Un Festin de Burgeri la D20 Urban Bistro

//Un Festin de Burgeri la D20 Urban Bistro

Un Festin de Burgeri la D20 Urban Bistro

De câțiva ani, Bucureștiul a luat mania americanilor, aceea de a servi burgeri în mai toate tipurile de localuri, iar trendul continuă și astăzi, la fel de dolofan precum chiflele ce-l susțin. Pe noi ne bucură maxim acest lucru, așa că atunci când am ajuns la D20 Urban Bistro, local situat în inima pieței Romană, și am ochit cei 8 burgeri, am făcut un festin cu ei, care ne-a lăsat mulțumite și cu dorință de revenire.

Până au venit burgerii însă, am comandat unul dintre cele mai cremoase, bune și delicioase frappe-uri cu Oreo, ce poate ține loc cu brio unui desert. Apoi am făcut o incursiune în toate limonadele lor, aromate cu siropuri. De departe cea mai interesantă a fost limonada cu lavandă, prin savoarea discretă și culoarea zânatică. Cea cu ghimbir te pișcă bine și te face să o ții minte, iar la cea cu soc, poate că s-a scăpat prea mult sirop, căci era provocator de băut. Am luat si berea artizanală Deuchars Ipa, o bere blondă, ușor dulceagă, ce teoretic avea iz fructac, practic nu l-am simțit, dar per total, s-a dovedit o bere simplă și bună.

d20 Urban Bistro Bucuresti

d20 Urban Bistro Dorobanti

d20 Urban Bistro Oreo Frappe

d20 Urban Bistro Limonada

Dacă-ți este cel mai foame, ia-ți B&E, burgerul cel mai consistent din meniu alături de cartofi wedges, aromatizați cu usturoi și serviți cu sos de roșii. Între două chifle brioche, ai o chiftea destul de suculentă din vită Black Angus, la care se adaugă bacon și ou, iar toate astea au printre ele salată iceberg, dulceață de varză, castraveți murați și roșii. Aaa și maioneză, care este făcută în casă, plus o salată coleslaw foarte bună, cu un pic mai mult oțet decât media, dar tocmai de aceea, de-a dreptul gustoasă. Burgerul este un pic cam greu de mâncat, datorită dimensiunii, dar bun și de recomandat atunci când ți-e foame. Tare.

Pentru vegetarieni, am testat Halloumi Burger, ce ne-a dat lovit, în sensul bun, cu senzația de gumos. Combinația de chiflă brioche, ușor dulceagă, cu brânză elastică, dovlecei, ardei gras și rucola este una înviorătoare. Iar când combini cu humus, sosul ce înlocuiește clasică maioneză, la final te simți energizat și-ți mai rămâne loc și pentru desert. Ca garnitură am ales brocoli sote, făcuți al dente și care cumva se potriveau cu burgerul ales, dar parcă tot mai bine ar fi mers niște conopidă pane. Tot pentru vegetarieni, mai există și opțiunea Reverse Burger cu năut.

d20 Urban Bistro Garnituri

d20 Urban Bistro Burger B&E

d20 Urban Bistro Halloumi Burger

Dacă te-ai săturat de burgerii de vită, care oricum nu sunt făcuți din vita pe care o mănâncă americanii, căci mai toți din București folosesc carne de vită cu nivel de grăsime foarte mic, îți recomandăm un burger cu adevărat savuros, Pulled Turkey Burger. A fost o surpriză și pentru noi că un burger dintr-o carne slabă, dar bine condimentată, poate fi așa de gustos și suculent. Mixat cu inele de ceapă, făcute crocant, burgerul din carne de curcan a intrat în topul preferințelor noastre din București.

Burgerul cu numele casei, adica D20 are pe lângă vita Black Angus, legumele aferente și brânză blue cheese și se servește cu maioneză picantă făcută în casă. Este bun și aromat, dar nu se evidențiază prea tare dintre alți burgeri. Poate dacă ar fi mai multă brânză… Garnitura aleasă pentru burgerul D20 au fost legumele crocante cu sos de soia, bune, dar trebuie să recunoaștem, tot mai bine intră cartofii prăjiți sau inelele de ceapă.

d20 Urban Bistro Pulled Turkey Burger

d20 Urban Bistro Burger

Credit foto: Teodora Țeican

Aici au și Naked Burger, cel fără chiflă, dar pe care-l vom testa cu altă ocazie pentru că nu prea mergea la festin.

Ce ne-a plăcut la D20 Urban Bistro

 • Staff-ul ospitalier și prietenos.
 • Interiorul eclectic, frumos decorat și împânzit cu lucrările artiștilor români.
 • Diversitatea burgerilor și prăjiturilor.
 • Deși la stradă, terasă este încojurată de plante decorative, ce reușesc să-ți creeze senzația de intimitate.

Unde mai e de lucrat la D20 Urban Bistro

 • Pe unde am mâncat burgeri, aceștia veneau cu garnitura inclusă. Ei bine, aici nu este așa și ai impresia că sunt printre cei mai ieftini burgeri din oraș. Dar atunci când pui și prețul garniturii, ajungi la prețul clasic. În acest caz am recomanda niște porții mai mari la salata coleslaw sau murături/legume proaspete pe lângă, care să facă burgerul îndestulător el însuși.

d20 Urban Bistro Logo Program:

 • Mon-Fri: 08:00-22:30
 • Sat-Sun: 09:00-22:30

Contact:

 • office@d20.ro
  0726 696 395

Meniu D20 Urban Bistro

2018-06-12T10:05:05+03:00 September 2nd, 2017|Burger Hunt|1 Comment

About the Author:

Mihaela Gheață
Unele preparate merită scrisori de dragoste, spune gurmanda Mihaela, pentru care freelancing-ul în Social Media a devenit un job cât se poate de apetisant. În timpul liber scrie recenzii delicioase pe Yum Stops.

One Comment

 1. […] la începutul toamnei veneam la D20 Urban Bistro pentru burger hunt, la început de iarnă ne-am regrupat în jurul preparatelor cu ouă de la brunch-ul de weekend, […]

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.