Hard Rock Cafe – Restaurantul Extremelor, la Care Tot Revenim

//Hard Rock Cafe – Restaurantul Extremelor, la Care Tot Revenim

Hard Rock Cafe – Restaurantul Extremelor, la Care Tot Revenim

Cu 69 de restaurante și hoteluri, plus o colecție de peste 80.000 de memorabilia dispunse în locațiile din întreaga lume, lanțul Hard Rock Cafe reușește să-și facă simțită prezența în toate orașele în care debarchează.

În București are un spațiu interior generos în parcul Herăstrău cu o scenă unde se perindă constant mai toate trupele de la noi și o grădină cuprinzătoare, cu propria scena.

Din 2008, de când am fost prima oară la Hard Rock Cafe-ul din Herastrău și până azi, nu s-au schimbat prea multe. Au mai apărut câteva preparate, au mai ieșit altele,  au mai apărut obiecte de colecție, dar meniul a rămas în proporție de 70% neschimbat, chelnerii la fel de super prietenoși, prețurile la fel de piperate pentru un simplu ieșit la burgeri și experiența la fel de americană, ceea ce nu este rău.

Noi am venit la vânătoare de burgeri, dar am început cu starterul Cauliflower Wings, aperitiv ce te ametește ducându-te pe culmile picantului mexican și trezindu-te cu prospețimea legumelor. Uite cum stă treaba: buchețelele de conopidă făcute pané le dai prin sosul drăcesc de iute, iar apoi îți revii cu bastonașele de țelină olandeză și morcovi, pe care le înmoi în prealabil în sosul blue cheese aferent.

Hard Rock Cafe Bucharest Terasa

Hard Rock Cafe Bucharest Inele Ceapa Pane

Nici bine nu termini starterul că vin năvală și burgerii comandați. Primul pe listă: Jamaican Burger din lista de Legendary Burgers From Around The Globe, care din descriere pare o călătorie intensă în lumea gusturilor, cu a sa cremă de brânză ușor picantă, touch-ul de mango, maioneza cu ardei jalapeño și ghimbir, plus rucola ce dă târcoale cărnii. În chifla perfect estetică și cât se poate de elastică, de te face să țopăi cu degetele pe ea, toate ingredientele stau la locul lor chiar și după prima și cea mai mare mușcătură. Dar apoi surpriză… carnea nu este condimentată și tot mixul de mai sus se simte mai degrabă discret. Deci Jamaican Burger nu îl recomandăm dacă ești în căutarea unor gusturi mai puternice.  

Cu un mix alcoolizat s-a mai îndreptat situația, mai ales că trendul cocktailurilor cu gin a rămas dominant și în această vară, așa că am încercat Magical Mystery Mojito o băutură ce vine cu factorul fresh prin felia de castravete ce-i dă chiar și-un aer elegant mixului de gin cu sirop de soc, sprite și suc de lime.

Hard Rock Cafe Bucharest Jamaican Burger

Hard Rock Cafe Bucharest Cocktails

La Hollywood Burger am ținut bine minte felia generoasă de brânză brie care la contact cu carnea de vită și ceapa caramelizată au făcut un ménage à trois obscen de bun, cum doar la Hollywood se poate întâmpla.

Din ținutul ploios al berii, ciocolatei și brânzei, și anume Belgia, am făcut cunoștință cu Whiskey Bacon Burger, un burger în care se pare că vita este marinată în prealabil în whiskey, lucru care-l face foarte suculent. În plus, cele două tipuri de brânză folosită, Cheddar și Monterey Jack, îi dau o corpolență gustoasă. Toți burgerii de mai sus vin cu niște cartofi prăjiți, buni, dar neremarcabili, chiar un pic fazi.

Hard Rock Cafe Bucharest Hollywood Burger

Hard Rock Cafe Bucharest Whiskey Bacon Burger

Atomic Burger ar putea fi foarte iute cu ai lui jalapeños de pe lângă carnea de vită sau maioneza cu Sriracha și ardei iuți, rumeniți, dar nu este. Este normal de iute, ceea ce-l face de fapt plăcut tuturor, în special ținând cont că face parte din meniul permanent. L-am mâncat sorbind din Mango Mojito, un cocktail în care toate licorile cel compun au gust pregnant, făcându-l per total greu de definit.

Tot din meniul permanent ne-am delectat cu Hickory Barbecue Bacon Burger, dulce-savuros datorită sosului barbecue bogat, acoperit cu ceapă caramelizată, cheddar și bacon. Trebuie încercat neapărat!

Știi ce mai e super bun la Hard Rock Cafe? Inelele de ceapă pané. Sunt dolofane ca niște gogoși americane și au crusta perfect crocantă. Dacă am putea, am înlocui cartofii prăjiți cu ele de fiecare dată.  

Hard Rock Cafe Bucharest Atomic Burger

Hard Rock Cafe Bucharest Hickory Barbecue Bacon Burger

Deserturile de la Hard Rock Cafe au fost întotdeauna un pic prea mult, prea mari, prea dulci și prea nu mai încăpeau după masa copioasă ce ne-a dat o somnolență crasă, dar zahărul este un drac mic care reușește să-și facă loc în cele mai dure condiții, așa că Hot Fudge Brownie și Fresh Apple Cobbler au fost, ca de obicei, perfect de intense și mâncate linguriță cu linguriță, până n-a mai rămas decât o senzație că în seara aceea trebuie să mergem pe jos tot drumul Herăstrău – Berceni, indiferent dacă ai un drum pe acolo sau nu.

Hard Rock Cafe Bucharest Hot Fudge Brownie

Hard Rock Cafe Bucharest Fresh Apple Cobler

Credit foto: Teodora Țeican

Ce ne-a plăcut la Hard Rock Cafe

 • Modul prietenos și degajat de a fi al chelnerilor, la pachet cu promptitudinea și abilitatea de a crea o atmosferă faină ori de câte ori erau în preajmă.
 • Burgerul Hollywood, Whiskey Bacon Burger și Hickory Barbecue Bacon Burger, plus inelele de ceapă și cocktailul Magical Mystery Mojito.

Ce am îmbunătăți la Hard Rock Cafe

 • Burgerul Jamaican poate fi îmbunătățit cu un pic mai multă sare pe carne, iar cartofii prăjiți au nevoie de un upgrade neapărat.
 • De asemenea, unele cocktailuri sunt ca femeile acelea de se machiază și pe ochi și pe buze și în obraji, de numai înțelegi nimic, ești doar amețit. Trebuie găsit un echilibru.

Hard Rock Cafe logo Program:

 • Mon-Thu: 12:00-23:55
 • Fri-Sat: 12:00-01:00
 • Sun: 12:00-23:55

 

Contact:

 • 021 206 6261
  sales@hardrockcafe.ro

Meniu Hard Rock Cafe Bucharest

 

2019-06-23T16:14:11+03:00 July 12th, 2018|Burger Hunt|1 Comment

About the Author:

Mihaela Gheață
Unele preparate merită scrisori de dragoste, spune gurmanda Mihaela, pentru care freelancing-ul în Social Media a devenit un job cât se poate de apetisant. În timpul liber scrie recenzii delicioase pe Yum Stops.

One Comment

 1. […] Cei care doresc să ia masa la Hard Rock Cafe pot face o rezervare vizitând http://www.hardrockcafe.com/locations.aspx. Iar pentru mai multe detalii despre experiența culinară de la ei, nu uita să citești și recenzia Yum Stops la Hard Rock Cafe! […]

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.