Old Brick Pub – Teiul cu burgeri

//Old Brick Pub – Teiul cu burgeri

Old Brick Pub – Teiul cu burgeri

Capitala este un platou de bunătăți care dospește din centru, dar adie mirosuri delicioase și în cartiere. Așa este și în cazul Old Brick Pub din Tei, deschis din 2014, unde la subsolul unei clădiri ce aduce a cămin studențesc, dai nas în nas cu o experiență culinară de repetat.

Odată deschisă ușa, parcă servești un digestiv, iar mirosul de carne pe grătar îți spune cu voce tare „Bine ai venit!”. Nu ne așteptam să dăm de un pub așa încăpător. Într-o zi obișnuită, localul găzduiește în jur de 80 de persoane la mese.

Localul cu tavan înalt are un design călduros cu pereți din cărămidă, pe care sunt puse tablouri cu ilustrații amuzante și citate nostime. Sfoara groasă ce atârna din loc în loc, împreună cu tavanul turcoaz și bârnele serioase ne-au dat senzația de interiorul unei corăbii. Ochii îți sunt surprinși de imensa tablă de scris, unde în afară de prezentarea produselor populare sunt scrise gânduri ce-ți ridică obrajii.

Burger Hunt - Old Brick Pub

Old-Brick-Pub-Bucuresti

Old-Brick-Pub-Tei

Chelnerii sunt zâmbăreți și atenți, fără a fi agasanți, și afișează o îngăduință uimitoare, chiar și când revin a treia oară la masă și tu tot nu te-ai decis ce vrei să comanzi.

Burgerii sunt în continuare pe val în capitala gurmanzilor și nu e de mirare că tot mai multe localuri le dedică o porție serioasă din meniu. Cei de la Old Brick Pub i-au dedicat 2 pagini burgerului și te pun pe gânduri savuroase cu cei 8 durdulii pe care-i propun, a căror preț este cât se poate de prietenos cu portofelul tău. În afara de ei, meniul te plimbă într-o călătorie culinară în jurul lumii cu recomandări de quesadilla, pizza și paste, coaste de porc venite pe filieră americană și cheesecake după o rețetă de casă.

Old-Brick-Pub

Old-Mout-Cider-Old-Brick-Pub

Iulia, Aleka si Mihaela - Old Brick Pub

Fiind 8 burgeri și 4 foodies, am ales burgerii după ingredientul pentru care fiecare dintre noi are o slăbiciune.

Happy Cheese a fost ales pentru revărsarea celor două tipuri de brânză cheddar și mozzarella, care au reușit perfect să ofere juiciness-ul cărnii de vită Black Angus.

Magic Blue sau “Magic Mike”, cum i-am zis noi, are darul de a te face să simți bine definite toate ingredientele din el. Sosul de gorgonzola, ingredientul diferențiator, chiar e întins cu dărnicie și-i dă acel magic twist.

Burger Happy Cheese - Old Brick Pub

Burger Happy Cheese - Old Brick Pub 1

Burger Magic Blue - Old Brick Pub

Burger Magic Blue - Old Brick Pub 1

Noul burger din meniu, Uncle John are între straturile de chiflă, carne, bacon, salata lollo și mozzarella, sos barbeque dulce, plus dulceață de ceapă, ceea ce-l face burgerul celor ce nu le e teamă de combinațiile dulce-sărat.

Old Brick are în plus fața de ceilalți burgeri, castraveți murați, care îi dau un gust mai intens, iar pentru cei ce nu mănâncă sărat, ar putea fi o provocare, mai ales că și baconul își lasă urmele sărate în papilele tale gustative. Carnea bine făcută este totuși suculentă, dar un sos dulceag care să echilibreze gustul sărat noi tot am fi scăpat în el.

Burger Uncle John - Old Brick Pub 1

Burger Uncle John - Old Brick Pub

Burger Old Brick 1

Burger Old Brick

Am căzut de acord în cor că sosul barbeque homemade este genial, iar cartofii prăjiți presărați cu parmezan, deși par în porție mică în primă fază, au gramajul perfect cât să-ți termini burgerul. În plus, chiflele sunt făcute în casă, nu se descompun și oferă o baza bună.

Ne-ar fi plăcut să fim întrebate cum dorim să fie carnea făcută, mai ales că toți burgerii au avut aceeași consistență, adică well done. Totuși suculența cărnii nu a fost afectată și cel mai important, chifteaua s-a ținut bine, pe tot parcursul procesului de evaporare prin savurare.

Nu se putea să nu luăm și un desert, mai ales că dacă arunci un ochi în jur prin pub, ești bombardat cu mesaje despre cheesecake-ul de casă, care este cât se poate de românesc, compoziția ducându-te cu gândul la cea de pască. O singură obiecție am avea, mai mult topping de dulceață, să ajungă pe cât mai mult din desert.

Cheesecake de casa - Old Brick Pub

Cheesecake - Old Brick Pub

Credit foto: Teodora Țeican

Old Brick a devenit pentru noi o destinație sigură pentru burgeri buni și dacă mai pui că pot fi scăldați într-o oferta îndestulătoare de bere, cartierul Tei devine dintr-o dată o atracție aparte.

Cum vă sună ideea de burgeri gourmet direct în cartier?

Logo Old Brick Pub Program:

Mon-Thurs:
10:00 – 00:00
Fri-Sat:
11:00 – 03:00
Sun:
12:00 – 00:00
Contact:

 • 021 243 43 47
 • 0760 130 474
 • office@oldbrickpub.ro

Meniu Old Brick Pub

 

2018-06-12T10:05:20+03:00 January 29th, 2016|Burger Hunt|3 Comments

About the Author:

Mihaela Gheață
Unele preparate merită scrisori de dragoste, spune gurmanda Mihaela, pentru care freelancing-ul în Social Media a devenit un job cât se poate de apetisant. În timpul liber scrie recenzii delicioase pe Yum Stops.

3 Comments

 1. Avatar
  serban 30/01/2016 at 2:53 pm - Reply

  95 % exagerat. Locuiesc vis-a-vis si frecventez localul de doua ori pe saptamana. Nu e asa, doar ca e singurul in cartier. La nivel de servire sunt depasiti iar la nivel de mancare in afara de burgeri care in majoritatea cazurilor sunt serviti cu chifla rece, nu-ti recomand nimic fara sa-ti faci analize ulterior. Bodega locala putin sub medie, daca ma intrebi personal

  • Aleka
   Aleka 31/01/2016 at 5:35 pm - Reply

   Noi am avut o experienta foarte misto. Vom reveni. Iti zicem daca intalnim vreo situatie similara cu experienta ta, dar speram sa nu. 😀

 2. Avatar
  Jamilla 06/02/2016 at 7:27 pm - Reply

  Imi place la nebunie old brick pub!!!! De fiecare data cand vin in tara le trec pragul si niciodata nu am plecat nemultumita!!! Magic Blue e preferatul meu! Uncle John nu am apucat inca sa gust dar cu siguranta in mai cand ii vizitez, pe langa obisnuitul magic o sa il incerc si pe Uncle! Cat despre tine Serban, stai linistit ca nu e deloc asa cum spui tu! Te asigur ca am mancat tot ce se putea din meniul celor de la ObP si nu am patit absolut nimic 🙂 .. iar daca asta inseamna pt tine bodega de cartier esti norocos . As vrea sa arate macar pe jumatatea la obp o bodega de cartier :)). Good job OBP

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.