Raiul Deserturilor la Chocolat Boutique Restaurant

//Raiul Deserturilor la Chocolat Boutique Restaurant

Raiul Deserturilor la Chocolat Boutique Restaurant

Acum nu foarte mult timp a existat o perioadă când cofetăria era una din cele mai frecventate localuri în România. Suntem sigure că foarte mulți dintre voi aveți acea amintire aproape colectivă cu mersul până la cofetăria din cartier pentru o savarină, o amandină sau un ecler. Era un răsfăț burghez să te bucuri de o prăjitură așa cum trebuie.

Cumva însă, de-a lungul timpului s-a pierdut acest tabiet. Motivele variază: gustul copilăriei nu mai e același, au dispărut cofetăriile, găsești prăjturi în orice supermarket etc. Adevărul e că și noi am devenit mai pretențioși odată cu deschiderea către Europa de vest. Avem alte așteptări, alte standarde și știm, fie doar teoretic, ce-i aia ciocolată belgiană.

Pe piața asta a schimbărilor a apărut și Chocolat, un concept de restaurant boutique, dornic să le amintească românilor că o prăjitură poate fi cu adevărat memorabilă. Am vizitat creatorii de gust la restaurantul lor de lângă Ateneu și am încercat câte un pic din toate deserturile care ne-au făcut cu ochiul.

Yum Stops Chocolat Ateneu

Aleka Iulia Ateneu Yumstops

Cu prăjitura Ispahan cred că am făcut cunoștință pentru prima oară cu ocazia Valentine’s Day anul trecut. E prăjitura perfectă pentru a fi împărțită cu iubitul sau iubita, dar să fim serioși, tot mai bună-i când apuci tu să o mănânci pe toată. Ispahanul e un deliciu din macarons, cu o cremă de lychee și petale de trandafir, înconjurat de zmeură proaspătă. Fină, aromată, un parfum de trandafir comestibil.

Pentru cei înnebuniți după ciocolată le recomandăm prăjitura Harmony Chocolat, compusă dintr-un mousse decadent de bun din ciocolată amăruie, caramel și ciocolată cu lapte, praline crocante și smochine. De departe una dintre cele mai bune prăjituri din ciocolată pe care le-am încercat – dulce, dar nu atât de mult cât să nu te poți bucura de întregul desert.

Ispahan Harmony Chocolat

După atâta decadență de gust, merită să vorbim despre deserturile mai ușoare din meniul Chocolat. New York Cheesecake este prin definiție o prăjitură clasică, cel puțin de când a venit și pe meleagurile noastre, însă ni s-a întâmplat în multe locuri să gustăm cheesecake-uri care ar putea înlocui o întreagă masă. Nu zicem că asta ar fi rău, doar că uneori am prefera un desert mai puțin bogat. Cel de la Chocolat e fix ce trebuie – fin, ușor și din ce în ce mai bun cu fiecare înghițitură.

Raza de soare ne-a zâmbit din paharul său prin straturi de cremă de vanilie, bezea italienească, zmeură și biscuiți de migdale. E un deliciu dulce-acrișor, imposibil de lăsat în pahar mai mult de un minut. Deși e printre cele mai simple deserturi pe care le-am gustat la Chocolat, a rămas cu siguranță printre preferatele noastre. Are câte puțin din toate.

Raza de soare Cheesecake Chocolat

Am vrut să gustăm de asemenea din prăjitura care a deținut topul vânzărilor în 2014 – să vedem ce le place oamenilor. Tot ce putem să spunem e că Chocolat și-a educat publicul așa cum trebuie. Apoteoza, prăjitura care a avut cel mai mare succes anul trecut, este un deliciu din mousse de ciocolată amăruie și creme brulee à l’orange, acoperit într-un ganache de ciocolată neagră și încojurat de macarons de migdale. Nu știm dacă „apoteotic” ar fi chiar adjectivul cu care am descrie acest desert, dar este cu siguranță memorabil.

Ultima prăjitură pe care am gustat-o este cea mai nouă din meniul Chocolat și suntem sigure că va fi vedeta anului. Red Cheesecake are una din cele mai scurte descrieri pe care le-am văzut vreodată, iar noi credem că merită mai multe. Este o prăjitură compusă din straturi de cheesecake și mousse de fructe de pădure, acoperită într-un sirop roșu dulce-acrișor și înconjurată de bezele moi. Nu știm cu ce am putea să o comparăm pentru că are un gust aparte. E pur și simplu delicioasă.

Apoteoza Red Cheesecake

Răsfoind la final meniul Chocolat, un meniu care pare mai mult revistă de lifestyle decât orice, ne-au picat ochii pe două deserturi calde pe care nu le mai văzusem altundeva și dacă tot ne luasem toată porția de glucide pe săptămâna asta, am zis să le încercăm și pe acestea. Am comandat Crepes Suzette au chocolat, clătite franțuzești făcute cu pudră de cacao, imersate într-un sos de portocale și asortate cu înghețată de caramel și nuci coapte. Demențial, însă un desert destul de dulce și mare. Recomandăm să îl împărțiți cu cineva, în special dacă ați mâncat înainte.

Al doilea desert cald comandat a fost Moelleux au Chocolat, asemănător unui lava cake – mai exact un souffle de ciocolată cu ciocolata fierbinte la interior. A fost servit într-un sos de ciocolată, alături de un sorbet fresh de zmeură și zmeură proaspată. Combinația de ciocolată decadentă cu zmeura acrișoară este una din cele mai reușite vreodată, credem noi.

Crepes Suzette au Chocolat

Moelleux au Chocolat

Poze: Dorin Constanda

Daca preferi să iei desertul după masă, să știți că în meniul Chocolat veți găsi multe opțiuni, atât pentru mic dejun, prânz și cină. Mâncarea, la fel ca deserturile, este de nota zece, iar servirea impecabilă. Citiți mai multe și despre micul dejun decadent la Chocolat, dar și despre opțiunile lor de cafea ca niște deserturi lichide!

Vouă ce v-a făcut cu ochiul de aici?

Chocolat Logo Yumstops Program:

Mon – Fri:
08:30–00:00
Sat – Sun:
08:30–00:00
Contact:

  • 0743 777 807

Meniu Deserturi Chocolat 

2019-01-24T16:51:44+03:00 June 11th, 2015|Dessert Heaven|0 Comments

About the Author:

Iulia Văcăroiu
„Azi ce-ai mâncat?” e întrebarea pe care o primește zilnic Iulia de la mama ei. Și cel mai bun răspuns e de fiecare dată o recenzie Yum Stops. E co-founder a yumstops.com, alături de Aleka, și-i place în egală măsură mâncarea fără pretenții, cât și cea cu pretenții din plin.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.