#TravelDiaries: Despre Cafea, Tehnică și Gust la Olivo Caffe

//#TravelDiaries: Despre Cafea, Tehnică și Gust la Olivo Caffe

#TravelDiaries: Despre Cafea, Tehnică și Gust la Olivo Caffe

Suntem deja în luna septembrie, vara a trecut mult prea repede pe lângă noi și tot ce a lăsat în urmă sa sunt amintirile frumoase cu zilele de vacanță petrecute în Cluj-Napoca. Ne trezim aproape în fiecare săptămână cu gândul la acea perioadă liniștită și ni se face dor constant atât de oamenii întâlniți acolo, cât și de locurile vizitate în scurta noastra ședere în Cluj. Așa că astazi ne-am gândit să vă povestim despre locul unde ne petreceam diminețile târzii și unde ne învioram cu o cafea proaspătă și aromată. Este vorba de Olivo Caffe, o cafenea ce ne-a fost recomandată și lăudată.  La întrebarea “Unde se bea o cafea bună în Cluj?”, Olivo era pe buzele tuturor, deci clar trebuia să ajungem acolo.

Adevărul e că nu am regretat deloc această alegere. Ba chiar suntem de părere că fac o cafea extraordinară. Meniul lor este plin de tot felul de cafele interesante, motiv pentru care ne-a fost destul de greu să alegem doar una-două variante, așa că ne-am ales cinci! Nu vă gândiți că le-am dat pe gât pe toate; am preferat să gustăm din fiecare în prima zi ca să ne facem o părere, apoi ne-am ales o preferată și am continuat cu ea în zilele ce urmau.

Olivo Caffe Interior Review

Caffe Olivo Interior Review

Prima care ne-a făcut cu ochiul a fost Cold Brew, deoarece avea ca timp de infuzie între 8 și 12 ore. Ni s-a explicat că aceasta este originară din Japonia, dar a fost inventată de negustorii olandezi în anul 1609. Cold Brew se prepară cu o seară înainte de a fi servită, de aceea și timpul de infuzie așa lung, iar consistența sa este una licoroasă și aciditate sa este mai scăzută. Nouă ne-a plăcut în mod special și modul în care este servită: într-o sticluță ce va fi turnată într-un pahar cu mai multe cuburi de gheață. Puteți adăuga la cafeaua rece și lapte sau zahăr, după preferințe.

Cold brew 1

Cold brew 2

Cold brew 3

Un alt gen de cafea care ne-a atras atenția a fost Syphon Coffee, având un mod de preparare deosebit față de ce am văzut până acum. Această metodă mai este cunoscută și sub denumirea de Vacuum brewer și ni s-a spus că este o metodă excepțională de a extrage toate aromele din cafeaua măcinată. Apa pusă la încălzit trebuie să ajungă la 98 de grade Celsius, iar timpul de infuzie e de un minut și cel de extracție de 30 de secunde. Dar cred că cel mai bine ar fi să urmăriti clipul de mai jos ca să înțelegeți.

Syphon coffee 1

Syphon coffee 2

Am fost curioase să vedem cum este și cafeaua lor la French Press, deoarece, deși este una din cele mai cunoscute metode de preparare ale cafelei, aceasta are o altă aromă de fiecare dată, depinzând de tipul cafelei folosite. Cafeaua făcută la presa franceză are în general un conținut mai ridicat de cafeină, însă este mai slab aromatizată datorită cantității mai mari de apă în care este extrasă.

French Press 1

French Press 2

Deoarece știm că avem printre cititorii noștri și niște fani ale deserturilor lichide, așa cum ne place nouă să le spunem cafelelor dulci, am degustat și două astfel de variante. A fost dificil să alegem din toate bunătățile din meniul Olivo, dar în final am comandat un Almond Latte din categoria Sweet Latte (voiam inițial cu fistic, dar nu mai aveau fistic proaspăt și au preferat să ne ofere în schimb cu migdale sau alune de pădure). Are rost să vă spun cât de delicios a fost acest latte cu sirop de migdale, dar și migdale măcinate? A fost divin!

A doua cafea dulce pe care am încercat-o a fost un Cappuccino Marshmallow, adică un espresso dublu cu bezele, cremă de lapte și pudră de cacao. Pentru acest gen de cafea a fost inventată denumirea de “desert lichid”, deoarece bezelele acaparau întreaga cană de cappuccino. Iar când spunem că bezelele erau imense, nu glumim. Avem dovada în poza de mai jos. Și desigur că toată combinația a fost una extrem de savuroasă.

Almond Latte

Cappuccino Marshmallow

Poze și video realizate cu Samsung Galaxy S6 Edge

Așadar, după toate aceste cafele aromate și delicioase pe care le-am încercat, putem spune și noi că Olivo Caffe este locul unde trebuie neapărat să mergeți când sunteți în Cluj, în special dacă vă place să vă începeți ziua cu o cafea cu adevărat bună.

Care e cafeneaua voastră preferată din Cluj?

Logo Olivo Caffe Program:

Mon-Thurs:
08:00-23:15
Fri:
08:00-01:00
Sat:
09:00-01:00
Sun:
09:00-23:15
Contact:

  • 0732331099
  • contact@olivocaffe.com
2018-06-12T10:05:26+03:00 September 20th, 2015|Coffee Break|1 Comment

About the Author:

Iulia Văcăroiu
„Azi ce-ai mâncat?” e întrebarea pe care o primește zilnic Iulia de la mama ei. Și cel mai bun răspuns e de fiecare dată o recenzie Yum Stops. E co-founder a yumstops.com, alături de Aleka, și-i place în egală măsură mâncarea fără pretenții, cât și cea cu pretenții din plin.

One Comment

  1. […] că nu ne așteptam la ceva atât de elaborat. Mai multe despre cafea am vorbit în primul articol: Cafea, tehnică și gust la Olivo Caffe. Răsfoind însă întregul meniu, am mai fost surprinse și de preparatele interesante și diverse […]

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.