Burgerati a Dat Lovitura cu Burgerul Mozzarellina

//Burgerati a Dat Lovitura cu Burgerul Mozzarellina

Burgerati a Dat Lovitura cu Burgerul Mozzarellina

Planificasem vizita la Burgerati din Floreasca cu vreo două săptămâni înainte și am ajuns fix în ziua în care s-a dat legea de (re)închidere a restaurantelor, pe motivul care ne afectează pe toți de ceva vreme. Pandemia ne mănâncă sufletele, dar noi tot trebuie să mâncăm ceva, cu atât mai mult când acel ceva e comfort food, să mai alinăm stările de anxietate ce vin odată cu incertitudinea din jur.

Burgerati este deținut de niște antreprenori arabi, deci nu vei găsi alcool în meniu, dar vei da de o selecție potrivită de burgeri (pui, vită, vegani), salate, aperitive (majoritatea prăjelilor aferente care ne fac viața mai gustoasă: mozzarella sticks, cartofi dulci, inele de ceapă, aripioare și chicken strips). Pe partea de băuturi ai totuși bere fără alcool, ceva milkshake-uri și d’ale hidratării cu sau fără bule).

Terasa este pe un trotuar suficient de lat cât să încapă două rânduri de mese și să mai fie loc berechet pentru pietoni. Mi-a plăcut stilul minimalist și totuși tonic al designului interior și că poți vedea live cum ți se fac burgerii. 

Fiind patru hămesite, după o zi de lucru intensă, Aleka cu deschiderea cafenelei NOMONYM Coffee, Iulia cu interminabilele campanii de marketing, Teo cu jobul ei solicitant, când de acasă, când din Pipera, și eu, în plină comunicare și organizare pentru luna.doc și festivalul SoNoRo, am zis să luăm platoul de prăjeli să ne liniștim un pic.  

Comfort food la el acasă, la Burgerati

SHARING PLATTER conține așa: mozzarella sticks divine, strips perfect crocante de pui și cartofi prăjiți normali și dulci să mai balanseze „nesănătatea” gustoasă, inele de ceapă (care ar putea fi mai crocante, dar poate le îmbunătățesc) și două tipuri de sosuri (foarte bune, dar, din păcate, insuficiente pentru a termina platoul). Platoul ar fi trebuit să vină și cu patru aripioare (două BBQ, două Buffalo), dar din lipsă de aripioare ne-am mulțumit cu extra chicken strips. Nu ne plângem, au fost delicioase!

Burgerati Bucuresti Crispy Chicken Onion Rings

Burgerul anului merge la MOZZARELLINA pentru combo-ul sărat acrișor dulce, în prietenie cu texturile pufos, crocant și… cuvântul acela care descrie mozzarella topită în gură. Există? Fix s-a oprit timpul în loc la întâlnirea papilelor gustative cu acest burger. Între două straturi de chiflă proaspătă și dulceagă ai vită, salată, roșii, castraveți murați, sos Burgerati și, desigur, un strat gros de mozzarella pane cu crustă crocantă. O nebunie!

Burgerati Bucuresti Mozzarellina Burger

Tot așa de memorabil este și HELL FIRE burger, care e atât de picant încât invariabil te gândești ce a fost în capul tău (mi-au dat lacrimile) că ți-ai împins în plus/sus limita de iute pe care-l poți duce. Concluzia? Dacă-ți plac chestiile iuți și încă nu ai găsit burgerul picant pe care îl căutai, te anunțăm oficial că te așteaptă la Burgerati. Are clasicele: salată, vită, cheddar, roșii, castraveți murați, toate îmbrăcate în jalapenos și un sos picant special.  

Burgerati Bucuresti Hell Fire Burger

CRUNCHY RANCH burger e mai degrabă dulceag de la ceapă caramelizată decât crocant de la ceapa crocantă, dar overall este un burger bun. Ce-l face mai special e sosul Ranch, care-i dă o notă mai fresh.

Burgerati Bucuresti Crunchy Ranch Burger

WHITE ON BLACK burger, cu vită, gouda, ceapă caramelizată, castraveți murați și sos Burgerati, e dominat de ingredientul secret: ciuperci sotate. Dacă ești fan ciuperci și burgeri, sigur o să-ți placă decadența asta.

Burgerati Bucuresti White on Black Burger Ciuperci

Credit foto: Teodora Țeican

Dacă mai intră și desert

Cât despre desert, după așa un festin nu a mai intrat nimic, dar am veni într-o zi doar pentru vecinii de la Chocoloco și ale lor fântâni de ciocolată, clătite, pancakes, brownies, cookies, lava cake și toate cele scăldate în bun.

Burgerati este o descoperire gustoasă în Floreasca, de mers pentru burgeri, prăjeală și desert de la vecini. Se pretează atât grupurilor de prieteni, de venit cu familia la o cină informală și chiar la un date lejer pe binețe. Și, desigur, în perioada asta agitată, sunt excelenți și pentru take away sau comenzi cu livrare. 

Burgerati logoAdresă:
Strada Ceaikovski nr. 9 București

Program:
Mon-Sun: 10:00-23:00

Contact:
0799 220 000
2020-10-29T14:35:22+03:00 October 29th, 2020|Burger Hunt|0 Comments

About the Author:

Mihaela Gheață
Unele preparate merită scrisori de dragoste, spune gurmanda Mihaela, pentru care freelancing-ul în Social Media a devenit un job cât se poate de apetisant. În timpul liber scrie recenzii delicioase pe Yum Stops.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.