Deserturi Semifreddo la Cremeria Emilia

//Deserturi Semifreddo la Cremeria Emilia

Deserturi Semifreddo la Cremeria Emilia

Cofetăriile nu mai sunt primele locuri pe care le caută oamenii atunci când ies în oraș. Acum nu foarte mult timp erau unul din puținele locuri drăguțe în care puteai scoate o fată sau în care de abia așteptai să ieși în weekend. Nu vrem să părem melancolice pentru că la urma urmei noi nu prea am prins acele perioade, dar pentru că ne place să mâncăm ceva bun și dulce din când în când, apreciam cofetăriile unde poți lua un loc ca să savurezi un desert bun.

Un astfel de loc este Cremeria Emilia, o gelaterie deschisă recent în București pe strada Franceză. Încă din iarnă pofteam la deserturile lor, văzând pozele, și ne-am mirat de aglomerația de atunci. În mod normal când auzi de înghețată, te gândești la un desert specific anotimpurilor calde, dar Cremeria Emilia pare să o fi transformat într-o alegere deosebită pentru orice moment al anului.

Terasa-Cremeria-Emilia

Cremeria-Emilia-Bucuresti

Sarah-Iulia-Cremeria-Emilia

Luna aceasta am reușit în sfârșit să ajungem acolo și ne-a șocat bulucul de oameni. Deja ne dădeam ochii peste cap gândindu-ne cât ne va ține să dăm o comandă. Staff-ul Cremeriei ne-a surprins plăcut însă prin rapiditatea și profesionalismul său. Nimeni nu aștepta mai mult de 2-3 minute la coadă, în ciuda faptului că aceasta se întindea aproape până afară. Așa că noi vă recomandăm să nu vă lăsați speriați ușor de aglomerație și să vă așteptați rândul pentru că deserturile Cremeriei Emilia merită răbdarea voastră.

Deoarece este o gelaterie în adevăratul sens al cuvântului, trebuie să începem cu înghețata lor fantastică. Noi am comandat o cupă mare de gelato cu două arome delicioase – o ciocolată amăruie decadentă și, noua noastră aromă preferată de înghețată, cheesecake con fragole e biscotti inglesi, adică cremă de brânză, căpșune și bucăți crocante de biscuiți englezești. Combinația a fost mortală și de abia așteptăm să încercăm și celelalte arome delicioase pe care le oferă Cremeria Emilia.

Cupa-inghetata-Cremeria-Emilia

În afară de înghețatele minunate, la Cremerie mai găsiți și deserturi semifreddo, făcute din creme parțial înghețate, care cel mai bine ar putea fi comparate cu un mousse rece. Le-am încercat pe câteva dintre cele mai cunoscute. Tazza Flavia este o ceașcă din cremă semifreddo și fructe de pădure, care poate va părea micuță cuiva mai pofticios, dar noi vă asigurăm că o să vă satisfacă toate poftele.

Tazza Emilia este o viziune nouă a clasicului desert italienesc tiramisu, fiind făcută din semifreddo de mascarpone și un blat moale de ciocolată. Este un desert fin, extrem de ușor și nu foarte dulce, perfect dacă ai și mâncat ceva înainte și ai vrea totuși să te miști liniștit după.

Tazza-Flavia-1

Tazza-Flavia-2

Tazza-Emilia-1

Tazza-Emilia-2

La final am dat și câteva shoturi de dulce pe gât, adică niște păhărele delicioase din creme semifreddo și alte ingrediente atent alese. Bicchierino Cuore Crocante e făcut din înghețată de cireșe amare, plus un strat crocant de alune și cireșe, care se termină mai repede decât și-ar dori oricine.

Bicchierino Zabaione e puțin mai neobișnuit, fiind făcut dintr-o cremă zabaione (pe bază de zahăr și ouă crude), înghețată de vanilie și ciocolată neagră. Te pișcă puțin pe limbă datorită oului și îți lasă impresia de un desert puțin alcoolic. Nouă ne-a amintit de tradiționala băutură americană Egg Nog, care se prepară de Crăciun din lapte, ouă și coniac sau rom. Într-un cuvânt: îmbătător!

La final am încercat și un Bicchierino din fructe de pădure acrișoare și semifreddo, extrem de răcoros. Desertul la shot nu e neapărat o noutate, dar Cremeria Emilia a ales o abordare nouă pentru o gelaterie din România folosindu-se de versatilitatea cremelor semifreddo, iar rezultatele sunt pe măsură.

Bicchierino-Cremeria-Emilia

Desert-Cremeria-Emilia

Credit foto: Andrei Tudoran (WeFreeze)

Vara asta nu aveți nicio scuză să nu treceți cel puțin o dată pe la Cremeria Emilia și să vă faceți plinul de gelato. Cu siguranță veți găsi ceva acolo pe gusturile voastre și, cel mai probabil, ceva care să vă surprindă simțurile.

Vouă ce aromă de înghețată vă place cel mai mult?

logo Cremeria Emilia Program:

 • Mon – Fri: 12:00–23:00
 • Sat – Sun: 12:00–00:00
Contact:

 • 0727126996
 • laurentiu@starchefs.ro

Meniu Cremeria Emilia

2018-06-12T10:05:29+03:00 June 30th, 2015|Dessert Heaven|2 Comments

About the Author:

Aleka Sarah Vlădăreanu
Totul a pornit de la brunch. Unde mâncăm un brunch bun în oraș? Când nu a găsit răspunsul, Aleka a zis că trebuie să și-l facă. Și așa a pus bazele Yum Stops, alături de Iulia. Pe lângă brunch, îi mai plac prosecco-ul, cafeaua de specialitate și croissantele proaspăt scoase din cuptor.

2 Comments

 1. Avatar
  Fustita Albastra 03/07/2015 at 10:24 am - Reply

  Am descoperit de curand acest minunat loc si il recomand cu mare incredere.
  Un pic cam mari preturile, dar isi merita fiecare banut in parte.

  • Aleka
   Aleka 10/07/2015 at 12:20 pm - Reply

   Asa zicem si noi. 😀

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.