Emte – Restaurantul Unde-ți Vine Să Drăgălești Mini Burgeri

//Emte – Restaurantul Unde-ți Vine Să Drăgălești Mini Burgeri

Emte – Restaurantul Unde-ți Vine Să Drăgălești Mini Burgeri

De Emte știam de prin 2016, când era pe undeva prin Ghencea, așa că ne-am mirat un pic mutarea către zona restaurantelor mai pretențioase, și anume Floreasca. Mica reținere legată de o atmosferă prea de obraz fin s-a spulberat de îndată ce am trecut pragul și am dat de o ambianță relaxată, chiar ca de restaurant de cartier, unde clienții se cam știu între ei și poți lua masa într-un cadru prietenos.

Restaurantul Emte este realizat pe două niveluri, unul mai rece și celălalt mai cald. Geamurile mari de la parter sunt gândite să se deschidă de tot pe timpul sezonului cald, iar de la etaj ai o priveliște de ansamblu. Totul este de un minimalist armonios, combinația alb-negru fiind spartă doar de câteva nuanțe de maro și energizată de lucrările stil pop-art de pe pereți. Un mic minus la atmosfera caldă a restaurantului am zice că este peretele din cărămizi de la parter, prin care bate o briză rece care-ți intră cam repede-n oase pe vremea asta.

Emte Restaurant Floreasca

Emte Restaurant Drinks

Emte Restaurant Burgers Bucuresti

Mini Burger Heaven

La Emte, vedetele meniului sunt cele 14 opțiuni de burgeri, dintre care majoritatea sunt în varianta lor mini, lucru care-i face adorabili de privit și ușor de mâncat. Pe lângă aceștia, ai și câteva opțiuni de preparate din carne (coaste, steak-uri), supe, paste, trei variante de garnituri și trei deserturi.

Am spsus DA! categoric la Raclette Beef Burger, mai ales că raclette este o brânză tocmai bună de înlocuit clasicul cheddar folosit la burger. Dacă este servită caldă, brânza raclette îți lasă un gust și o textură divină, așa că mănâncă repede burgerii ăștia când îi primești și lasă pozele de Instagram pentru alt preparat! Pe lângă această brânză, am prins din zbor și aroma gemului de ceapă care a definit pe alocuri carnea de burgeri, acomodată de o mini chiflă pufoasă și gustoasă.

Daca vrei niște mini burgeri gourmet, cere Fine Duck Burger, care pe lângă carnea de rață, conține și un strat savuros de foie gras. Gustul afumat vine de la magiunul de prune, iar plusul de aromă este dat și de ceapa crocantă.

Emte Restaurant Raclette Beef Burger

Emte Restaurant Fine Duck Burger

Surpriza gustului bun a venit de la cei trei mini Easy Chicken Burger. Într-o chiflă verde ai un mini șnitel, pufos la interior și crocant la exterior, al cărui gust este potențat de pesmetul japonez, dar și de gemul de afine și castraveții murați.

Creveții sunt genul de alimente care nu au nevoie de prea multe brizbrizuri culinare pentru a fi buni, așa că și Shrimp Burger urmează această linie și alătură creveții cu un sos cocktail, unul de stridii, niște salată și o chiflă roz. Față de ceilalți burgeri, acesta este un preparat mult mai light și l-am încadra, mai degrabă, la categoria aperitivelor din acest motiv.

Emte Restaurant Easy Chicken Burgers

Emte Restaurant Shrimp Burger

Dacă lista burgerilor este una foarte diversă, capitolul garnituri nu este atât de norocos, singurele opțiuni fiind din regnul cartofilor. Porțiile sunt generoase, dar gustul cam lasă de dorit, în special când ai în față niște burgeri atât de gustoși. Ar merge, zicem noi, adăugate niște opțiuni precum cartofi dulci, țelină la cuptor, coleslaw etc.

Emte sweet surprise

Ajunse la desert, am luat Tapioca cu vanilie, caramel și zest de lime făcut în casă și am hotărât că este un dulce fin pe care l-am mai comanda și pe viitor. Tiramisu-ul în schimb, amintește mai mult de o budincă de ciocolată decât de clasicul pișcot cafeinizat cu mascarpone cu care ne-am obișnuit.

Emte Restaurant Dessert

Credit foto: Teodora Țeican

Burgerii gourmet nu sunt o noutate în Capitală, asta e clar, dar cumva, în ciuda acestui fapt, Emte reușește să surprindă cu ale sale combinații savuroase și inedite, dar și cu chiflele sale diverse, pufoase și gustoase. Garniturile și deserturile mai au de lucru, dar vedetele meniului sunt clar mini burgerii delicioși, pe care-i recomandăm cu toată inima. Așa că dacă vrei să le faci o vizită, sună pentru o rezervare (locul e destul de intim), apoi lasă-ne impresiile tale în comentarii!

Logo Emte Restaurant Program:

  • Mon-Thu: 12:00-23:00
  • Fri-Sat: 12:00-00:00
  • Sun: 12:00-23:00

Contact:

  • 0799 358 585

Meniu Emte București

2018-11-23T11:09:20+03:00 November 23rd, 2018|Burger Hunt|0 Comments

About the Author:

Mihaela Gheață
Unele preparate merită scrisori de dragoste, spune gurmanda Mihaela, pentru care freelancing-ul în Social Media a devenit un job cât se poate de apetisant. În timpul liber scrie recenzii delicioase pe Yum Stops.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.