Porția de Cofeină la Steam Coffee Shop

//Porția de Cofeină la Steam Coffee Shop

Porția de Cofeină la Steam Coffee Shop

De mult timp ne-am propus să le facem o vizită celor de la Steam Coffee Shop. Aproape că puteam simți mirosul de cafea din pozele lor de pe Facebook și tot de acolo ne-am dat seama că micul coffee shop ar fi oprirea perfectă înainte de a ajunge la birou. Din păcate niciuna din cele două cafenele Steam nu ne e în drum spre muncă, așa că am preferat să facem un mic ocol în weekend pentru porția zilnică de cofeină.

Noi nu bem trei cafele între răsărit și apus (nu tot timpul), dar recunoaștem că parcă nu ne putem începe zilele fără măcar a bea o ceașcă dimineața. De aceea suntem întotdeauna în căutarea celei mai bune cafele. Ne plac cele cu frișcă și siropuri, dar alea sunt deserturi lichide mai mult decât orice. De aceea suntem atât de entuziasmate atunci când găsim un loc care servește cafea ce nu trebuie îndulcită. Asa e la Steam. Aici nu veti gasi caramel lattes cu ciocolată albă și sirop de migdale, ci cafea pură. O puteți combina cu lapte sau o puteți bea fără. Cert este că sunt preparate atât de bine încât le poți bea liniștit neîndulcite.

Coffee-Break-Steam-Coffee-Shop

Steam-Coffee-Shop

Aleka-Iulia-Steam-Coffee-Shop

La coffee shop-ul de la Romană (str. Visarion nr. 2) ne-am întâlnit cu Dani Ursan, unul din cei doi proprietari Steam, care e chiar un barista priceput. Mai presus de toate a avut răbdare cu noi și nu doar că ne-a răspuns la toate întrebările noastre, ba chiar ne-a arătat cum se prepară toate cafelele din meniu. Nu sunt multe opțiuni, însă fiecare scoate un gust unic din cafea. Mai mult decât atât, cei de la Steam își aleg cafeaua în funcție de sezon și își modifică aparatele astfel încât gustul și aromele să semene cât mai mult de fiecare dată, în ciuda schimbării vârstei și tăriei boabelor de cafea.

Pe când zahărul, mierea și celelalte îndulcitoare pot modifica gustul cafelei, laptele scoate în evidență gustul dulce-amărui natural. Astfel că la Steam poți comanda un espresso cu lapte în trei mărimi diferite, la 100 ml, 170 ml și 260 ml. Cea din urmă este de fapt dublă deoarece e făcută din două shot-uri de espresso. Toate sunt aromate și au un aftertaste delicios de nuci coapte.

Înainte a trece la celelalte cafele din meniu, trebuie să vă spunem că la Steam găsiți și câteva opțiuni fără cofeină. Puteți comanda diverse feluri de ceaiuri, cacao cu lapte ca în copilărie și o infuzie cu ghimbir genială, care e foarte răcoritoare în ciuda faptului că este o băutură caldă. O recomandăm în mod special dacă vă supără gâtul.

Dani Ursan Steam Coffee

Espresso cu Lapte Steam

Infuzie de ghimbir Steam

Dacă espresso-ul vi se pare puțin prea tare, Steam Coffee Shop ne sugerează alte două opțiuni. Prima, cafeaua la AeroPress, e preparată printr-o metodă de infuzie care filtrează cafeaua imersată în apă prin presiune. Fiecare tip de cafea va ieși altfel în funcție de procentajele calităților sale, iar folosind diverse filtre (hârtie sau metal, spre exemplu), poți potența anumite arome mai mult decât altele. Cafeaua în sine își schimbă și ea gustul pe parcursul răcirii, pierzând aroma puternică și devenind ușor mai acidă.

A doua opțiune pentru cei care găsesc espresso-ul prea tare este un Special Brew, preparat cu un aparat Hario V60. Pentru a pregăti această cafea, trebuie să torni încet-încet apă fierbinte peste cafea și să o lași să se filtreze fără presiune suplimentară. Comparativ cu cafeaua la AeroPress, Special Brew-ul nu este la fel de puternic, dar are niște arome mai fructate și mai răcoritoare. Deoarece amândouă pot fi băute lejer și când sunt reci, considerăm că ambele sunt opțiuni perfecte pentru vară.

Cafea-AeroPress-1

Cafea-AeroPress-2

Special-Brew-1

Special-Brew-2

Credit foto: Fabian Tatomirescu

Dacă lucrați în zona Piața Romană sau mergeți la facultate în apropiere, Steam Coffee Shop-ul de pe Visarion nr. 2 va fi oprirea perfectă pentru voi dacă vreți o cafea to-go înainte de muncă sau înainte de cursuri. Iar pentru cei care lucrează în zona Aviatorilor, să știți că există un Steam și pentru voi pe strada Uruguay nr. 22.

Vouă cum vă place cafeaua?

Logo Steam Coffee Shop Program:

Mon – Fri:
07:30–19:00
Sat – Sun:
09:30–18:00

 

Contact:

  • 0751.68.09.14 Vlad
  • 0743.04.90.80 Dan

(disponibili 09:30-18:00)

Meniu Steam

2018-06-12T10:05:30+03:00 June 14th, 2015|Coffee Break|0 Comments

About the Author:

Iulia Văcăroiu
„Azi ce-ai mâncat?” e întrebarea pe care o primește zilnic Iulia de la mama ei. Și cel mai bun răspuns e de fiecare dată o recenzie Yum Stops. E co-founder a yumstops.com, alături de Aleka, și-i place în egală măsură mâncarea fără pretenții, cât și cea cu pretenții din plin.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.