La Bryo Appetite Uiți cu Brio că Ești Într-un Oraș Aglomerat

//La Bryo Appetite Uiți cu Brio că Ești Într-un Oraș Aglomerat

La Bryo Appetite Uiți cu Brio că Ești Într-un Oraș Aglomerat

Dacă la mare nu am ajuns vara asta, am zis ca măcar o seară să simt atmosfera aia de mare și vacanță tropicală la o terasă din București. Așa am ajuns la Bryo Appetite, un restaurant cu terasă, nou deschis anul acesta, așezat pe Bulevardul Mărășești, colț cu parcul Carol. 

Cu toate că Bryo Appetite stă pe buza unei intersecții aglomerate, chiar nu simți deloc traficul, lucru pe care l-am observat abia la finalul zilei, când, plecând de la restaurant, mi-am amintit că încă sunt în București. Gardul viu, palmierii și muzica acoperă cu „bryo” sunetul mașinilor de pe stradă, iar soarele care apune îți oferă un show minunat atunci când se răsfiră printre frunze. 

Bryo Appetite Bistro Bucuresti
Bryo Appetite Echipa Yum Stops

Bine, recunosc că pentru mine a fost și prima ieșire la un restaurant după izolarea din pandemie și prima zi când le-am văzut pe celelalte fete din echipa Yum Stops, așa că e posibil să fiu exagerat de romantică. Dar având în vedere nebunia de anul ăsta, cred că ni se permit câteva astfel de momente. 

Am aterizat la Bryo Appetite într-o după-amiază însorită și călduroasă, așa că, evident, primul lucru pe care l-am ochit în meniu a fost selecția de limonade, unsprezece la număr. Dacă ai o aromă preferată de limonadă, sigur o găsești aici. 

Bryo Appetite meniu limonada Bucuresti

Un meniu făcut cu bryo

Cât despre mâncare, una dintre „vedetele” restaurantului e clar pizza The Star, care iese în evidență prin formă, dar vă zic sincer că și prin gust. Nu am de obicei o părere prea bună despre pizzele-pachețel, dar steaua asta, pe lângă faptul că e biteable și numai bună de împărțit cu alții, e super gustoasă. Înăuntru are mozzarella bufala, bacon, blue cheese și parmezan, iar fiecare colțișor al stelei e memorabil. 

Bryo Appetite Pizza The Star

Eu m-am delectat apoi cu o porție de Gnochi pomodori cu mozzarella bufala, suc de roșii, busuioc, salvie, usturoi și unt, care sună a rețetă simplă, dar adevărul e că e atât de ușor să ratezi rețetele simple italienești. Ei bine, la Bryo te poți baza pe ingrediente proaspete și gustoase, ceea ce face orice rețetă aparent simplă cu atât mai memorabilă. 

Bryo Appetite Gnochi Pomodori Mozzarella

Dacă tot ne-am imaginat la mare, evident că nu ne-am putut opri din a comanda Tagliatelle nero cu fructe de mare, o altă vedetă a localului, cu paste negre, midii, creveți, calamari, roșii cherry, usturoi, vin alb și pătrunjel. La fel ca mai sus, o rețetă clasică, dar care cu ingrediente proaspete și aromate face toată diferența.

Bryo Appetite Tagliatelle Nero di Sepia Fructe de mare

Experiență similară am avut și cu Tagliolini-ul cu vită, rucola, usturoi, roșii cherry și pătrunjel. Aici am mai nota antricotul de vită gătit excelent, care se topește în gură odată cu pastele. E un punct extrem de important într-un astfel de preparat, gândit nu să impresioneze neapărat prin gust, ci prin textură. 

Bryo Appetite Tagliolini Vita

Risotto-ul cu creveți și sparanghel părea că nu va fi ceva măreț, dar vă spunem sincer că a ieșit câștigător la masă ca gust și consistență. E genul de preparat din care nu te poți opri din mâncat și pe care cu siguranță îl vom comanda și altă dată. Poate singurul lucru pe care l-am schimba la el e sparanghelul, care ar putea fi gătit mai al dente. 

Bryo Appetite Risotto Creveti Sparanghel

Ceva dulce la Bryo Appetite

Chiar dacă eram full deja, am zis să încercăm totuși și cele două deserturi de la Bryo Appetite, lava cake-ul cu înghețată și cupa de înghețată asortate. Până la urmă, ce e o ieșire la „mare” dacă nu-ți iei și desert? Înghețata, care vine într-un pahar mare, e numai bună de împărțit cu toată masa, dar din lava cake n-o să lași pe nimeni să-ți ia, te asigurăm. E decadent de bun!

Bryo Appetite Lava Cake
Bryo Appetite Inghetata Asortata

Credit foto: Teodora Țeican

Bryo Appetite, ne-a plăcut la tine, mai venim! Și sperăm că nu doar la „mare”, vara, pe terasă, ci și la interior, când o fi mai sigur și mai bine. Până atunci, să încânți și alți bucureșteni cu bryo!

Adresă:
Bulevarul Mărășești 2B București

Program:
Mon-Sun: 10:00-23:00

Contact:
021 795 0052
2020-08-18T19:39:47+03:00 August 19th, 2020|Dinner Date|0 Comments

About the Author:

Iulia Văcăroiu
„Azi ce-ai mâncat?” e întrebarea pe care o primește zilnic Iulia de la mama ei. Și cel mai bun răspuns e de fiecare dată o recenzie Yum Stops. E co-founder a yumstops.com, alături de Aleka, și-i place în egală măsură mâncarea fără pretenții, cât și cea cu pretenții din plin.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.