La Folie Și Ale Sale Delicioase Nebunii

//La Folie Și Ale Sale Delicioase Nebunii

La Folie Și Ale Sale Delicioase Nebunii

UPDATE: Din păcate, acest local s-a închis.

Pentru prima oară în ultimele câteva săptămâni, ne-am trezit dimineața cu soarele la fereastră. Simțim cum iarna se apropie încetișor, motiv pentru care încercăm să profităm de zilele călduroase rămase și să ne gândim deja ce locuri comfy & cozy vom frecventa când se va lăsa frigul. Unul din ele va fi cu siguranță La Folie, o cafenea simpatică, plină cu bunătăți dulci.

Prima oară când am fost în vizită la La Folie a fost chiar cu ocazia deschiderii localului în Centrul Vechi. Situată pe strada Franceză nr. 13, micuța cafenea-cofetărie te îndulcește de îndată ce îi treci pragul, cu designul său în nuanțe pastel de albastru și galben. Ne-a surprins plăcut datorită aerului parizian pe care îl emana terasa acesteia, dar și datorită vitrinei mari cu prăjituri care mai de care mai apetisante.

La Folie Strada Franceza

Terasa La Folie Centrul Vechi

Iulia Aleka Yum Stops La Folie

Prajituri La Folie

Meniul de dulciuri La Folie este destul de consistent, așa că desigur că ne-a fost greu să alegem doar două variante și, în final, am comandat 5 feluri de prăjituri. Spre norocul nostru, îl aveam și pe Dorin, fotograful și prietenul nostru, alături de noi, să ne ajute la degustarea lor.

Prima care ne-a atras atenția a fost Snickers Cake, care este la fel decadent de bună precum sună: o combinație fatală de ciocolată, caramel, unt de arahide și alune de pădure. Aceasta ne amintește de copilărie, când mâncam cu așa mare poftă un baton cu caramel, de ni se lipea de cerul gurii. Efectiv n-ai cum să nu savurezi desertul acesta așa cum o face un copil și ni se pare alegerea perfectă pentru iubitorii de caramel și alune.

Al doilea desert care ne-a făcut cu ochiul a fost Coconut Cake, deoarece suntem mari fane a nucilor de cocos. Față de prima noastră alegere, acesta este mult mai ușor, dar la fel de delicios. Compusă dintr-un blat de ciocolată, cremă de cocos și o bomboană Raffaello homemade, este prăjitura perfectă după o masă copioasă.

A treia prăjitură și ultima pe bază de ciocolată pe care am încercat-o la La Folie este Chocolate Cheesecake. Ne plac foarte mult deserturile care au în compoziția lor cremă de brânză, așa că încercăm să le descoperim în toate locurile unde mergem. Acest cheesecake ne-a stârnit curiozitatea când l-am văzut în meniu și nu regretăm deloc alegerea făcută. Combinația dintre crema fină de ciocolată cu cea de mascarpone și toppingul cu bobițe de rodie este una cu totul deosebită.

Snickers Cake La Folie

Coconut Cake La Folie

Chocolate Cheesecake La Folie

Să trecem acum și la deserturile cu fructe, deoarece nici acestea nu lasă de dorit și suntem sigure că avem printre noi fani ai deserturilor mai răcoritoare. Prima opțiune a fost binecunoscuta Fruit Pavlova, o prăjitură cu bezea crocantă la exterior și moale la interior, umplută cu mascarpone și decorată cu fructe proaspete. Un deliciu!

Și ultimul, dar nu cel din urmă: Tropical Mousse, un desert foarte ușor și fresh. Acesta are la bază un blat însiropat cu suc de ananas și ananas tras la tigaie cu ghimbir. La mijloc găsim un mousse foarte fin de ciocolata albă, ce se combină perfect cu crema răcoritoare de mango și fructul pasiunii de deasupra.

Fruit Pavlova La Folie

Tropical Mousse La Folie

Credit foto: Dorin Constanda

Așadar, dacă vă e poftă de o prăjitură bună, într-un mediu plăcut și liniștit, La Folie este locul potrivit. Meniul de dulciuri este destul de vast, oferind peste 15 variante de deserturi, pe care le puteți degusta alături de o cafea aromată, un ceai cald sau rece, un suc natural de fructe sau poate un cocktail sau un pahar de vin.

Voi ce gen de prăjituri preferați?

Logo La Folie Centrul Vechi Program:

Mon-Thurs:
12:00-01:00
Fri-Sun:
11:00-02:00
Contact:

  • +40 746 582 528
  • office@la-folie.ro
2019-11-18T23:03:05+03:00 October 25th, 2015|Dessert Heaven|0 Comments

About the Author:

Iulia Văcăroiu
„Azi ce-ai mâncat?” e întrebarea pe care o primește zilnic Iulia de la mama ei. Și cel mai bun răspuns e de fiecare dată o recenzie Yum Stops. E co-founder a yumstops.com, alături de Aleka, și-i place în egală măsură mâncarea fără pretenții, cât și cea cu pretenții din plin.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.