Color One Coffee – La Cafea Bună în Cotroceni

//Color One Coffee – La Cafea Bună în Cotroceni

Color One Coffee – La Cafea Bună în Cotroceni

UPDATE: August 2016 – Din păcate, acest local s-a închis, dar găsești alte câteva cafenele faine la categoria Coffee Break.

Dacă centrul capitalei are deja un număr semnificativ de coffee shop-uri, în celelalte zone ale urbei este loc berechet pentru ele. Cartierul Cotroceni a spart bobul de cafea proaspăt prăjit prin Color One Coffee, o micuță cafenea născută din dorința a doi tineri antreprenori de a trezi clienții cu zâmbetul pe buze.

Decorul, gândit alături de un designer de interior, este cald, nuanțe de cafea găsindu-se la tot pasul prin culorile alese pentru mobilier și accesorii. Fie că stai la scaunele înalte de bar, la cele de la mesele dinăuntru sau pe canapea, te bucuri de o lumină naturală ce umple spațiul îmbibat în miros de cafea. Păturile nu lipsesc dacă alegi să stai la terasă, iar vântul care mai adie din când în când îți face pielea de găină.

Terasa-Color-One-Coffee-Bucuresti

Terasa-Color-One-Coffee

Color-One-Coffee-Cafenea-Cafea

Lângă bar ai și un mic shop, de unde, pe lângă cafea, îți poți cumpăra ceaiuri Aldermann, gemuri și dulcețuri de la Casa Gaciu Tecuci. Există și o bibliotecă, în caz că vrei să lași telefonul deoparte și să frunzărești câteva cărți și să citești la pagina 22.

Dacă se întâmplă să fie Alina Crețu acolo, unul dintre proprietarii cafenelei, vei avea parte de multe povești proaspăt râșnite despre cafea și modul ei de preparare, prăjire și savurare.

Cafeaua de la Color One Coffee este de la ROR 91 și provine din Etiopia, Congo, Mexic, Nicaragua, Brazilia și Guatemala. Blendul ales pentru cafelele pe care le bei în cafenea este din Etiopia, fiind unul echilibrat cu arome de fructe și ciocolată, arome ce ți se relevă în funcție de metoda de prăjire sau de preparare a cafelei. În afară de espressor, poți cere să ți se prepare cafeaua la Syphon, V60, un fel de cafea la filtru, dar care asigură o extracție mai bună a aromelor cafelei, sau la Aeropress.

Color-One-Coffee-Cotroceni-Yum-Stops

Color-One-Coffee-Review-Yum-Stops

Yum-Stops-Team-Color-One-Coffee

Am început cu un flat white, un mix perfect de două shot-uri de espresso cu lapte și spumă catifeloasă ce-ți dă un boost blând de energie. Apoi am trecut la partea de cocktailuri pe bază de cafea și am zis “Da!” lui Color Orange, un amestec de espresso, Cointreau și spumă de lapte, servit ca pentru o duminică dichisită, într-un pahar de Martini. Dacă-ți place combinația de ciocolată cu portocale, clar trebuie s-o încerci și pe cea din cafea cu acest triplu sec cu aromă intensă de portocale. În plus, cu această ocazie descoperi că există și altceva în afară de clasicul Irish Coffee.

Flat-White-Color-One-Coffee

Color-Orange-One-Coffee

Joaca cu condimentele în prepararea cocktailurilor ne-a făcut să testăm și Color Black, unde cardamonul are un rol important. Gustul puternic al condimentului, alături de tăria espressoului și a ceaiului negru, te aruncă într-o mare de gusturi și senzații. A fost loc și pentru Color Chocolate, o ciocolată caldă densă în care se scaldă niște Grand Marnier, un lichior cu aromă de portocale, ce-ți face băutura desertul perfect.

Color-Black-Cafea-One-Coffee

Color-Chocolate-Cafea-Grand-Marnier

Apropo de deserturi, cei de la Color One colaborează cu Frog, creatorii de bunătățuri cu ingrediente naturale. Am luat din meniu brownies cu nuci, bune și gustoase, dar nu memorabile, și un cheesecake, care a fost delicios.

Frog-Brownies-Color-One-Coffee

Frog-Cheesecake-Color-One-Coffee

Credit foto: Teodora Țeican

Daca te paște foamea, te salveaza cele câteva croissante tip sandviș, niște toast-uri, ceva quiche-uri, salatele, supele, dar și felul principal ce se schimbă constant. În mod clar dacă locuiești în Cotroceni, trebuie să mergi să-ți bei cafeaua la Color One, iar dacă nu stai în zonă, tot trebuie să mergi, mai ales că străduțele cartierului sunt super faine și după ce te saturi de uitat la case și ascultat liniștea, o cafea intră perfect.

Voi erați nerăbdători să beți o cafea bună în Cotroceni?

Logo Color One Coffee Program:

Mon-Fri:
09:00 – 22:00
Sat-Sun:
11:00 – 22:00
Contact:

 • 0756 485 930
 • colorone@color-one.com

Meniu Color One Coffee  

2018-06-12T10:05:17+03:00 May 17th, 2016|Coffee Break|2 Comments

About the Author:

Mihaela Gheață
Unele preparate merită scrisori de dragoste, spune gurmanda Mihaela, pentru care freelancing-ul în Social Media a devenit un job cât se poate de apetisant. În timpul liber scrie recenzii delicioase pe Yum Stops.

2 Comments

 1. Avatar
  Irina 17/05/2016 at 11:29 am - Reply

  Ha, chiar vorbeam cu fetele azi pe la ce cafenea mai mergem. <3

  • Aleka
   Aleka 17/05/2016 at 4:27 pm - Reply

   E chiar dragut si liniste acolo. Merge si de lucrat la laptop cand nu ai chef sa lucrezi de acasa sau de la birou. 😀

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.