Iubitorii de Jazz Mănâncă Bine la Bistro Matrioska

//Iubitorii de Jazz Mănâncă Bine la Bistro Matrioska

Iubitorii de Jazz Mănâncă Bine la Bistro Matrioska

UPDATE: Iulie 2019 – Din păcate, acest local s-a închis.

Mai știți că, într-o vreme, peste tot pe social media, oamenii postau despre cartea Matrioska, o carte despre adolescenta Maria care intră într-un joc aventuros? Cartea scrisă de Tudor Dan și Cristina Miclea a fost startul bistro-ului cu același nume, ce descrie prin atmosferă cele întâmplate în carte – Bistro Matrioska.

Casa ce găzduiește bistro-ul este făcută pe două niveluri. La parter ai două încăperi simple, dar frumos amenajate, cu fotografii înrămate și o lumină caldă ce împachetează atmosfera de relaxare, iar la etaj pe stânga, regăsești un colț romantic cu fotolii și, pe dreapta, o zonă de mese care se termină apoteotic cu un pian de concert (îi lăsăm pe alții să decidă dacă este un grand sau un baby grand).

Apropo, într-una din camere se află chiar Maria din cartea menționată anterior, iar cu ocazia asta îți recomandăm s-o citesti și să mergi apoi în bistro să o cauți și, dacă tot ești acolo, să rămâi la un pahar de roze Saac și să încerci să găsești toate păpușile Matrioska ce decorează restaurantul.

Afară există și o terasă tip vagon, cam neinspirată la aspect momentan, dar care are mare potențial, în special datorită celor două pisici pofticioase de mângâieri din vecini, care se simt în bistro ca la ele acasă.

Bistro Matrioska Interior Design Fotolii

Bistro Matrioska Recenzie Yum Stops

Bistro Matrioska Papusi Decoratove

Bistro Matrioska Bucuresti Etaj Pian

Bistro Matrioska Terasa Pisici

Meniul de mâncare conține vreo 30 de preparate, unul mai bun ca altul după cum ne-a fost dat să experimentăm. Am început cu aperitivul tartar de somon, un preparat răcoros datorită perei dulci și castraveților din compoziție, cu personalitate prin ceapa tăiată cubulețe și divin odată ce-l ungi pe o felie de pâine prăjită.

Am primit recomandarea de a testa Raviolli cu ricotta și hribi, și deși plating-ul este unul ce nu-ți trezește vreo sclipire în ochi, gustul pastelor făcute în casă, combinate cu sosul dens, face din acest preparat unul pe care să-l atribui cu localul și la care să te întorci.

Din categoria meniuri urbane am luat fish&chips și mare ne-a fost încântarea să găsim un cod într-o crustă perfectă, nici prea multă, nici prea puțină, care lasă să se simtă gustul peștelui. Deși cartofii prăjiți sunt congelați, merg bine cu sosul tartar aferent preparatului.

Bistro Matrioska Tartar Somon

Bistro Matrioska Raviolli ricotta hribi

Bistro Matrioska Fish Chips Cod Tartar

Trebuie să încerci și pieptul de rață cu sos de ceapă și piure de cartofi dulci. Deși rața nu a fost dintre cele mai fragede, combinația cu piureul de cartofi dulci a fost una nimerită, iar brocolli făcuți al dente au balansat jocul de texturi.

În schimb rasolul de vită în sos de vin ți se topea în gură, iar mixul cu morcovi și piure de țelină, făcut nu foarte omogen, este unul ce-ți gâdilă simțurile. Mâncarea am udat-o cu roze-ul Saac de la Domeniile Dealul Mare Urlați, ce a devenit repede unul dintre vinurile noastre preferate.

Bistro Matrioska Piept Rata Cartofi Dulci

Bistro Matrioska Rasol Vita Sos Vin

Chef Andrei s-a jucat atât de frumos cu două glazuri în farfuriile deserturilor Lava Cake și Matrioska Parfait, că nu ne venea să stricăm plating-ul. Am dat 10 pentru lava cake, mai ales că a trecut cu brio testului scurgerii ciocolatei, și încă un 10 pentru cheesecake-ul foarte light de vară. O experiență faină am avut-o cu parfait-ul. Cel de cacao, a fost pudros, poate și datorită folosirii ciocolatei de 70% și de aceea un pic provocator de mâncat, dar cel de căpșuni ne-a dus imediat cu gândul la parfait-ul clasic de cofetărie, pe când cel de vanilie a fost nespus de aromat. La tiramisu, în schimb, ne-am cam strâmbat, căci deși pufos, îi lipsea însiroparea cu cafea sau alcool.

Așadar când ești în zona Piața Romană și vrei să mănânci bine cu jumătatea ta sau să mângăi o pisică pe muzică de jazz în timp ce bei un vin bun sau să stai printre cărți (motive se găsesc din plin), aventurează-te pe strada Visarion și mergi la Bistro Matrioska.

Bistro Matrioska Lava Cake

Bistro Matrioska cheesecake

Bistro Matrioska Inghetata Parfait Homemade

Credit foto: Teodora Țeican

Ce ne-a plăcut la Bistro Matrioska

 • Pentru romanticii de pretutindeni, povestea bistroului spusă prin cartea Matrioska ne-a dat fiori pe șira spinării, iar amenajarea localului păstrează din vraja cărții.
 • Mâncarea e surprinzător de bună.
 • Localul numai bun pentru evenimente cu tentă jazz.

Unde mai trebuie lucrat la Bistro Matrioska

 • Deși făcut după rețeta clasică italiană, tiramisu rămâne într-un con de umbră din cauza nedefinirii lui prin gust sau însiropare. Niște alcool zicem noi că l-ar scoate din anonimat.
 • Terasa este fadă, dar tocmai pentru că nu-ți rămâne cu nimic în minte, poate fi un teren numai bun de experimentat pe viitor, din punct de vedere estetic.
 • Ar merge un stander de biciclete.

Bistro Matrioska Logo Program:

 • Mon-Fri: 11:00-23:30
 • Sat-Sun: 11:00-00:00

Contact:

 • office@bistromatrioska.ro
  0725 494 988

Meniu Bistro Matrioska

2019-11-18T23:13:54+03:00 August 21st, 2017|Dinner Date|0 Comments

About the Author:

Mihaela Gheață
Unele preparate merită scrisori de dragoste, spune gurmanda Mihaela, pentru care freelancing-ul în Social Media a devenit un job cât se poate de apetisant. În timpul liber scrie recenzii delicioase pe Yum Stops.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.