mai important să știi e că asta-i genul de pizza pe care o respiri. E mai ușoară decât una una normală cu aluat (probabil pentru că nu mai mesteci atâta la ea), dar ai grijă totuși la cât de repede o mănânci. Ingredientele de deasupra sunt foarte bogate și consistente și-ar fi păcat să ți se facă răuț pentru că nu ți-ai luat timp să le savurezi. 

Loca Restaurant Pizza Quattro Formaggi
Loca Restaurant Pizza Keto

Noi am mai băgat și The Cheeseburger, iar pe ăsta trebuie să menționez c-o să-l recenzeze două personalități total diferite ale mine. Întâi, omul care a ținut regim keto și știe ce înseamnă să nu mai pui gura pe pâine multă vreme o să zică că acest burger e absolut magnific. Carnea e gustoasă, cheddarul aromat, sosurile delicioase (chiar și fără zahăr adăugat), iar chifla keto e un vis. Al doilea om, cel care mănâncă carbohidrați fără milă și nu se ferește pe cât ar trebui de pâine, o să-ți spună că e dezamăgit. Burgerul în sine e bun din toate punctele de vedere, dar unde e chifla brioche cu care ne-a obișnuit tot Bucureștiul? Chifla aia care se topește în gură și pe care aproape că nu o simți e înlocuită aici cu o chiflă destul de tare, care ar merge mai bine ca bruschetă sau poate ca bagel, dar care pare că n-are ce căuta într-un burger. Concluzia e că dacă ești fan înrăit burgeri, e foarte posibil ca burgerii keto să nu fie pentru tine. Dacă, în schimb, ții un regim low carb, go for it! Știu că eu aș fi adorat să mănânc ceva cu pâine atunci când țineam keto, în special o pâine consistentă.  

Loca Restaurant Cheeseburger Keto

Și că tot vorbim de lucruri de adorat, hai să vorbim și de ceva cu sosuri. Pentru că orice persoană care ține, dintr-un motiv sau altul, un regim low carb, știe că primul dor începe cu un sos bun. Asta pentru că multe sosuri conțin zahăr sau alți îndulcitori și nu prea au ce căuta pe farfuria ta. Loca Restaurant știe însă că n-ai cum să pui costițe pe meniu fără un sos consistent. Iar coastele lor de porc marinate vin cu un strat gros de sos barbecue low carb, dulceag și aromat, alături de crispy conopidă și salată coleslaw. Bune-de-te-lingi-pe-degete, chiar dacă pozele nu le pot captura gustul. 

Loca Restaurant Coaste Marinate de porc

Pe lângă Pizza Quattro Formaggi, cred că primul lucru pe care-l voi comanda din nou când ajung la Loca va fi Crispy de pui, varianta lor de mușchiuleț fraged de pui, gătit într-o crustă low carb cu mirodenii și servit cu sos de iaurt și conopidă pane. Nu pot să spun în cuvinte exacte ce anume mi-a plăcut la acest preparat, poate că a fost mai fresh, cu o aromă intensă de mărar, sau pentru că stratul de panko nu-i așa de gros și uscat cum îl găsești la strips-urile de pui din alte locuri. Cert e că a fost primul lucru care s-a terminat de pe masă și cred că mai am nevoie de o degustare ca să aflu ce anume creează dependență la el. Poate până atunci îmi spui tu. 

Loca Restaurant Chicken Strips

Ne-am mai notat să le facem o vizită celor de la Loca Restaurant și în weekend, pentru un brunch bogat. Până atunci însă nu ne-am putut abține din a gusta și-o omletă cu pâine prăjită keto, salată și un unt de casă cu trufe, un combo foarte sățios și aromat.

Loca Restaurant Omleta cu trufe

Ce ne-a mai plăcut e că mai toate preparatele veneau însoțite de o salată generoasă, cu de toate, de conopidă pane cu panko keto (varianta lor de cartofi prăjiți) și de sosuri low carb pentru conopidă. 

Una dintre relevațiile mele preferate când mâncam low carb a fost că nu-mi trebuie neapărat garnitură, că e OK să mănânci o friptură cu o mână de salată verde și atât. Totuși, cultura garniturii mi-e bine întipărită în memorie în continuare, așa că n-am cum să nu apreciez și-o garnitură cinstită care respectă principiile low carb. 

Desert avem la Loca Restaurant?

Avem din plin! Nici nu se putea altfel pentru un restaurant care nu doar că a început ca o cofetărie, dar care chiar are o cofetărie dedicată la parterul localului. Noi ne-am distrat după o masă copioasă cu un brownie dulce-amărui, care cred că merge fantastic și cu o cafea, o prăjitură cu dovleac și ghimbir, ușor picantă, dar și ușor crocantă datorită cocosului din compoziție, și o prăjitură Bountie, cu muuult cocos la interior. 

Loca Fara Zahar Brownie
Loca Fara Zahar Prajitura cu dovleac si ghimbir
Loca Fara Zahar Bountie Cocos

Vedetele au fost însă eclerul cu mango, cremos, fin, și foarte ușor, și crema de zahăr ars fără zahăr! Eclerul eram sigură că o să-mi placă, dar nu știam la ce să mă aștept de la crema de zahăr ars. După rețeta originală nu mă omor, recunosc. De multe ori mi se pare mult prea dulce. Dar varianta low carb e demențială. Mai ușoară și, evident, mai puțin dulce, fără însă a pierde nimic din textura originalului. Chiar trebuie încercată. 

Loca Fara Zahar ecler cu mango
Loca Fara Zahar Crema de zahar ars

Credit foto: Teodora Țeican

În concluzie, dacă ții un regim low carb sau cauți să eviți zaharurile din alimentație sau pur și simplu vrei să vezi câte se pot face și fără ingrediente tradiționale, îți recomandăm să le faci o vizită celor de la Loca Restaurant și să ne spui și nouă ce-ai încercat și cum ți s-a părut!

Logo Loca Adrese:  
Strada Clucerului 19, București
(Mon-Sun: : 09:00-21:00)

Contact:
0771 512 393
contact@locasweets.ro
2022-06-27T16:55:54+03:00 June 27th, 2022|Dinner Date|0 Comments

About the Author:

Iulia Văcăroiu
„Azi ce-ai mâncat?” e întrebarea pe care o primește zilnic Iulia de la mama ei. Și cel mai bun răspuns e de fiecare dată o recenzie Yum Stops. E co-founder a yumstops.com, alături de Aleka, și-i place în egală măsură mâncarea fără pretenții, cât și cea cu pretenții din plin.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.