YOLK – The Egg Station, ErOUL Culinar al Capitalei

//YOLK – The Egg Station, ErOUL Culinar al Capitalei

YOLK – The Egg Station, ErOUL Culinar al Capitalei

Recunosc că îmi plac la nebunie toate restaurantele supraspecializate care se deschid în țară. Ele au un meniu mic, un ingredient vedetă și se bazează foarte mult pe produse locale. Așa e și YOLK, un bistro deschis în plină pandemie, prin octombrie 2020, născut pentru a satisface pofta bucureștenilor pentru tot ce înseamnă ou. 

Îi zic „bistro”, dar adevărul e că momentan YOLK încă își caută locația perfectă. Îi găsiți însă pe toate marile servicii de food delivery din Capitală (Glovo, Food Panda, Bolt Food și Tazz), cu două bucătării în zonele Universitate și Herăstrău Nord, ca să te bucuri de bunătățile cu ou de oricâte ori vrei.

Ce se mănâncă bun la YOLK?

Ne-am luptat un pic să „gustăm” tot meniul YOLK (vai, ce viață grea avem!), dar am făcut-o pentru tine, ca să-ți arătăm ce te așteaptă la ei. 

Yolk Carcalete

În primul rând trebuie să menționez felul CARCALETE, care nu sună neapărat apetisant, dar, wowie, cât de gustos e! În el regăsești un pat zdravăn de cartofi prăjiți la airfryer, acoperiți cu brânzică amestecată cu un ou fiert moale. Pentru mulți este un preparat din copilărie, mâncat la prânz pentru că se făcea repede și ușor. Practic este o porție de nostalgie culinară. Mie recunosc că nu mi-a trezit amintiri din copilărie (pentru mine asta ar face-o mămăliguța cu ou ochi și cârnăciori), dar mi-a trezit bine de tot papilele gustative. E un combo delicios, iar cartofii aceia prăjiți la airfryer fără niciun pic de ulei sunt demențiali. Și, mai nou, Carcalete vine și în mai multe feluri, cu diferite brânzici, cărniță și nelipsitul ou, dar și în varianta vegană, cu tofu și parmezan vegan.  Din modelele noi trebuie neapărat să menționăm Carcaletele cu cârnăciori de mangalița.

Yolk Carcalete Carnaciori de Mangalita

Sandwich-ul FIERTE e grozav dacă vrei ceva mai refreshing. Între două felii groase de pâine brioche (moale și dulce), prăjite doar suficient cât să fie crispy la exterior și moi în continuare la interior, ai o salată cu ouă fierte, maioneză homemade, apio, ceapă verde, muștar, piper, fulgi de sare și salată verde. E un preparat pe care nu îl mănânci, ci pe care mai degrabă îl respiri. Cel puțin în cazul nostru așa a fost, a dispărut instant de pe masă. Nu ne-ar fi deranjat însă dacă ar fi fost puțin mai sărat sau mai piperat sau poate puțin mai acrișor. Ar fi scos în evidență mai bine oul, printre dulcele pâinii și maionezei. 

Yolk Fierte

AMESTECATE a fost sandwich-ul câștigător al zilei pentru noi (cu trei voturi din patru). Într-o chiflă brioche (moale și pufoasă ca un cozonac proaspăt scos din cuptor) ai ouă scrambled cu bacon, cheddar, ceapă caramelizată un pic picantă și maioneză homemade. E un vis frumos, care se termină prea repede, și care te îndeamnă să mai dai „play” încă o dată. Totul se combină atât de frumos în acest sandwich încât nici nu-ți dai seama unde începe un ingredient și unde se termină.

Yolk Amestecate

Sandwich-ul BĂTUTE e fratele aproape geamăn al lui Amestecate. Tot într-o chiflă brioche ai ouă bătute ca pentru omletă, cu unt și sare, înfrățit cu chives, maioneză homemade, cheddar și ceapă caramelizată. Deși nu e extrem de diferit de sandwich-ul de mai sus, pentru mine câștigătorul a fost acesta, cred că datorită ouălelor fragede în care simți pe deplin untul. Un deliciu! 

Yolk Batute

Probabil nu ar fi trebuit să încheiem masa cu VERDE, preparatul gluten free și mai low carb de la YOLK, adică o salată bogată cu nuci prăjite, struguri, roșii cherry, ouă de prepeliță și dressing de miere. Don’t get us wrong, e delicioasă, dar după Carcalete, Amestecate și Bătute, papilele noastre gustative au rămas pe alt fir. E însă o variantă delicioasă, hrănitoare și perfectă dacă vrei să o lași mai moale cu pâinea. 

Yolk Verde Salata low carb gluten free

La final am avut ocazia să gustăm și unul dintre noile deserturi YOLK și anume FRIGĂNELE. Noi ne-am delectat cu o delicioasă frigănea cu ciocolată și nuci coapte, dar le mai găsești și cu sos de fructe de pădure sau miere, sau, în varianta sărată, cu pesto, smântână și telemea sau cheddar și bacon. 

Yolk Friganele

Credit foto: Teodora Țeican

Încheiem articolul ăsta la câteva săptămâni de la această degustare și tot ce pot să zic în încheiere e că de abia aștept să închid dau „publish” ca să-mi comand din nou Amestecate, Bătute și Carcalete. Descoperă-ți și tu preferatele din meniul YOLK!

This image has an empty alt attribute; its file name is Yolk-The-egg-station-logo.pngAdresă:
Str. Nicolae Filipescu 53, București

Program:
Mon: 8:30 – 18:00
Tue-Sat: 8:30 – 23:00
Sun: ÎNCHIS

Contact:
0371 209 655

2021-04-04T19:02:30+03:00 March 28th, 2021|Food Delivery|0 Comments

About the Author:

Iulia Văcăroiu
„Azi ce-ai mâncat?” e întrebarea pe care o primește zilnic Iulia de la mama ei. Și cel mai bun răspuns e de fiecare dată o recenzie Yum Stops. E co-founder a yumstops.com, alături de Aleka, și-i place în egală măsură mâncarea fără pretenții, cât și cea cu pretenții din plin.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.