Street Food ca la Carte la BurgerBar Centrul Vechi

//Street Food ca la Carte la BurgerBar Centrul Vechi

Street Food ca la Carte la BurgerBar Centrul Vechi

La sfârșitul lui 2013, pe o străduță mică din Centrul Vechi, intrarea Nicolae Șelari mai exact, s-a deschis un mic local care a încercat să introducă și la noi un concept cunoscut internațional, dar relativ nou pentru România – conceptul de street food. Uri Melinger, un bucătar israelian, a lansat un meniu american în noul său local, dornic să-i învețe pe bucureșteni ce înseamnă un burger adevărat într-o perioadă când încă eram obișnuiți fie cu burgerii de tip fast food, fie cu cei gourmet.

Mulți au realizat repede că BurgerBar nu are nimic de-a face cu fast food-ul, însă scepticii i-au criticat repede comparându-i cu burgerii gourmet, neînțelegând de fapt ce înseamnă street food. BurgerBar Centrul Vechi e un loc nepretențios, care vrea să iasă în evidență strict datorită mâncării gustoase. E genul de loc în care te oprești pentru o oră ca să mănânci ceva bun și cald, fie înainte de a te întoarce la muncă, fie seara, înainte de a ieși la băut. Dacă ar fi să alegem o calitate supremă a locului, aceasta ar fi onestitatea. La BurgerBar știi tot timpul ce vei primi.

Yum Stops Burgerbar

Aperitive BurgerBar

Noi am început seara cu câteva aperitive pentru a ne trezi pofta de mâncare.  Am comandat Cheese Fingers, niște degețele de cașcaval (diminutivul e doar de complezență pentru că numai mici nu erau) servite cu sos chipotle, o porție de Ciuperci făcute la grătar cu bacon crocant și brânză mozarella și, nu în ultimul rând, niște Beer Shrimps, adică creveți prăjiți în crustă de bere. Să nu începeți să vă gândiți la calorii deja pentru că urmează burgerii!

Să începem cu Frenchi, un hamburger oarecum clasic din vită cu salată verde, roșii, castraveți murați și ceapă, făcut special datorită ingredientului final: blue cheese. Brânza mucegăiată nu e pentru toți, dar nouă ni s-a părut că îi dă burgerului o savoare în plus și o aromă memorabilă. De asemenea, adăugând unul sau mai multe din cele șapte sosuri special create de către BurgerBar, chiar îți poți face un burger unic gusturilor tale. Noi suntem înnebunite după sosul Chipotle și dressing-ul French.

BurgerBar-Frenchi

Frenchi Burger

Sosuri-BurgerBar

În căutarea celor mai buni burgeri din București, ne-am propus de asemenea să încercăm opțiunile mai neobișnuite pe care le oferă fiecare restaurant. Nu știi niciodată de unde răsare ceva extrem de gustos când combini ingrediente noi. Așa am ajuns să testăm Balkan Burger, un burger american plimbat pe la Mediterană din vită, servit cu salată verde, ceapă, castraveți murați, brânză feta și ardei copți. E un burger capabil să-i convertească chiar și pe cei mai sceptici bucureșteni în privința mâncării americane. Combină-l cu niște creveți în crustă de bere și chiar vei avea o experiență mediteraneană completă.

Ultimul burger pe care l-am încercat e chiar cel de care ne-a fost cel mai frică până acum. Recunoaștem că trecem destul de des pe la BurgerBar Centrul Vechi, dar niciodată suficient de înfometate cât să avem curajul de a-l comanda. Motivul este unul simplu: sună incredibil de sățios. Chef’s Burger e o masă completă: carne de vită, ceapă, bacon, brânză Gouda, salată verde, roșie, castraveți murați și un ou-ochi așezat deasupra tuturor. Dacă ar exista expresia „burger cu de toate”, i s-ar potrivi acestuia perfect. Alături de o porție de cartofi prăjiți, Chef’s Burger ar putea cu ușurință să-ți țină foamea în frâu toată ziua.

BurgerBar-Balkan-Burger

Balkan-Burger

BurgerBar-Chefs-Burger

Chefs-Burger

Credit foto: Dorin Constanda

Data viitoare când ieși la băut în Centrul Vechi, oprește-te înainte la BurgerBar și fă-ți stocul pentru o seară de distracții. Dacă ai prefera ceva mai ușor, poți încerca ceva din meniul de salate sau poate chiar niște aripioare picante. Nu uita să încerci și sosurile lor făcute în casă și lasă-ne un comentariu cu preferatul tău.

Voi ce burger ați încerca din cele de mai sus?

logo Burgerbar Program:

Mon – Thurs:
11:00–00:00
Fri – Sat:
11:00–04:00
Sun:
11:00–00:00
Contact:
0786 451 432

Meniu BurgerBar Romania

2019-01-24T16:42:52+03:00 June 10th, 2015|Burger Hunt|0 Comments

About the Author:

Iulia Văcăroiu
„Azi ce-ai mâncat?” e întrebarea pe care o primește zilnic Iulia de la mama ei. Și cel mai bun răspuns e de fiecare dată o recenzie Yum Stops. E co-founder a yumstops.com, alături de Aleka, și-i place în egală măsură mâncarea fără pretenții, cât și cea cu pretenții din plin.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.