Dacă nu ai încercat burgerii de la Burger Van, nu știi ce înseamnă un burger bun în București. Îmi amintesc prima oară când am făcut cunoștință cu dubița lor, într-un târg din Piața Universității, acum câțiva ani când burgerii și street food-ul de abia-și scoteau capul de prin rețete standard, rătăcite prin diverse restaurante. Puțini îndrăzneau să servească street food în adevăratul sens al cuvântului, iar van-urile era mai rare chiar decât restaurantele thailandeze. Auzisem multe despre burgerii de la Burger Van în acea perioadă, micuți, dar suculenți și absolut memorabili.
Ne-am așezat la coadă, pe atunci jumătate din echipa Yum Stops, și ne-am așteptat cumințele rândul. De comandat am comandat repede, dar așteptarea a durat și a durut: vreo 45 de minute chinuitoare în care lumea din jurul nostru își primea burgerii și-i mânca cu așa o poftă că-ți ploua gura pân’la anu’. Ne-au spus că durează și ne-am înhămat cu toată răbdarea care exista în lume în acel moment. Și a meritat pe deplin! Singurul regret pe care l-am avut a fost că nu am comandat fiecare câte doi burgeri.
De atunci până acum am pășit de prea puține ori în fața van-ului lor, cât și în bistro, pentru că acele cozi nu s-au rărit niciodată; răbdarea mea, în schimb, da. Dar când am auzit că recent Burger Van a deschis un restaurant nou care duce burgerii și preparatele americane la un alt nivel, n-am ezitat pentru nicio secundă să le facem o vizită cu toată gașca. Și nu am fost dezamăgite deloc de Burger Van Home!
Despre local în sine nu o să vă povestim prea multe. Există planuri de renovări și modificări, actualul design fiind în mare parte cel al vechiului bistro care exista în spațiul respectiv (Str. Speranței 6). Tot ce vă putem spune e să fiți atenți când coborâți la baie! E cam îngustă scara, nu o recomandăm celor care suferă de claustrofobie sau celor care s-au îndestulat la masă. Și e cam greu să lași ceva în farfurie în localul ăsta, așa că păzea!
Ca băuturi găsești câteva feluri de beri artizanale, Zăganu, Ground Zero, Three Happy Brewers, Deranj și Adonis, iar ca vin doar Livia (alb, rose sau rosu). Cât despre băuturile nealcoolice ai Fritz Kola, Mellow și Karma Kola/Gingerella, băuturi cu care ne-au obișnuit bristro-urile și cafenelele de specialitate. Nu sunt multe opțiuni, dar sigur găsești ceva care să-ți potolească setea când vii să mănânci ceva din meniul lor.
Am început seara cu un Baked Camembert cu dulceață de merișoare, o mulțime de fructe confiate și câteva rondele de pâine prăjită. Absolut magnifică și aromată, singura noastră sugestie ar fi mai multă pâinică sau chiar niște sărățele pentru a compensa pentru gustul puternic al preparatului. Trebuie să recunoaștem, totuși, că ne-a surprins această opțiune elegantă de aperitiv într-o burgerie getbeget.
Steak House Crostini trebuie neapărat încercat și el. Imaginează-ți feliuțe de antricot de vită gătite perfect pe ciabatta cu baby spanac, parmezan și sos chimichurri din plin. La început te lovește gustul vitei, care se lasă îmbăiat de sosul fresh, iar toate se amestecă într-un gust divin.
Nu e tocmai burger, dar a ieșit din aceeași poveste americană cu chifle moi și ingrediente din plin, așa că nu ne regretăm alegerea – Steak Sandwich, o ciabatta cu antricot de vită, sos chimichurri, baby spanac, parmezan și roșie, practic varianta mai închegată a aperitivului de mai devreme. Nimic de reproșat aici, gustul foarte bun al preparatului. Să zicem doar că ar fi mers și-un „cheese” în fața numelui acestuia, nu neapărat ceva care să aducă a Philly Cheesesteak, dar un ingredient în plus care să lege totul mai bine ar fi fost bine venit.
Cubano în schimb, o ciabatta îndesată bine cu pulled pork, muștar, castraveți cornișon, șuncă de Praga și cașcaval cheddar, a fost vedeta serii, ales în mod unanim de către toată echipa Yum Stops & friends. Pâinea moale și ușor de mâncat (în ciuda dimensiunii) combinată cu ingredientele din care muști la fiecare îmbucătură transformă acest preparat în cel mai bun confort food mâncat pe 2017 și ceva ce neapărat trebuie să încerci în 2018. Singurul lucru pe care l-am schimba e că l-am pune la grill un pic înainte de a-l servi. Am văzut noi un film. 😉
Pulled Pork vine-ntr-o chiflă moale și dulce ca de burger cu salată kimchi sau coleslaw și sos barbeque din plin! Nemaipomenit de gustos și suculent, așa cum e întotdeauana porcul tras cu mult sos, e un preparat pe care o să-l dai gata repede. Singurul lucru pe care am schimba la el e că i-am adăuga un șervețel umed pe platou. N-ai cum să nu te mozolești!
Royal Burger e aceeași minunăție cu care ne-a obișnuit Burger Van până acum, carne tocată de vită suculentă într-o chiflă cu ceapă, cheddar, roșie, castraveți murați, salată iceberg și sos. E bun, e aromat, dar e un burger destul de clasic în comparație cu restul sandvișurilor încercate. Dacă ți-e foame, e alegerea perfectă. Vei simți fiecare ingredient în parte și te vei bucura de consistența lui. Dacă, în schimb, ți-e poftă sau vrei să experimentezi, îți sugerăm următorul preparat.
Juicy Lucy e un burger cu carne tocată de vită umplută cu cheddar și brânză de burduf, pastă kaiser jam și sos sriracha mayo. E când suculent, când dulce și când picant, o explozie de gusturi care te lasă un pic fără aer la final, dar cu zâmbetul larg pe buze. Way to go, Burger Van Home!
Credit foto: Teodora Țeican
By the way, garniturile se comandă separat și se pot schimba în funcție de sezon. Nouă ne-au plăcut cartofii prăjiți cu cheddar și jalapeno, cei cu usturoi și pătrunjel, cartofii dulci prăjiți și salata coleslaw, dar avem încredere și în propunerile noi.
La final, tot ce putem zice despre Burger Van Home e că de abia așteptăm să revenim, fie și doar în fugă pentru un take-away delicios, și că rămâne în continuare în topul nostru de street food în București, acum în varianta cu mai multe opțiuni și loc să te surprindă în fiecare zi.
![]() |
Program:
Contact:
|
Leave A Comment