Un Brunch Bogat la Chocolat Boutique Restaurant

//Un Brunch Bogat la Chocolat Boutique Restaurant

Un Brunch Bogat la Chocolat Boutique Restaurant

Uneori plimbându-ne pe străzile pietonale recent renovate prin București, ne amintim că orașului nostru i se spunea Micul Paris cândva, iar asta ne trezește o poftă nebună de croissante și cafea aromată, așa că într-o astfel de zi ne-am decis să-i mai facem o vizită restaurantului Boutique Chocolat de lângă Ateneu, un loc de care am mai scris într-un articol anterior. Dacă sunteți în căutarea Raiului Deserturilor, să știți că l-ați găsit!

Deoarece l-am vizitat de nenumărate ori deja, știam că meniul lor, o revistă culinară glossy de peste o sută de pagini, conține mult mai multe lucruri decât prăjituri. Cum suntem mari fane ale micului dejun, ne-au tentat în mod special opțiunile lor de brunch, mai mult decât îndestulătoare. Am răsfoit pentru a nu știu câta oară meniul lor cât un roman și în sfârșit ne-am decis pe micul dejun sărat, cel dulce și câteva tartine aromate pe care le puteți găsi la „Gustări și Sandwich-uri”.

Sarah-Iulia-Chocolat-Ateneu

Latte-Chocolat-Ateneu

Din punctul nostru de vedere nicio dimineață nu începe bine fără ouă sau iaurt, așa că micul dejun de la Chocolat era perfect pentru noi. Am comandat Platoul mic dejun sărat, care conține două ouă bio pregătite așa cum vrei tu, alături de chorizo, bacon, cârnăciori afumați, cașcaval, brânză feta, un bol mare de salată de vară, un coșuleț de pâine făcută chiar de Chocolat, unt franțuzesc și, la alegere, o cafea sau un ceai.

Noi am comandat ouă Benedict, care au mai avut în plus sparanghel proaspăt, sos Hollandaise și bacon, și ouă papară cu verdeață proaspătă, ambele servite pe tartine moi. Și dacă tot am menționat tartinele, noi nu ne-am putut abține să nu comandând platoul de Tartine asortate delicioase cu brânză feta gratinată, busuioc și roșii uscate, prosciutto crudo, parmezan, sparanghel și sos cappuccino, pave de ton cu dressing de lămâie și cu „Boeuf Tartar” și petale de cartofi. Au fost la fel de bune precum sună!

Platou-mic-dejun-sarat

Platou-mic-dejun-sarat-cu-oua-Benedict

Platou-tartine-asortate

Cum noi suntem de părere că brunch-ul este mai degrabă un prilej de relaxare și cum petrecem de obicei câteva ore în fiecare loc în care ne ducem ca să luăm micul dejun, am zis că merge și ceva dulce ca să completăm masa. Astfel am ajuns să ne comandăm Platoul mic dejun dulce. El conține de obicei un croissant franțuzesc cu unt, un bol cu iaurt bio cremos lângă un platou de fructe proaspete (struguri, ananas, kiwi, portocală și măr), un coșuleț cu tartine și cinci boluri mici cu delicatese dulci la alegere: diferite dulcețuri și gemuri, ciocolată tartinabilă făcută în casă și miere. De asemenea, platoul include și o cafea, un ceai sau o ciocolată caldă.

Din păcate, atunci când am ajuns noi, se terminaseră croissantele, dar cei de la Chocolat ne-au înlocuit ușor platourile cu alte lucruri proaspete din meniul lor de patiserie. Noi am ales, specific locului, un pain au chocolat și un melc cu vanilie și stafide.

Platou-mic-dejun-dulce-1

Iaurt-natur-bio-Chocolat-Ateneu

Platou-mic-dejun-dulce-2

Credit foto: Andreea Retinschi

Micul dejun de la Chocolat este o experiență aparte, în special dacă te oprești la restaurantul Boutique Chocolat de lângă Ateneu și iei masa pe terasă. Aici te poți simți pentru scurt timp ca un turist în propriul oraș deoarece îl vei redescoperi. Noi te invităm să cunoști Micul Paris la Chocolat!

Vouă vă plac restaurantele cu specific franțuzesc?

Chocolat Logo Yumstops Program:

Mon – Thurs:
08:30–23:30
Fri:
08:30–01:30
Sat – Sun:
09:30–01:30
Contact:
0724 387 865Meniu Brunch Chocolat 
2018-06-12T10:05:27+03:00 July 23rd, 2015|Sunday Brunch|1 Comment

About the Author:

Iulia Văcăroiu
„Azi ce-ai mâncat?” e întrebarea pe care o primește zilnic Iulia de la mama ei. Și cel mai bun răspuns e de fiecare dată o recenzie Yum Stops. E co-founder a yumstops.com, alături de Aleka, și-i place în egală măsură mâncarea fără pretenții, cât și cea cu pretenții din plin.

One Comment

  1. […] anul acesta. Avem multe motive, dar unul dintre ele este că acolo ne putem răsfăța fie cu un brunch bogat, fie cu prăjituri gourmet sau chiar cu niște cafele decadent de bune. Desigur că atunci când […]

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.