Pauza de Dulce la Casa Victoria Floreasca

//Pauza de Dulce la Casa Victoria Floreasca

Pauza de Dulce la Casa Victoria Floreasca

UPDATE: Din păcate, Casa Victoria Floreasca s-a închis, însă le găsiți deserturile delicioase în locațiile din Ion Mihalache și Laminorului.

În cazul în care v-ați săturat de clasicele și tradiționalele mâncăruri și deserturi de Crăciun, și aveți poftă de ceva bun, dar deosebit, noi vă recomandăm cu drag să dați o fugă până la Casa Victoria Floreasca. Deschisă pe la începutul lui octombrie 2015, Casa Victoria Floreasca este un loc cochet în care vă puteți savura cafeaua de dimineață alături de o prăjitură sau vă puteți răsfăța cu o pauză de dulce în timpul zilei de lucru. La fel de bine vă puteți întâlni acolo seara cu prietenii, pentru a vă delecta cu un ceai aromat înainte de a ajunge acasă.

Localizată în zona Dorobanți-Floreasca, pe strada Banul Antonache nr. 59, vă va impresiona imediat cu ambianța retro-chic, dar și cu gustul delicios al produselor de cofetărie, patiserie și gelaterie. Noi am ales să-i facem o vizită într-o seară, ca-ntre fete, iar vitrina cofetăriei ne-a impresionat. După lungi dezbateri, ne-am hotărât să comandăm un Mont Blanc, un Chou Troix Chocolat, o Sferă, plus câteva Ecleruri și Cannoli. Mare răsfăț, ce să mai!

Casa Victoria Floreasca 2

Casa Victoria Floreasca 1

Casa Victoria Floreasca 3

Recenzie Casa Victoria Floreasca

Smoothie Casa Victoria Floreasca

Mont Blanc te intrigă cu aspectul său și pare un pic dificil de mâncat, însă merită osteneala. Compus din macarons, crema de ciocolata neagră, cremă amaretto și piure de castane, ți se topește în gură după ce îl stropești cu reducția de portocale din pipeta ce acompaniază prăjitura.

Chou Troix Chocolat este de fapt un trio de mousse-uri aromate, absolut delicioase: mousse de ciocolată, mousse de ciocolată cu lapte și mousse de lămâie. Combinația dintre acestea face ca prăjitura să una destul de ușoară, dar gustoasă.

Sfera, în schimb, este un desert puțin mai greu la stomac, datorită combinației de biscuite de cafea, caramel, confit de căpșuni, mousse de ciocolată veritabilă și cremă de vanilie. Iar pe lângă toate acestea, prăjitura este decorată cu foiță de aur și un disc de ciocolată.

Prajitura Mont Blanc

Prajitura Chou Troix Chocolat

Prajitura Sfera

Preferatele le-am păstrat pentru la final, desigur. Deși este un desert clasic, nu am putut să nu degustăm și Eclerurile făcute de Casa Victoria Floreasca. Acestea vin în patru variante de umpluturi – vanilie, fistic, cafea solubilă și ciocolată, fiind glasate cu fondant. Noi le-am încercat pe cele cu fistic și cafea și tot ce putem spune sunt niște onomatopee de genul “mmm”.

Iar ultimul, dar nu cel din urmă, este renumitul desert italian Cannoli, pe care l-am redescoperit anul acesta și care e urcat instant în topul preferințelor noastre când vine vorba de dulciuri. Dacă sunteți fani ai deserturilor pe bază de brânză, atunci aceste mici tubulețe umplute cu o cremă compusă din ricotta, fistic, fructe confiate și vin de Marsala vă vor lăsa gura apă.

Eclere Casa Victoria Floreasca 1

Eclere Casa Victoria Floreasca 2

Cannoli 1

Cannoli 2

Credit foto: Andrei Tudoran (WeFreeze)

Ce trebuie să mai știți este faptul că toate produsele din meniul Casa Victoria Floreasca sunt făcute cu ingrediente naturale, fără adaosuri artificiale. Cremele sunt preparate doar prin metode tradiționale, foietajul este făcut cu unt, frișca este din smântână, iar ciocolata pentru glazuri este întotdeauna veritabilă.

Casa Victoria Floreasca își va ține porțile deschise și de sărbători, chiar dacă vor avea program mai scurt, în afară de zilele de 25 și 31 decembrie, când va fi închis. Așa că, dacă v-am făcut poftă cu pozele, puteți trece pe la ei chiar și astăzi, pentru a vă lua doza de dulce necesară.

Ce desert v-ar tenta cel mai mult dintre cele prezentate mai sus?

Casa Victoria Floreasca Logo Program:

Mon-Sat:
08:00 – 20:30
Sun:
08:00 – 17:00
Contact:

  • 0212302140
  • office@casa-victoria.ro

Meniu Casa Victoria Floreasca

2019-11-18T23:06:24+03:00 December 23rd, 2015|Dessert Heaven|2 Comments

About the Author:

Aleka Sarah Vlădăreanu
Totul a pornit de la brunch. Unde mâncăm un brunch bun în oraș? Când nu a găsit răspunsul, Aleka a zis că trebuie să și-l facă. Și așa a pus bazele Yum Stops, alături de Iulia. Pe lângă brunch, îi mai plac prosecco-ul, cafeaua de specialitate și croissantele proaspăt scoase din cuptor.

2 Comments

  1. Avatar
    Alina 24/06/2016 at 10:17 pm - Reply

    As dori sa merg…dar îmi poți spune te rog cam în ce interval se încadrează prețurile?

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.