Pauza de Cafea din Centru în Cafeneaua La Folie

//Pauza de Cafea din Centru în Cafeneaua La Folie

Pauza de Cafea din Centru în Cafeneaua La Folie

UPDATE: Din păcate, acest local s-a închis.

Acum câteva săptămâni, când încă puteai sta liniștit afară în mâneci scurte, am descoperit o mică perlă în centrul Bucureștiului – La Folie și ale sale delicioase nebunii. Mai multe despre prăjiturile lor excelente v-am povestit în articolul anterior, dar am păstrat deserturile lor lichide pentru o altă ocazie pentru că am simțit că merită.

Dacă ne-ați mai citit recenziile din secțiunea Coffee Break, știți cât de mult ne place cafeaua în toate formele sale. Nu suntem puriste, deși uneori ne preferăm cafeaua neîndulcită, însă în unele momente nu putem refuza o rețetă cu frișcă și alte nebunii, iar La Folie a avut grijă să ne îndulcească complet.

La Folie Centrul Vechi Bucuresti

Aleka Iulia La Folie Centrul Vechi

Ne-a surprins din prima meniul destul de mare de Coffee al localului. Ne-a fost destul de greu să alegem, dar cum eram la prima cafea a zilei, am zis să comandăm „de toate”. Prima pe lista noastră a fost Café au Miel, poate contraintuitiv pentru restul meniului pentru că e una dintre cele mai simple alegeri. Fiind făcută dintr-un shot de espresso cu cremă de lapte, este practic un latte. Ce o scoate în evidență este faptul că e îndulcită cu miere și aromată cu scorțișoară – o rețetă simplă ce nu lipsește niciodată din cafenelele din vest. Ne-am bucurat să o vedem pentru prima oară în experiența noastră într-un local din România. Am băut-o cu poftă, amintindu-ne de zilele petrecute în Budapesta, Viena și Praga.    

Tot din secțiunea Creative Coffee am încercat un Cuban Affair, adică un long espresso cu rom alb, sirop de cocos, frișcă, fulgi de cocos și ciocolată. Are un gust intens, puternic alcoolic, care-ți acaparează pe rând toate papilele gustative cu amestecul său de arome. Întâi simți romul și cocosul, încălzite de cafeaua fierbinte, iar la final gustul de frișcă și ciocolată, care îți lasă un aftertaste delicios.  

Cafe au Miel La Folie

La Folie Cuban Affair

Următoarele două cafele pe care le-am încercat, reci de data asta, au fost perfecte pentru ziua călduroasă de atunci, dar au fost atât de bune la gust încât ne-ar convinge și acum la finalul toamnei să le comandăm. Primul a fost un Cappuccino Fredo, o băutură pe care din nou nu o prea vedem în cafenelele din România. Se face dintr-un shot de espresso, cremă de lapte rece și se îndulcește cu sirop de zahăr. Ne-a plăcut că a fost îndulcită doar un pic, siropul de zahăr fiind unul din îndulcitoarele care ne plac cel mai puțin. Credem că acest cappuccino merge și fără zahăr, datorită cremei de lapte rece, care îl face foarte ușor de băut.

Ne-am îndulcit oricum de tot la final cu un Frappuccino, făcut din ness, lapte, gheață pisată și o aromă la alegere din caramel, ciocolată, amaretto sau alune de pădure. Acesta a fost fix desertul lichid cu care vă făceam poftă la începutul acestei recenzii și vă asigurăm că poate înlocui cu brio orice înghețată.

Cappuccino Fredo La Folie

Frappuccino La folie

Credit foto: Dorin Constanda

Dacă lucrați pe la Piața Unirii sau în apropierea Centrului Vechi, clar merită să vă opriți pentru o pauză la cafeneaua La Folie. Altfel, dacă vreți să ieșiți la o cafea cu prietenii în weekend, să știți că merită să încercați și una (sau mai multe) din prăjiturile lor delicioase. Așa veți avea timp să savurați cât mai multe din meniul lor.

Chiar, ce cafea vă tentează cel mai mult din meniul La Folie?

Logo La Folie Centrul Vechi Program:

Mon-Thurs:
12:00-01:00
Fri-Sun:
11:00-02:00
Contact:

  • +40 746 582 528
  • office@la-folie.ro

Meniu La Folie Centrul Vechi

2019-11-18T23:02:27+03:00 November 11th, 2015|Coffee Break|0 Comments

About the Author:

Aleka Sarah Vlădăreanu
Totul a pornit de la brunch. Unde mâncăm un brunch bun în oraș? Când nu a găsit răspunsul, Aleka a zis că trebuie să și-l facă. Și așa a pus bazele Yum Stops, alături de Iulia. Pe lângă brunch, îi mai plac prosecco-ul, cafeaua de specialitate și croissantele proaspăt scoase din cuptor.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.