Burgărescu – Dacă Bei Mult Gin Burgerii Par mai Buni

//Burgărescu – Dacă Bei Mult Gin Burgerii Par mai Buni

Burgărescu – Dacă Bei Mult Gin Burgerii Par mai Buni

Burgărescu și-a făcut loc în pepiniera restaurantelor din zona Muncii și a adus cu el un update în estetica localurilor fără pretenții. Că delirează pe blog cu descrieri absurde de genul Burgarescu se vrea un mix între un nume tipic românesc, cu trimitere la perioada interbelică a Bucureștiului, și produse americane de tip fast-food reconvertite în gourmet fine dining este partea a doua.

Restaurantul este lung ca o zi de vară, cu posibilități multiple de ședere pe bănci plușate aflate pe peretele decorat cu o oglindă, la mesele înalte de lemn sau pe terasa din fața sau spatele holului. Lumina caldă vine de la becurile decorative atârnate din tavan, iar muzica te duce la o plimbare nostalgică în anii ’90.

Burgarescu Bucuresti Interior Restaurant

Burgarescu Bucuresti Piata Muncii

Revenind în anul culinar 2018, Burgărescu propune 6 tipuri de burgeri, cu popularul pulled pork, mai puțin folosita rață confiată, burgeri clasici cu vită sau cheddar, unul pentru copii și posibilitatea să-ți faci propriul burger. Există și pizza, salate și tot felul preparate din zona confort food, dar noi i-am vizitat strict pentru burgeri.

Cel mai bun burger este de departe ESCU, făcut simplu cu carne de porc, bacon, salată, ceapă și castravete murat, căruia i se adaugă sosul casei, un sos gustos undeva între maioneză și ketchup. Ia-l cu cartofi wedges sau americani, cum îi găsești în meniu și o să ai o masă corectă și copioasă.

Cheeseburgerul ar fi fost bun dacă bucătarul ar fi avut răbdarea de a găti cum trebuie carnea de vită din el. Dacă la suprafață părea o carne prietenoasă, interiorul s-a dovedit a fi demn de biftec tartar, o carne rece și deloc suculentă, departe chiar și de a fi gătită rare. Odată descoperită cruzimea cărnii, burgerul a fost părăsit pentru un Whitley Neill cu tonic hibiscus și parcă amintirea rea a mai trecut.  

Burgarescu Escu Burger

Burgarescu Cheeseburger Bucuresti

Burgerul do it yourself l-am făcut cu chifla picantă cu ou, care era cu totul diferită de aceeași chiflă, cerută de altă colegă. Pulled pork-ul folosit a fost fraged și suculent, dulceața de ceapă a adăugat o savoare aparte și cheddar-ul a prins bine murăturile extra cerute. Odată cu comanda de inele de ceapă la garnitură au început să apară și norii pe cerul senin al gurii. Acestea au venit când deja terminam burgerul și erau compuse dintr-o crustă crocantă de mălai, iar înăuntru era o ceapă moleșită de la căldură. Nu recomandăm. Mai bine mai iei o gură din poate cea mai fadă salată coleslaw din oraș și tot ești mai bine.

Duck Fest Burger pare un festin din descriere cu a sa rață confiată, cheddar, dulceață de ceapă, miez de nucă și alte ingrediente ce ar trebui să te ducă pe un lac de plăcere. Noi am forțat un pic binele cerând chiflă picantă cu ou, dar am ajuns repede într-un film horror: colega ce l-a comandat l-a numit mai realist burgerul cu jumări de rață și untura cu pâine și asta pentru că din chifla strălucitoare ieșea un pârâu de grăsime, iar carnea era rudă de la țară a raței confiate, o rață doar prăjită.

Burgarescu Do it yourself Burger

Burgarescu Duck Fest Burger

La desert ne-am lins pe buze când am văzut că au Sweet Burger cu ciocolată și înghețată. Ei bine, realitatea este că au o gogoașă, pe care noi am nimerit-o trecută, în care există o limbă de înghețată, ce se transformă repede în spumă și ajungi să mănânci o simplă gogoașă cu ciocolată. Mai bine îți iei un croissant de la Mega.

Păcatele cinei au fost spălate cu vârf și îndesat de ginul care face ravagii printre cunoscători, Whitley Neill pe care îl găsești în combinații super delicioase cu tonic de castravete, hibiscus sau original.

Burgarescu Sweet Burger

Burgarescu Gin Whitley Neill

Credit foto: Teodora Țeican

Știm că avem o mare problemă în București în a găsi personal pentru restaurante, dar până nu își schimbă actualul bucătar sau nu își propune o misiune mai modestă, noi nu mai călcăm la Burgărescu.

Ce ne-a plăcut la Burgărescu

 • Potențialul spațiului frumos amenajat
 • Ginul Whitley Neill în combinațiile propuse
 • Sosul casei și cartofii wedges

Unde mai e de lucrat la Burgărescu

 • Un mic training ospătăriței. Întrebată ce este brânza pepper jack din meniu, răspunsul a fost Nu știu și nici nu avem.
 • Îmbunătățit rețetele de burgeri, ameliorat calitatea ingredientelor, atenție la oferirea de burgeri cruzi clienților, schimbat odiosul desert.

Logo Burgărescu Program:

 • Mon-Thu: 10:00-22:00
 • Fri: 10:00-23:00
 • Sat-Sun: 12:0-23:00

 

Contact:

 • 0755 287 437
  contact@burgarescu.ro

Meniu Burgărescu

 

2018-06-16T16:41:47+03:00 June 16th, 2018|Burger Hunt|0 Comments

About the Author:

Mihaela Gheață
Unele preparate merită scrisori de dragoste, spune gurmanda Mihaela, pentru care freelancing-ul în Social Media a devenit un job cât se poate de apetisant. În timpul liber scrie recenzii delicioase pe Yum Stops.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.