Cafeaua ca Experiență Senzorială la Bloom Specialty Coffee

//Cafeaua ca Experiență Senzorială la Bloom Specialty Coffee

Cafeaua ca Experiență Senzorială la Bloom Specialty Coffee

UPDATE: Noiembrie 2017 – Coffee shop-ul Bloom s-a redenumit în Bandit Specialty Coffee.

Deja știți că ne plac la nebunie micile business-uri și antreprenorii tineri. Desigur, nu suntem Banca Transilvania și nici Guerilla, dar susținem și noi cum putem Bucureștiul Întreprinzător – cu-o vorbă bună și opriri dese la porțile lor. De unul din coffee spot-urile noastre preferate v-am povestit deja pe la începuturile sale, când am vorbit pe-ndelete cu Teo și Cosmin de la Bloom Specialty Coffee. Citiți interviul „For the Love of Coffee” dacă vreți întreaga poveste din spatele cafenelei, iar dacă vreți mai multe detalii despre cafeaua lor, ați venit exact unde trebuie.

E una din cele mai mișto chestii să vezi evoluția unui business construit cu mult drag, kilograme de voință și niște valori puternice în spate. Nici nu se putea altfel cu un coffee shop al cărui proprietar are aproape opt ani de experiență ca barista și numeroase concursuri și premii internaționale la activ. Dar lăsând toate aceste detalii la o parte, informații cu care nu faci cunoștință din prima la Bloom Specialty Coffee, tot îți dai seama repejor că aici există o cultură a cafelei.

bloom-specialty-coffee-origins

bloom-specialty-coffee-cosmin-mihailov

bloom-specialty-coffee-flat-white

bloom-specialty-coffee-latte

Acum un an era o liniște mormântală pe strada George Vraca din București. Chiar dacă e în centrul orașului, iar toate străzile din jur sunt super circulate, pe-aici călcai doar în trecere ca să ajungi mai repede altundeva. Acum nu e neapărat mai zgomotoasă, dar e cu siguranță mai circulată. Fie că deja știi că e Bloom pe stradă, fie că te atrag oamenii care stau pe băncuță afară, în fața cafenelei, și vrei să afli ce-au găsit ei pe colț acolo, invariabil încetinești pasul când treci pe la nr. 7.

Intri și dai de-o cafenea tip-vagon super aerisită, cu muzică mișto și multă lumină; locul perfect să stai 10 minute la un espresso sau o oră sorbind un latte până răspunzi la ultimele mailuri primite (aviz amatorilor: cei cu laptopuri sunt persona non grata în weekend, așa că amintiți-vă să vă mai și relaxați!)

bloom-specialty-coffee-cafenea

bloom-specialty-coffee-client

bloom-specialty-coffee-yum-stops

Poate n-o să vă surprindă neapărat tipurile de cafele pe care le puteți comanda, cu care deja v-ați obișnuit la toate cafenele de specialitate (espresso, cappuccino, flat white, latte, V60, filtru, cold-brew în sezonul cald etc.), dar la Bloom trebuie să știți că n-o să primiți niciodată aceeași cafea chiar dacă vă comandați preferata de fiecare dată.

Bloom Specialty Coffee lucrează cu o parte din cele mai bune prăjitorii din Europa: Koppi, Colonna, The Barn, Five Elephant, HasBean, La Cabra, Square Mile și Guido. Calitatea boabelor este pe primul loc pentru aceste prăjitorii, iar proveniența lor crucială. Totul e controlat, de la producția pe fermă la temperatura și durata prăjirii boabelor de cafea, astfel încât știți sigur că primiți ceva de calitate cu fiecare ceașcă sau to-go la Bloom.

bloom-specialty-coffee-detail

bloom-specialty-coffee-special-guests

bloom-specialty-coffee-espresso

Cafelele se schimbă săptămânal și le puteți analiza pe tabla neagră mare din spatele barului. Sunt săptămâni întregi când la Bloom găsești „special guests” (cafele mai rare) și săptămâni când găsești doar cafelele preferate ale celor de la coffee shop. În orice caz, veți fi surprinși de fiecare dată de selecția de pe tablă și de notele din ceașca de cafea.

La Bloom nu diferă doar originile cafelei, extrem de variate datorită diverselor ferme de unde provin și datorită sezonalității; diferă și modul de preparare a cafelei semnificativ pentru a putea produce o ceașcă de cafea balansată de fiecare dată. Experiența senzorială vine pe două planuri: întâi pentru barista-ul care prepară cafeaua și apoi pentru clientul care o bea. Andrei, barista la Bloom și câștigătorul locului I la Barmaniada, ne-a demonstrat acest lucru ascultând cafeaua pe care o prepara, așteptând sunetul perfect înainte de a deveni amară.

bloom-specialty-coffee-andrei-szabo

bloom-specialty-coffee-andrei-cafea

bloom-specialty-coffee-filtru

Credit foto: Teodora Țeican

Fie că știți multe despre cafea, fie că nu știți nimic și doar vă place gustul, la Bloom Specialty Coffee vă va surprinde atenția acordată fiecărei cești, fiecărui client și transparența în ceea ce privește originele cafelei și conceptului de cafea de specialitate. Dacă lucrați prin zonă sau sunteți prin trecere, e păcat să nu vă opriți pentru un coffee break acolo.

Voi știați că aceeași cafea pe care o beți zilnic poate fi atât de versatilă?

logo-bloom-specialty-coffee Program:

Mon-Fri:
09:00 – 19:00
Sat:
09:00 – 17:00
Sun:
09:00 – 15:00

 

Contact:

  • 031 108 779
  • bloomspecialtycoffee@gmail.com
2019-11-18T22:59:58+03:00 September 10th, 2016|Coffee Break|0 Comments

About the Author:

Iulia Văcăroiu
„Azi ce-ai mâncat?” e întrebarea pe care o primește zilnic Iulia de la mama ei. Și cel mai bun răspuns e de fiecare dată o recenzie Yum Stops. E co-founder a yumstops.com, alături de Aleka, și-i place în egală măsură mâncarea fără pretenții, cât și cea cu pretenții din plin.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.