La Cherhanaua Ancora Am Dat Tonul Toamnei

//La Cherhanaua Ancora Am Dat Tonul Toamnei

La Cherhanaua Ancora Am Dat Tonul Toamnei

Aveam programată vizita la Cherhanaua Ancora de o săptămână, așa că atunci când am aflat că restaurantele din București aveau să se închidă din nou la interior, am verificat instant vremea. Iar când am văzut „13 grade”, prima întrebare care ne-a trecut prin cap a fost, evident, „Aveți încălzitoare?” Vestea bună a fost că da! Așa că ne-am luat pofta cu noi și am vizitat Cherhanaua Ancora conform planului. 

Despre terasa restaurantului pot să îți spun că e retrasă de stradă și de zona pietonală a parcului Herăstrău, iar mesele sunt destul de îndepărtate unele de celelalte, așa că distanțarea socială nu e o problemă. Încă un lucru de apreciat e personalul. Noi am avut parte de doi ospătari politicoși, glumeți, atenți, rapizi și care nu au ezitat să ne facă recomandări atunci când nu știam sigur ce să alegem. 

Cherhanaua Ancora Echipa Yum Stops

Pește peste pește

Cherhanua este, de fapt, un loc lângă o mare sau un lac folosit pentru a primi, sorta și prepara peștele prins în zona respectivă. Cherhanaua Ancora își întinde însă plasele atât către Marea Neagră, cât și către Mediterană, meniul său divers și atent ales putând să satisfacă pofta oricărui iubitor de pește. 

Noi ne-am început, evident, seara cu Hamsii crocante. Chiar dacă nu e cel mai elevat preparat, noi credem că e de nelipsit pentru orice vizită la o cherhana, iar cei de la Cherhanaua Ancora le prepară excelent. Am ales să le combinăm cu Gustarea rece Cherhana, cu hamsii marinate, zacuscă de casă cu sturion, salată de icre de știucă cu ulei de sâmburi de struguri (la care am fi apreciat mai multe icre) și tzatziki. Gustoase cu toate, dar tot hamsiile crocante au fost vedetă. 

Cherhanaua Ancora Hamsii crocante
Cherhanaua Ancora Gustare rece

Am dat apoi tonul serii cu… Ton în crustă de susan cu sparanghel. Tonul, gătit perfect, e extrem de savuros și merge perfect cu sparanghelul gătit domol și piureul de sfeclă roșie. E un pește destul de sățios însă, așa că dacă nu ești extra gurmand, îți recomandăm să o iei ușor cu hamsiile la aperitiv. Altfel s-ar putea să nu intre toată porția. 

Cherhanaua Ancora Ton in crusta de susan

Caracatița cu legume la plită e și ea excelentă, de neratat dacă ajungi la Cherhanaua Ancora. E și extrem de ușor de împărțit dacă ești ca noi și-ți place să guști câte un pic din toate. La fel am spune și despre Calamari la plită cu mix de salate și sos remoulade. E o plăcere de mâncat, fiind gătiți exact cum trebuie și cât trebuie, dar și extrem de ușor de tăiat rondele dacă vrei să îi împarți cu celelalte persoane de la masă. 

Cherhanaua Ancora Caracatita
Cherhanaua Ancora Calamari la plita

Iar dacă vrei ceva mai ușor, un pește care se topește în gură, îți recomandăm File-ul de chefal cu legume la plită. Stoarce lămâie peste el și bucură-te de carnea fragedă și aromată. Și pentru că este atât de ușor, îți recomandăm să îl comanzi alături de o porție de Creveți picanți cu sos de rodii, pe care, dacă nu poți să îi termini, cu siguranță vor sări și celelalte persoane de la masă. A fost revelația serii pentru noi. 

Cherhanaua Ancora Chefal
Cherhanaua Ancora Creveti picanti cu sos de rodii

Cherhanaua Ancora are super deserturi

Deserturile de la cherhana au fost încă o revelație pentru noi. Inițial ne gândeam să sărim peste el, după o masă așa copioasă, dar pentru că nu știam când avea să fie următoarea noastră ieșire în oraș, am zis să cinstim momentul cu ceva dulce. 

Am fost surprinse să descoperim trei dintre cele mai bune deserturi mâncate în ultimul an. Tiramisu-ul are un gust intens de cafea, Mousse-ul de ciocolată albă cu fructul pasiunii și zmeură vine într-o cupă de vafă crocantă și dulce, care merge perfect cu acrișorul fructelor și dulcele domol al cremei, iar Tortul casei este o amandină dulce-amăruie, atât de ușoară și pufoasă încât e aproape imposibil să nu o termini, chiar dacă ești deja full.

Cherhanaua Ancora Tiramisu Mousse de ciocolata Tortul Casei

Credit foto: Teodora Țeican

Așadar, dacă vrei un loc liniștit, unde să mănânci bine și pe-ndelete alături de familie sau prieteni, pe o terasă călduroasă, unde se respectă distanțarea socială, noi îți recomandăm din suflet Cherhanaua Ancora.

Cherhanaua Ancora LogoAdresă:
Șoseaua Nordului 7-9, București

Program:
Mon-Sun: 12:00-23:00

Contact:
0721 335 555
2020-11-07T22:50:38+03:00 November 8th, 2020|Dinner Date|0 Comments

About the Author:

Iulia Văcăroiu
„Azi ce-ai mâncat?” e întrebarea pe care o primește zilnic Iulia de la mama ei. Și cel mai bun răspuns e de fiecare dată o recenzie Yum Stops. E co-founder a yumstops.com, alături de Aleka, și-i place în egală măsură mâncarea fără pretenții, cât și cea cu pretenții din plin.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.