Two Minutes: Cafea Bună și Oameni Mișto

//Two Minutes: Cafea Bună și Oameni Mișto

Two Minutes: Cafea Bună și Oameni Mișto

Dacă ești din București, n-ai cum să nu fi auzit până acum de Two Minutes. Pitit pe Constantin Aricescu, o străduță liniștită la intersecția dintre Dorobanți și Floreasca, coffee shop-ul Two Minutes este genul de loc unde nu vii numai pentru cafea (deși e grozavă!), ci și pentru comunitatea faină, construită în doar un an jumate de când s-a deschis cafeneaua. Din ce ne-am dat seama, mulți oameni mișto își iau două minute din timpul prețios pentru a bea o cafea bună aici.

Iar apropo de asta, povestea numelui vine chiar de la acest detaliu. Mereu spunem că ajungem în 2 minute, mai durează 2 minute, mai stau 2 minute etc. Ei bine, Ionuț – owner și barista – a luat această expresie clasică a noastră și a transformat-o într-o invitație: “hai stai 2 minute să bei o cafea”, pentru că oricând spui că ajungi undeva în 2 minute, sigur ai timp să te oprești să bei și o cafea.

Pe Ionuț îl vei cunoaște și recunoaște foarte ușor dacă ajungi pe Aricescu 50A. El este un om de poveste și cu poveste, din Piatra Neamț, care a colindat lumea în lung și-n lat pentru a cunoaște cât mai bine cafeaua de specialitate pe care ne-o prepară în ziua de azi în coffee shop-ul său. În lipsa lui, îi găsești pictând cu lapte în cafea pe Vlad sau Cristian, doi barista pasionați și super muncitori, care fac tot posibilul ca experiența ta la Two Minutes să fie de nota 10. Când am fost la recenzie, ne-a întâmpinat Vlad, cel din pozele de mai jos.

Two-Minutes-Coffee-Shop

Two-Minutes-Yum-Stops

Two-Minutes-barista

Și dacă tot am ajuns la cafea, nu te panica, pentru că meniul nu este deloc complicat. Acesta este îndeajuns de mic încât să nu te pierzi în combinații de ingrediente sau prețuri, însă reușește să satisfacă toate gusturile.

Stâlpul de rezistență al meniului este espresso-ul, preparat după rețete personalizate pentru fiecare origine de cafea în parte. La Two Minutes vei putea degusta cafea de specialitate de la Right Side Coffee Roastery, prăjitoria preferată a lui Ionuț din Barcelona. În fiecare zi vei găsi o origine diferită de specialty coffee în râșniță față de ziua precedentă și cel puțin trei origini diferite pe săptămână.

Iubitorii de cafea cu lapte au destule băuturi propuse în meniu cu diverse proporții de lapte din care pot opta, și anume: cortado, cappuccino, latte sau, deja preferatul nostru, flat white. Toate au o cremă de lapte încălzită exact cât trebuie ca să sublinieze dulceața naturală a laptelui și o textură fină care oferă cremozitatea perfectă. Noi nu am adăugat zahăr, însă dacă preferi o cafea mai dulce, trebuie să știi că este probabil singurul loc care oferă zahăr Muscovado, o alternativă nerafinată și mult mai sănătoasă a zahărului brun tradițional.

Two-Minutes-Cappuccino

Two-Minutes-Flat-White

O băutură caldă pe care nu trebuie să o ratezi dacă treci pe la Two Minutes este Chai Latte, care se prepară prin infuzarea unui ceai indian Masala (de la brandul Prana Chai) în lapte de migdale cald. Acesta este asezonat cu petale de trandafir la final și este numai bun de băut pe vremea rece.

Noi am mai încercat și Matcha Latte, o băutură aproape la fel de populară precum Chai Latte-ul, doar că făcută din frunze de ceai verde foarte fin măcinate, la care se adaugă lapte cald. Este genul de băutură which you either love or hate, depinzând dacă și cât de mult îți place ceaiul verde. Însă de reținut că e extrem de reușită alături de un biscotti. Am descoperit că aroma de migdale din biscuite merge minunat cu gustul de Matcha.

Apropo, dacă dorești, poți cumpăra cafea proaspăt prăjită pentru filtru și pentru acasă, ambalată în punguțe de 250g. Aceleași origini sunt preparate și în shop la AeroPress sau Kalita.

Two-Minutes-Chai-Latte

Two-Minutes-Matcha-Latte

Dacă vrei să-ți bei cafeaua și ai prichindelul după tine, să știi că Ionuț s-a gândit și la acest aspect și are în meniu kids milk și hot chocolate special pentru cei mici… și poate și pentru cei care vor să se simtă copii pentru 2 minute. 😉

Vara găsești și băuturi sezoniere, cum ar fi Cascara Tea Tonic sau Cold Brew, la care de cele mai multe ori vei fi surprins de un twist al rețetei ca o notă personală a localului.

De asemenea, recent s-a deschis și un al doilea coffee shop Two Minutes, pe strada Lister, în zona Cotroceni. Deși mult mai mic (chiar a primit titlul neoficial de “cel mai mic coffee shop din Europa”) este la fel de primitor ca primul. Trebuie doar să ai puțin grijă să nu treci pe lângă el și să-l ratezi.

Two-Minutes-Bucuresti

Yum-Stops-Two-Minutes

Credit foto: Teodora Țeican

În final, ce ne-a plăcut foarte mult la Two Minutes, pe lângă toate băuturile delicioase, este sentimentul de comunitate și prietenie pe care îl ai imediat ce intri. Toată lumea se cunoaște cu toată lumea chiar dacă e prima oară când se întâlnesc. Și chiar dacă locurile pe scaune sunt ocupate, sigur dintr-un perete se apleacă o măsuță sau apare Ionuț cu un scaun exact așa cum ar face-o cel mai bun prieten când ajungi la el în shop. Dacă asta nu te face măcar un pic curios să le treci pragul, atunci mergi neapărat pentru cafea!

Two minutes coffee logo Program:

  • Mon-Fri: 8:00-18:00
  • Sat: 9:00-18:00
  • Sun: 9:00-17:00

Contact:

  • shop@twominutes.ro

 

2018-06-12T10:05:04+03:00 November 18th, 2017|Coffee Break|0 Comments

About the Author:

Aleka Sarah Vlădăreanu
Totul a pornit de la brunch. Unde mâncăm un brunch bun în oraș? Când nu a găsit răspunsul, Aleka a zis că trebuie să și-l facă. Și așa a pus bazele Yum Stops, alături de Iulia. Pe lângă brunch, îi mai plac prosecco-ul, cafeaua de specialitate și croissantele proaspăt scoase din cuptor.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.